Mai multe filme inspirate din romanele „The Lord of the Rings” (Stăpânul inelelor) şi „The Hobbit” (Hobbitul) au intrat în etapa de pregătire la Hollywood, au anunţat joi reprezentanţii Warner Bros., studioul care a produs deja trilogiile cinematografice omonime, relatează Reuters și Agerpres.

Afis al filmului „Stapanul inelelor” din 2001Foto: Everett/ Profimedia Images

CEO-ul Warner Bros Discovery, David Zaslav, a anunţat semnarea unui acord ce prevede realizarea mai multor filme inspirate din aceste capodopere ale scriitorului J.R.R. Tolkien.

„'Stăpânul inelelor' este una dintre cele mai mari francize din toate timpurile, suntem foarte entuziasmați”, a declarat el.

Regizorul neozeelandez Peter Jackson, cel care a regizat trilogiile anterioare Stăpânul Inelelor și Hobbitul, a dezvăluit într-un comunicat de presă că „este ţinut la curent cu toate etapele” de producţie.

„Cu toată amploarea şi detaliile minunat asamblate în cele două trilogii, universul vast, complex şi uluitor visat de J.R.R. Tolkien a rămas în mare parte neexplorat în industria filmului”, au declarat într-un comunicat cei doi copreşedinţi ai grupului Warner Bros. Pictures, Michael De Luca şi Pam Abdy.

Niciun detaliu nu a fost anunţat deocamdată despre conţinutul viitoarelor filme sau despre calendarul lor de difuzare. Platforma de streaming a grupului Amazon a difuzat în 2022 primul sezon al unui serial adaptat tot din universul creat de J.R.R. Tolkien, intitulat The Lord of the Rings: The Rings of Power.

Noile filme nu vor fi realizate de producătorii serialului „Stăpânul inelelor”

Amazon a anunțat deja că The Rings of Powerva avea 5 sezoane, după ce a obținut drepturile de adaptare pentru serial direct de la urmașii lui Tolkien. Recepția din partea fanilor pentru prima serie TV bazată pe universul autorului britanic a fost însă mai puțin călduroasă.

Noile filme vor fi produse însă de Warner Bros. în parteneriat cu Embracer Group, holdingul media suedez care în luna august a anului trecut a cumpărat drepturile pentru peliculele, jocurile video, jocurile de societate, obiectele comerciale, parcurile tematice și operele de teatru legate de operele literare ale lui Tolkien.

Zvonuri că noi filme Stăpânul inelelor sunt la orizont au apărut imediat după achiziție.

Trilogia cinematografică The Lord of the Rings, care a început în 2001, a fost recompensată cu 17 premii Oscar. Filmele din trilogia The Hobbit au fost lansate începând din 2012.

Cele două trilogii, regizate de Peter Jackson, au avut un imens succes la box office şi au obţinut împreună încasări de peste 6 miliarde de dolari la nivel mondial.

Ca întotdeauna, poți afla mai multe informații noi din lumea filmelor și serialelor, dar și alte știri interesante, din rubrica Nerd Alert: