„Creed III”, primul film al francizei „Rocky” fără Sylvester Stallone, a pierdut prima poziție în fruntea clasamentului box office după doar o săptămână, fiind surclasat de cel de-al șaselea titlu al seriei de lungmetraje horror „Scream”, relatează AFP și Agerpres.

Jenna Ortega in „Scream VI”Foto: Image Capital Pictures / Film Stills / Profimedia Images

Cu încasări de 44,5 milioane de dolari de vineri până duminică în cinematografele din Statele Unite și Canada, cel de-al şaselea episod al celebrei serii de filme de groază a realizat cel mai bun start din istoria acestei francize a studiourilor Paramount de la lansarea sa, în 1996.

La vremea respectivă, filmul lui Wes Craven, decedat în 2015, a adus un suflu nou genului printr-un amestec de groază şi autoironie, o reţetă pe care Scream se bazează şi acum.

În acest al şaselea episod, în care înfricoşătorul „Ghostface” se află de data aceasta la New York, o regăsim pe actriţa fetiş a seriei, Courteney Cox, dar şi pe Jenna Ortega, vedeta serialului Wednesdayfilmat în România.

Creed III, al nouălea film din saga inspirată de lumea boxului Rocky şi primul fără Sylvester Stallone, a coborât pe poziția a doua după doar o săptămână în fruntea box office-ului nord-american, obținând încasări de 27,2 milioane de dolari în ultimele 3 zile.

Creed III urmăreşte în continuare povestea lui Adonis Creed - fiul lui Apollo - care îşi reia activitatea sportivă pentru o confruntare mult aşteptată cu un vechi prieten. Acesta este primul film regizat de Michael B. Jordan, care interpretează şi rolul principal.

Adam Driver revine pe primele poziții la box office

Pe locul al treilea, noul thriller ştiinţifico-fantastic al studiourilor Sony, 65, cu Adam Driver în rolul principal, a obţinut încasări de 12,3 milioane de dolari.

Driver joacă rolul unui pilot care se prăbușește cu nava sa pe o planetă necunoscută, descoperind însă rapid că a ajuns pe Pământ, doar că în urmă cu 65 de milioane de ani.

Locul al patrulea revine peliculei Ant-Man and the Wasp: Quantumania, o producţie Marvel, avându-i în distribuţie pe Jonathan Majors, Paul Rudd şi Evangeline Lilly.

Ea este urmată pe locul al cincilea de Cocaine Bear, o comedie produsă de studioul Universal, cu încasări de 6,2 milioane de dolari. Pelicula se inspiră dintr-un eveniment din 1985, când mai multe pachete cu cocaină au fost aruncate dintr-un avion de contrabandişti într-o pădure din sudul Statelor Unite şi au fost consumate ulterior de un urs negru de 80 de kilograme.

În producţia cinematografică, ursul nu moare din cauza unei supradoze, ci se lansează într-o epopee ucigaşă.

Clasamentul box office din America de Nord este completat de filmele:

  • Jesus Revolution (5,2 milioane de dolari);
  • Champions (5,2 milioane de dolari);
  • Puss in Boots: The Last Wish (1,6 milioane de dolari);
  • Operation Fortune: Ruse de guerre (1,2 milioane de dolari).

Ca întotdeauna, poți găsi mai multe informații noi din lumea filmelor și serialelor, dar și alte știri interesante, în rubrica Nerd Alert de weekendul acesta:

Te-ar putea interesa și: