Vlad Pascu, băiatul de 19 ani care, drogat fiind, a intrat cu mașina într-un grup de opt tineri, la 2 Mai, și i-a ucis pe doi dintre ei consumase șase tipuri de substanțe interzise, conform expertizei toxicologice, scrie Digi 24.

Vlad Pascu, autorul accidentului mortal din 2 MaiFoto: Captura YouTube

Concluzia expertizei toxicologice cerute de procurorii din Mangalia care anchetează acest dosar arată că Vlad Pascu consumase șase droguri. Analizele de sânge au indicat prezența în corp a acestor substanțe, conform Digi 24.

Reamintim că analizele care i-au fost făcute după accident au indicat că Vlad Pascu consumase cocaină, amfetamină şi metamfetamină.

Vlad Pascu a fost oprit de Poliție chiar în noaptea tragediei și, deși în mașina lui au fost găsite droguri, a fost lăsat să plece, fără a fi testat pentru consum de droguri.

Vlad Pascu fusese oprit de poliție de două ori - cu o zi înaintea tragediei, la un filtru, și chiar în aceeași noapte. A fost lăsat să plece deși i-au fost găsite droguri în mașină, iar autoturismul nu avea asigurare RCA valabilă.

Echipajul care l-a oprit pe tânăr înainte de a provoca accidentul a găsit în mașina de colecție a acestuia, într-un pachet de ţigări, o ţigară tip joint şi o folie pe care scria Bromazepam şi care conţinea patru pastile. Analizele care i-au fost făcute după accident au indicat că Vlad Pascu consumase cocaină, amfetamină şi metamfetamină, deci alte tipuri de droguri decât cele găsite în mașina lui.

Șeful Poliției Constanța, Adrian Glugă, a susținut că băiatul nu a fost testat pentru că, din datele transmise de către polițiștii care l-au oprit, „conducătorul auto nu prezenta semne specifice consumului de substanțe psihoactive”. În schimb, băiatul a fost testat pentru consum de alcool, iar rezultatul a fost 0.

Filmul unui eșec al Poliției Române

  • Potrivit șefului IPJ Constanța, Constantin Adrian Glugă, în seara de 19 august, în jurul orei 00:40 un bărbat a sunat la 112 pentru a spune că pe DN39 Vama Veche 2 Mai un autoturism circulă fără să respecte regulile de circulație.
  • La 02:40 a fost depistat de o patrulă mixtă poliție-jandarmerie pe DN39, au fost legitimați șoferul și pasagerii, iar în mașină au fost descoperite o țigară tip joint și pastile într-un pachet de țigări, a declarat șeful IPJ Constanța într-o conferință de presă.
  • Șoferul a fost dus cu autospeciala la sediul poliției unde a fost testat etilotest - cu rezultat zero, a spus Glugă, adăugând că nu prezenta semne specifice consumării de substanbțe pshihoactive și a fost lăsat să plece în jurul orei 04:30.
  • La ora 05:25 a avut loc accidentul în care au murit doi dintre tinerii loviți de mașina condusă de șoferul de 19 ani.