Joe Biden a mârâit un ”dă-o dracului” acum peste un deceniu când a fost întrebat dacă Statele Unite au obligația de a proteja afganii de talibani, arată relatări care au revenit în atenția publică, citate de New York Post.

Joe BidenFoto: Michael Reynolds-Pool Via Cnp / Zuma Press / Profimedia Images

Actualul comandant suprem al armatei SUA a făcut aceste dure declarații în 2010, când era vicepreședinte, într-o discuție cu diplomatul american Richard Holbrooke.

La acel moment, Biden spunea că Statele Unite ar trebui să plece din Afganistan, în ciuda costurilor umanitare, inclusiv a afectării drepturilor femeilor.

”Dă-o dracului (Fuck that). Nu trebuie să ne facem griji pentru asta. Am făcut-o în Vietnam. Nixon și Kissinger au scăpat cu fața curată”, i-ar fi spus el lui Holbrooke.

Conversația a fost notată în jurnalul lui Holbrooke, care a fost inclus într-o care a lui George Packer în 2019, intitulată ”Omul nostru. Richard Holbrooke și sfârșitul secolului american”.

Holbrook a notat și că Biden ”a erupt” când a menționat drepturile femeilor.

”Nu îmi trimit băiatul înapoi să-și riște viața pentru drepturile femeilor, chiar n-o să funcționeze, nu pentru asta sunt acolo”, ar fi spus Biden, al cărui fiu, Beau Biden a fost în Irak în 2008-2009.

Referințe