Netflix a anunțat că „Extraction”, un thriller de acţiune care s-a bucurat de un succes uriaș şi neaşteptat în 2020, devenind cel mai vizionat lungmetraj original produs de platforma americană de streaming, va avea parte de un sequel ce va fi lansat vara aceasta.

Chris Hemsworth in „Extraction” (2020)Foto: Netflix / The Hollywood Archive / Profimedia Images

Chris Hemsworth va reveni în sequelul ce urmează să fie lansat pe 16 iunie în rolul mercenarului Tyler Raker. După ce a scăpat ca prin minune de evenimentele din primul film, el va avea o nouă misiune: să salveze membrii familiei unui gangster georgian nemilos din închisoarea în care sunt ţinuţi, potrivit News.ro.

Primele imagini ale filmului au fost prezentate de Netflix săptămâna trecută, într-un videoclip în care apar câteva scene din premierele anului (cum ar fi Rebel Moon, prezentat drept Războiul Stelelor al regizorului Zack Snyder).

Primul film Extraction din 2020 a fost lăudat pentru scenele sale de acţiune deosebit de captivante, regizorul său Sam Hargrave promițând acum că sequel-ul va fi şi mai impresionant la acest capitol:

„Cu un titlu urmat de un 2, ai nevoie de cel puţin de două ori mai multă acţiune”.

Primul film „Extraction” a fost un hit al Netflix

Extraction 2 este produs de fraţii Joe şi Anthony Russo, regizorii filmelor Avengers Endgame şi The Grey Man, precum şi de Golshifteh Farahani, producătoare şi la primul film.

The Grey Man, un alt film de acțiune care s-a bucurat de cel mai mare buget din istoria Netflix pentru un lungmetraj, a avut parte de o primire mai puțin călduroasă din partea clienților platformei de streaming și de comentarii destul de acide din partea criticilor de film după lansarea sa în vara anului trecut.

Nu același lucru s-a putut spune însă despre primul film Extraction, care a fost apreciat de utilizatorii Netflix, devenind la momentul respectiv cel mai vizionat film original din istoria platformei de streaming după premiera din 24 aprilie 2020 după ce a fost urmărit de aproape 100 de milioane de gospodării.

Criticii au fost la rândul lor destul de indulgenți, mai ales fiind vorba de un film de acțiune.

Extraction a fost depășit ulterior în clasamentul celor mai vizionate filme originale ale Netflix deRed Notice, un alt lungmetraj de acțiune cu Dwayne Johnson, Ryan Reynolds și Gal Gadot în rolurile principale.

Însă anunțul lansării Extraction 2 a stârnit deja vâlvă în rândul fanilor, mai ales că va marca revenirea lui Chris Hemsworth pe Netflix după ce acesta a anunțat în luna noiembrie a anului trecut că va lua o pauză de la actorie după ce a fost diagnosticat cu o predispoziție genetică de a dezvolta boala Alzheimer.

Ca întotdeauna, poți găsi mai multe vești din lumea filmelor și serialelor, dar și alte știri interesante, în rubrica Nerd Alert de weekendul acesta: