O femeie a fost lovită în Caracal de o mașină la volanul căreia se afla un polițist care era băut și a ieșit pozitiv la două substanțe interzise, potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Olt. Inițial, o tânără a susținut că ea se afla la volan, însă s-a descoperit că șoferul mașinii în momentul accidentului era un polițist de 21 de ani, potrivit Gazeta Nouă.

Masina de politieFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, marți dimineață, în jurul orei 5.50, prin apel 112, cu privire la faptul că, pe strada Vornicu Ureche, din municipiul Caracal, a avut loc un eveniment rutier.

„Polițiștii au constatat faptul că, în eveniment, a fost implicat un autoturism, ce ar fi fost condus de o tânără, în vârstă de 24 de ani, din municipiul Caracal și un pieton, respectiv o tânără, în vârstă de 33 de ani, din comuna Brastavățu, județul Olt. În urma evenimentului rutier, pietonul a necesitat îngrijiri medicale, fiind transportat la Spitalul municipal Caracal”, a transmis IPJ Olt.

„Întrucât a existat bănuiala rezonabilă că la volanul autoturismului s-ar fi aflat o altă persoană decât cea indicată inițial, polițiștii au efectuat verificări, în urma cărora s-a stabilit faptul că autoturismul a fost condus de un tânăr, în vârstă de 21 de ani, din municipiul Caracal, județul Olt. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, a fost testat și cu aparatul drugtest, care a indicat prezența a două substanțe psihoactive”, a adăugat sursa citată.

Acesta este ultimul dintr-o serie de accidente cu șoferi băuți și/sau drogați care au șocat opinia publică.

Ultimul a avut loc în weekend, când un șofer beat și drogat a ucis o femeie pe o stradă din Popești Leordeni și a rănit o alta, el intrând cu mașina în cinci autoturisme parcate. Șoferul este un fost șef din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate. Accidentul a fost suprins de o cameră de supraveghere.

Tragedia de la 2 Mai a aruncat într-un nou scandal Poliția Română, condusă (din mai 2021) de către inspectorul general Benone Matei, aflat în subordinea directă a chestorului Bogdan Despescu, secretar de stat în Ministerul de Interne.

Accidentul a scos la iveală detalii revoltătoare. Vlad Pascu fusese oprit de poliție de două ori - cu o zi înaintea tragediei, la un filtru, și chiar în aceeași noapte. A fost lăsat să plece de la sediul poliției fără a fi testat pentru consum de droguri deși i-au fost găsite droguri în mașină, iar autoturismul nu avea asigurare RCA valabilă. La mai puțin de o oră, Vlad Pascu a provocat accidentul.

Corpul de control al ministrului de Interne a constatat o serie de erori ale Poliției în acest caz. Vlad Pascu ar fi trebuit sancționat încă din ziua anterioară accidentului, când a fost oprit în trafic chiar de șeful Poliției Rutiere Constanța.