Trei filme și seriale noi de văzut dacă stai acasă de 1 mai ● Netflix a anunțat când apare următorul sezon al „Black Mirror” ● De ce nu vor cercetătorii să facem sex în spațiu ● Sigourney Weaver a încheiat socotelile cu „Alien” ● Propunere sinistră făcută gamerilor ● Warner Bros. face un sequel pentru „Beetlejuice” ● Trailere noi cât cuprinde

Nerd AlertFoto: Hotnews

Trei filme și seriale noi de văzut dacă stai acasă de 1 mai

Weekendul acesta majoritatea lumii e probabil afară la grătar dar, ținând cont că vremea nu e la fel de călduroasă ca în alți ani și că oricum nu toți reușesc să prindă un miniconcediu de 1 mai, uite două seriale și un film nou, lansate chiar zilele acestea și sugerate de TechRadar:

Love and Death (HBO Max): Elizabeth Olson trece din Universul Cinematografic Marvel în Texas în acest nou serial de crimă-mister creat de HBO, unul care adaptează povestea reală a lui Candy Montgomery, o gospodină dintr-o comunitate religioasă exonerată pentru o crimă odioasă care a șocat Statele Unite.

Cazul ei a ținut prima pagină a ziarelor americane timp de luni de zile în 1980 și este până în prezent considerat un exemplu răsunător de eroare judiciară. Adaptarea HBO este sub forma unei serii limitate de 7 episoade, dar primele 3 sunt deja disponibile pe HBO Max, deci te pot ține puțin ocupat în weekend, restul urmând să apară în fiecare joi:

Citadel (Amazon Prime): Că tot ziceam de Universul Cinematografic Marvel, doi dintre cei mai populari regizori din cadrul acestuia, Joe și Anthony Russo, și-au îndreptat temporar atenția spre televiziune cu un nou serial de spionaj, unul despre care se zvonește că a costat Amazon 250 de milioane de dolari.

Citadel îi are pe Richard Madden și Priyanka Chopra Jonas în rolurile principale a doi agenți secreți însărcinați să doboare un sindicat infracțional numit The Manticore, distribuția seriei incluzând-i și pe Stanley Tucci și Lesley Manville. Până acum recenziile sunt mixte dar serialul merită avut în vedere, mai ales că Amazon ar intenționa ca acesta să fie doar primul din mai multe serii interconectate:

Peter Pann & Wendy (Disney+): În cazul în care căutai un film pentru toată familia să te poți uita la el cu copiii, atunci noul lungmetraj Peter Pann al Disney e cu siguranță opțiunea pentru tine. Regizat de David Lowery (The Green Knight, Pete's Dragon), el a fost lansat direct în streaming pe Disney+ chiar vinerea aceasta.

La fel ca în cazul Citadel, recenziile sunt împărțite, dar dacă ne-am lua după criticii de film am ajunge să ne uităm doar la chestii deprimante. Totuși, unii l-au descris drept „cel mai frumos și emoționant film pentru copii al anului” iar pentru mine un mare plus e faptul că rolul Căpitanului Hook a jucat de nimeni altul decât Jude Law.

Netflix a anunțat când apare următorul sezon al „Black Mirror”

Parcă dorind să treacă sub preș controversele uriașe provocate de viitorul său documentar Cleopatra, compania a anunțat săptămâna aceasta că al șaselea sezon al antologiei sci-fi Black Mirror, anunțat oficial în luna mai a anului trecut, va fi lansat pe 6 iunie, promițând totodată că el va fi „cel mai impredictibil, neașteptat și de neclasificat” sezon de până acum.

„Parțial ca provocare, parțial pentru a ține lucrurile proaspete pentru mine și spectator, am început acest sezon prin răsturnarea deliberată a unora dintre presupunerile mele de bază cu privire la ceea ce să ne așteptăm”, a declarat Charlie Brooker, creatorul, scenaristul și producătorul executiv al Black Mirror, citat de IGN.

El a spus de asemenea că, pe lângă elementele care le vor fi familiare fanilor seriei, noul sezon va include unele pe care anterior „a jurat” să nu le folosească niciodată și că majoritatea poveștilor prezentate vor avea loc în trecut, „pentru a reseta puțin seria”. E Black Mirror, nu știu ce aș putea spune mai multe, în afară de a pune aici și trailerul oficial:

De ce nu vor cercetătorii să facem sex în spațiu

Trecând la chestii foarte ferm ancorate în secțiunea „pentru adulți”, o nouă lucrare științifică publicată pe platforma deschisă Zenodo de către cercetători de la Universitatea Cranfield din Marea Britanie a explorat posibilele pericole ale sexului în spațiu, sugerând că ar putea fi necesar ca turiștii spațiali să fie puși să semneze un contract juridic prin care îi spun „nu”.

