Imagini surprinse de camera de supraveghere a unei case din Ilfov a suprins momentul în care șoferul beat și drogat a ucis o femeie pe o stradă din Popești Leordeni și a rănit o alta, el intrând cu mașina în cinci autoturisme parcate.

Momentul in care un sofer drogat a lovit-o mortal pe femeia din Popesti LeordeniFoto: Captura euronews

Înregistrarea video arată cum trei persoane stau de vorbă pe marginea unui drum din Popești-Leordeni, o femeie fiind exact între două mașini parcate.

La un moment dat, din stânga ecranului se vede cum apare o mașină care lovește una dintre mașinile parcate, strivind-o pe femeia aflată între mașini și lovind o alta.

Atenție! Imagini care vă pot afecta emoțional

Femeia ucisă ieșise la poartă să primească un tort, de ziua ei - vecin

Femeia, în vârstă de 56 de ani, își serba chiar astăzi ziua de naștere și ieșise la poartă să își primească tortul, când a fost prinsă între două mașini.

„Trebuia să își serbeze ziua. A venit altă persoană cu tortul la poartă și a venit un nebun, un drogat, un bețiv și a luat-o la rând aici. A distrus niște mașini, a prins-o între două mașini și la spital a decedat”, a spus un vecin al victimei, pentru Digi 24.

Ce spune Poliția

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Ilfov a anunțat că în urma accidentului rutier au fost rănite două femei în vârstă 51 şi 56 de ani. Victimele au fost transportate de către echipajele medicale la două unităţi spitaliceşti, însă ulterior femeia în vârstă de 56 de ani a decedat.

Şoferul, un bărbat de 59 de ani, a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat valoarea de 1,12 mg/litru alcool pur în aerul expirat, şi, respectiv cu aparatul drug test, care a indicat o valoare pozitivă la consumul de substanţe psihoactive. El a fost dus la spital pentru recoltarea de probe biologice.

Bărbatul a susţinut că, după producerea accidentului şi până la sosirea echipajelor de poliţie, a fost lovit de mai multe persoane pe fondul accidentului rutier.

Magistraţii Judecătoriei Cornetu au emis, duminică după amiază, mandat de arestare preventivă pe numele şoferului.

În faţa instanţei de judecată apărătorul acestuia a formulat cerere de aplicare a măsurii preventive a arestului la domiciliu, însă completul de judecată a respins solicitarea, ca fiind neîntemeiată, se arată în încheierea de şedinţă publicată pe portalul instanţelor de judecată.

Mandatul de arestare preventivă este valabil până pe data de 2 octombrie. Soluţia Judecătoriei Cornetu nu este definitivă, iar bărbatul acuzat de producere accidentului a formulat deja contestaţie cu privire la decizia privind arestarea.