Rusia a cerut Statelor Unite, prin Interpol, să confirme unde se află fostul oficial de la Kremlin despre care presa rusă a spus că ar putea fi spionul americanilor care a fost extras din țară în 2017, a informat joi purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, scrie Reuters.

Maria ZakharovaFoto: mid.ru

Zakharova a făcut aceste precizări după apariția în presa americană a unor informații, confirmate de Reuters din două surse, potrivit cărora un informator al CIA infiltrat în guvernul rus a fost extras din Rusia și adus în Statele Unite în 2017.

Cotidianul rus Kommersant a scris că oficialul ar putea fi un anume Oleg Smolenkov. Acesta ar fi dispărut împreună cu soția sa, Antonina, și cei trei copii pe când se aflau într-o vacanță în Muntenegru, în iunie 2017.

Zakharova a spus că autoritățile ruse au deschis un dosar penal după dispariția acestora, dar că au aflat acum din presă că Smolenkov și familia lui se aflau în Statele Unite.

„Desigur că această informație trebuie verificată prin canalele corespunzătoare”, a precizat purtătoarea de cuvânt a MAE rus.

Citește pe acest subiect:

SUA au extras un spion de top din Rusia, în 2017, de teama ca Trump să nu îl dea de gol

Cine este spionul extras de SUA din Rusia de teamă ca Trump să nu îl dea de gol. Kremlinul confirmă că Oleg Smolenkov a lucrat la administrația prezidențială, dar spune că nu a avut acces la președintele Putin

Kremlinul cataloghează drept ”literatură de consum” existența unui agent american în administrația prezidențială rusă, dar confirmă că Oleg Smolenkov a lucrat acolo

CIA și Casa Albă au criticat CNN, după ce rețeaua de televiziune a relatat că un spion a fost extras din Rusia de teamă ca Trump să nu îl dea de gol: Informații false și nechibzuite

Pompeo: Informațiile cu privire la extracția unei ”cârtițe” CIA din Rusia sunt ”inexacte”