În prezent turismul spațial e ceva accesibil doar superbogaților planetei, dar cercetătorii britanici argumentează că lucrurile s-ar putea schimba într-un viitor nu foarte îndepărtat, în următorul deceniu chiar. „Este nerealist să presupunem că toți participanții la turismul spațial se vor abține de la activități sexuale în spațiu în timp ce sunt expuși la microgravitație și niveluri mai mari ale radiației ionizante”, spun ei.

„Acest lucru ridică posibilitatea concepției umane necontrolate în spațiu, care reprezintă un risc semnificativ pentru sectorul turismului spațial emergent”, continuă ei în lucrare, subliniind că problema pare deocamdată una ignorată de companiile care își propun să aducă turiști în spațiu, relatează IFL Science.

„Cunoștințele noastre despre efectele acestor medii spațiale asupra stadiilor timpurii ale reproducției umane și efectelor pe termen lung pentru copiii umani sunt în faza incipientă”, avertizează ei. Echipa sugerează că oamenii care ajung în spațiu ar trebui consiliați cu privire la riscuri și să semneze că sunt „singurii responsabili pentru consecințele conceperii în timpul sau la scurt timp după zbor”.

Mă întreb totuși dacă lucrarea asta a fost comandată de Jeff Bezos sau Elon Musk, că pe alocuri cercetătorii par mai îngrijorați de riscurile economice pentru companii decât cele de sănătate. Sigur, folosirea metodelor de contracepție ar fi o soluție evidentă, dar cercetătorii avertizează că „există îngrijorări evidente” legate de lipsa studiilor privind eficacitatea lor în spațiu.

Deci mai bine nu (FOTO: © Ilkin Guliyev | Dreamstime.com)

Sigourney Weaver a încheiat socotelile cu „Alien”

Probabil una dintre veștile anului trecut de pe frontul cinematografic a fost că televiziunea americană FX lucrează cu regizorul uruguayan Fede Alvarez la un nou film Alien, unul dintre superfanii francizei create de Ridley Scott (care și-a dat binecuvântarea pentru acest nou lungmetraj). Deși ulterior am aflat ceva mai multe detalii despre el, o mare necunoscută a rămas până recent:

Va reveni Sigourney Weaver în el în rolul lui Ripley sau în pielea unui alt personaj nou? Inițial părea puțin probabil dar fanii au început iar să tragă speranțe după ce au văzut-o în noul Avatar al lui James Cameron. Actrița americană a lămurit acum lucrurile într-un interviu publicat joi de cei de la Total Film, afirmând că „sunt foarte fericită cu ceea ce fac acum. Mi-am făcut treaba în spațiu!”.

Vestea reprezintă o mare dezamăgire, mai ales că Weaver a fost extrem de entuziasmată să joace în filmul Alien 5 al regizorului Neill Blomkamp, care până la urmă a fost anulat. „Există tot felul de actori mai tineri care preiau acest tip de rol”, a mai spus actrița, adăugând că, după anularea lungmetrajului lui Blomkamp, pentru ea „vaporul a plecat din port” în ceea ce privește jucarea lui Ripley din nou.

Alien fără Weaver sună ca Indiana Jones fără Harrison Ford, dar să sperăm că viitorul film va fi unul bun (FOTO: LMK / Landmark / Profimedia Images)

Propunere sinistră făcută gamerilor

În încă o dovadă că jocurile video devin tot mai mult parte a culturii populare după succesul uriaș înregistrat de adaptări pentru micile ecrane ale unor titluri cunoscute, o companie de asigurări de viață din Marea Britanie a început să ofere începând cu finele lunii aprilie o poliță de viață dedicată gamerilor.

Mai exact, asiguratorul Dead Happy le oferă fanilor Dead Island 2o poliță care, în cazul decesului lor, va acoperi cheltuielile rudelor sau prietenilor acestora pentru a merge la un priveghi cu tematică zombie la Los Angeles, orașul în care are loc acțiunea jocului. „Un priveghi care să pună capăt tuturor priveghiurilor, în onoarea ta”, afirmă descrierea oficială a pachetului care costă 8.000 de lire.

„Trimiteți camarazii în adevăratul Los Angeles pentru o petrecere zombie alimentată de cocktailuri înainte ca toate lucrurile să se ducă de râpă”, mai afirmă aceasta într-o referință la tema postapocaliptică a jocului video. Evident, compania subliniază că nu poate obliga pe niciunul dintre prietenii decedatului să participe la petrecerea de peste Atlantic.

Ai putea crede că sună ca o păcăleală de 1 aprilie (mai ales dat fiind spotul publicitar creat de companie pentru polița numită „Deathwish”), dar chiar nu e cazul, cei de la Dead Happy având și alte oferte mai mult sau mai puțin bizare, de la posibilitatea de a-ți trimite cenușa în spațiu, la a-ți face o statuie de bronz după ce mori, potrivit VGG News.

Warner Bros. face un sequel pentru „Beetlejuice”

Beetlejuice 2 este oficial în lucru la Warner Bros. Discovery, care a dezvăluit fugitiv imagini cu proiectul într-un videoclip cu viitoarele sale producții pe care l-a difuzat la CinemaCon 2023. Fanii filmului lui Tim Burton din 1988, un clasic al genului, sperau de ani de zile la un anunț oficial, ținânt cont de zvonurile tot mai persistente privind un nou Beetlejuice, relatează revista Cosmopolitan.

Cel mai recent, cei de la The Hollywood Reporter au scris în luna martie că Jenna Ortega, vedeta serialului Wednesday regizat de Burton, este în negocieri pentru a juca rolul fiicei lui Lydia, jucată de Winona Ryder în lungmetrajul original. Potrivit aceleiași surse, filmările ar urma să înceapă în mai sau iunie, atât Burton, cât și Michael Keaton urmând să se întoarcă pentru filmul sequel.

Deocamdată acestea au rămas doar la stadiul de zvonistică, deși și revista Variety a confirmat ulterior că Ortega și Keaton, care a jucat rolul lui Beetlejuice în filmul lansat în urmă cu 35 de ani, poartă negocieri cu Warner Bros. pentru a juca în noul lungmetraj. Ceea ce pare însă acum cât se poate de sigur, după dezvăluirea de la CinemaCon, e că sequel-ul va avea loc.

Și o știre pe scurt, că am avut din nou o mulțime săptămâna aceasta și nu-s sigur câți fani ai serialului animat Big Mouth ar fi printre cititorii Nerd Alert: Netflix a anunțat oficial că populara sa serie de umor negru creată de Nick Kroll și Andrew Goldberg a fost reînnoită pentru un al optulea sezon, dar că acesta va fi și ultimul.

Anunțul a fost făcut înaintea lansării sezonului 7, care încă se află în producție dar despre care Netflix a afirmat deja că va avea premiera cândva anul acesta, în timp ce ultimul sezon o să apară în 2024. Deși vestea îi va dezamăgi cu siguranță pe fani, confirmarea unui sezon 8 înseamnă că Big Mouth a devenit oficial cel mai longeviv serial animat al Netflix, din afara secțiunii sale pentru copii și familie.

Dar haide mai bine să încheiem săptămâna într-o notă pozitivă, cu niște trailere noi, că am avut câteva chiar interesante în ultimele zile:

  • de la Sony Pictures avem un prim trailer pentru Strange Way Of Life, viitorul scurtmetraj al regizorul Pedro Almodóvar în care doi dintre cei mai în vogă actori de la Hollywood, Pedro Pascal și Ethan Hawke intră în rolul unor cowboy. Cu influențe clare ale genului western spaghetti și o durată de jumătate de oră, filmul va avea premiera la Festivalul Internațional de Film de la Cannes (25 mai), înainte de a fi lansat în cinematografe;

  • 20th Century Studios a lansat zilele trecute un prim trailer pentru A Haunting in Venice, filmul care îl va aduce pe emblematicul detectiv Hercuile Poirot în celebrul oraș italian pentru a elucida o nouă crimă într-o poveste cu accente pronunțate de horror. Pentru acesta avem și o dată fermă de lansare în cinematografe, în România urmând să aibă premiera pe 15 septembrie;

  • trecând la categoria filme cu supereroi, de la DC Films avem un nou trailer pentru The Flash, unul în care îl putem vedea ceva mai mult pe Michael Keaton înapoi în costumul lui Batman, că e până la urmă unul dintre punctele de atracție ale filmului. The Flash va fi lansat în cinematografele de la noi în data de 16 iunie, concomitent cu apariția sa în sălile de cinema din Statele Unite;

  • vești bune și pentru fanii lui Denzel Washington, acesta putând fi văzut într-un trailer pentru The Equalizer 3, filmul care îl aduce din nou în rolul justițiarului Robert McCall pentru a se lupta de data aceasta împotriva a ceea ce pare a fi mafia siciliană. Data premierei în România: 1 septembrie;

  • de la Lionsgate Movies am avut un prim trailer pentru The Ballad of Songbirds & Snakes, al cincilea film al francizei The Hunger Games bazată pe romanele scriitoarei americane Suzanne Collins. Noul lungmetraj va fi unul prequel pentru primul titlu, având povestea plasată cu 64 de ani înainte de evenimentele din filmul lansat în 2012. Premiera va fi mai înspre sfârșitul anului, pe 17 noiembrie.

În caz că ești curios să citești și rubrica Nerd Alert de weekendul trecut, o găsești aici: