Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, întrebat despre tensiunile din coaliţie privind candidatul comun al coaliţiei la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu, că nu vrea să se exprime asupra listelor de candidaţi sau posibili candidaţi.

Presedintele Klaus IohannisFoto: Inquam Photos / Octav Ganea
  • „N-aş vrea să mă exprim despre listele de candidaţi sau posibili candidaţi. Asta este treaba coaliţiei. În rest, sigur coaliţia este complicată. Ştim asta din capul locului. Sunt două partide care s-au luptat unul împotriva celuilalt ani de zile şi atunci, cu siguranţă, apar ca să zicem tensiuni, dar până acum au fost aplanate de fiecare dată. Deci coaliţia să îşi facă treabă, să îşi pregătească candidaţii şi să meargă mai departe. După 9 iunie, vom vedea. Există promisiunea unei discuţii aprofundate cu nişte concluzii. Aşteptăm”, a declarat Klaus Iohannis, întrebat dacă vede un viitor în alianţa PSD – PNL, având în vedere tulburările din ultima perioadă şi în ceea ce priveşte stabilirea candidatului pentru Primăria Capitalei şi dacă îl vede ca un posibil candidat că va rămâne în cursă şi dacă ved acest viitor şi după alegerile din 9 iunie, înaintea participării la reuniunea extraordinară a Consiliului European, miercuri la Bruxelles.

Declarația poate fi urmărită la min. 10.00.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a răspuns, miercuri, întrebat despre retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că „abordarea cea mai corectă” este ca medicul să organizeze o conferință de presă în care să explice toate acuzațiile care i se aduc.

Cătălin Cîrstoiu a reiterat miercuri seară la B1TV că nu este în stare de incompatibilitate, că nu este în nicio relație contractuală cu clinica Anemona deținută de soția sa și că nu a încasat niciun ban de acolo.

Preşedintele PNL Nicolae Ciucă a declarat, marţi, că în acest moment, la nivelul coaliţiei a fost menţinută decizia ca doctorul Cătălin Cîrstoiu să fie candidatul coaliţiei şi luni să îşi depună candidatura la Biroul Electoral Municipal. El a precizat că Cristian Popescu Piedone nu este nici membru PSD, nici membru PNL, motiv pentru care nu pot să îl susţină. Acesta a adăugat că medicul Cîrstoiu urmează să lămurească într-o conferinţă de presă aspectele apărute în spaţiul public la adresa sa. „Pentru aceste moment, pot spune că dumnealui este foarte determinat să continue”, a mai spus Ciucă.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a depus la DNA un denunţ pe numele lui Cătălin Cîrstoiu, managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu, folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane şi înşelăciune. Parlamentarul USR a depus şi o sesizare la Agenţia Naţională de Integritate cu privire la posibile situaţii de incompatibilitate şi conflict de interese în care s-ar afla Cătălin Cîrstoiu.

Candidatul AUR la Primăria Capitalei Mihai Enache a depus, marţi, la Direcţia Generală Antifraudă, o sesizare împotriva candidatului Alianţei PSD-PNL, Cătălin Cîrstoiu, vizând suspiciuni de incompatibilitate şi evaziune fiscală. „Vorbim de maşini de lux, de sute de mii de euro şi de imobile situate în staţiunile Mamaia şi Sinaia, precum şi în Bucureşti, bunuri folosite în scop personal de candidatul PSD-PNL”, a afirmat Enache.

Reamintim că patru pacienți au povestit pentru HotNews.ro cum au ajuns să plătească sume de sute și de mii de lei la clinica Anemona. Doi dintre ei se operaseră la Spitalul Universitar la dr. Cătălin Cîrstoiu, iar schimbarea locului de tratament de la stat la privat s-a făcut prin mesaje de la rezidenți. Un altul îl căutase pe medic la stat și a fost îndrumat la privat, tot prin mesaje, pentru un consult la Anemona. Toți patru mărturisesc că, ajunși la Anemona, au fost consultați sau tratați de dr. Cătălin Cîrstoiu. Ei au oferit redacției mesajele și documentele de plată.

CITEȘTE ȘI: