Președintele Klaus Iohannis și soția sa și-au încheiat vizita în Tanzania asistând la un ritual inedit, la finalul căruia un localnic se aruncă în ocean ținând în mâini un tablou cu șeful statului, scrie spotmedia.ro.

Klaus și Carmen Iohannis, asistând la un dans tradițional la un liceu din NairobiFoto: Administratia Prezidentiala

La finalul vizitei în Tanzania, duminică, Klaus și Carmen Iohannis au asistat la un ritual al unor localnici, adunați în jurul unui tablou cu președintele român și mai apoi al primei doamne, de dimensiunea celor cu Ceaușescu de pe pereții instituțiilor publice pe vremea dictatorului, conform spotmedia.ro.

La finalul strigăturilor se aude clar „Hakuna matata, Iohanes” (Totul este bine), o urare folosită pe coasta de est a Africii, în țări precum Kenya sau Tanzania. După ce strigă „Hakuna matata”, unul dintre localnici fuge pe un ponton și se aruncă în apă în timp ce ține în mâini tabloul cu Klaus Iohannis.

Luni, Klaus Iohannis și-a început vizita în Republica Capul Verde, penultima etapă a turneului său african, precedentele fiind Kenya, Tanzania şi Zanzibar. Ultima oprire a şefului statului în turneul de zece zile în Africa va fi în Senegal.

Iohannis și-a început turneul în Africa în 14 noiembrie și îl va încheia în 23 noiembrie, președintele bifând patru țări: Kenya, Tanzania, Cabo Verde şi Senegal.

Potrivit Administrației prezidențiale, vizitele lui Iohannis în Africa reprezintă „primul demers politico-diplomatic la acest nivel din ultimii 30 de ani și vizează relansarea relațiilor României cu continentul african, atât în relația directă a țării noastre cu statele africane, cât și ca parte a efortului comun de la nivel european, în contextul mai larg al nevoii de revigorare a relațiilor Uniunea Europeană – Africa în spiritul unui nou parteneriat”.

Este cel de al treilea turneu pe care șeful statului îl face în acest an, după cele din Asia (martie) și America de Sud (aprilie).

CITEȘTE ȘI: