​Contele Dracula va fi femeie într-un nou film ● Anthony Hopkins va juca rolul unui împărat roman ● Meryl Streep se alătură „Only Murders In The Building” ● Actor din „Wednesday”, acuzat de agresiuni sexuale ● Știm în sfârșit când apare „Skyblivion” ● Jared Leto va intra în universul „Tron” ● Cercetătorii americani s-au supărat dintr-un motiv ciudat

Nerd AlertFoto: Hotnews

Contele Dracula va fi femeie într-un nou film

Povestea contelui transilvănean bazat pe cartea cu același nume a lui Bram Stoker a captivat imaginația occidentalilor și nu numai, fiind încă de la începuturile cinematografiei subiectul a numeroase adaptări pentru marile, și mai nou, micile ecrane. Iar acum cineva se pare că s-a gândit că de ce nu ar merge și un film în care el e femeie, după cum anunță Twinfinite.

Iar acel „cineva” sunt de fapt cei de la BR Films, un studio obscur de filme care, din câte mi-am putut da seama după căutări exhaustive, ar fi din Statele Unite (Carolina de Nord, mai exact). Viitorul film se va baza pe „Cult of Dracula”, o serie limitată de benzi desenate americane care sparge convențiile legate de reprezentarea personajului lui Stoker.

În această reinterpretare a scriitorului de benzi desenate american Rich Davis contele transilvănean devine o zeiță a sângelui din Antichitate transpusă în zilele noastre și venerată de un cult de hipioți numit „Ordo Dracul”, în timp ce Van Helsing este un profesor universitar care face un documentar despre acesta, descoperind tot felul de secrete macabre pe parcurs, evident.

Ideea nu sună neapărat rău și din ce-am citit seria de benzi desenate a fost destul de bine primită după lansarea sa în SUA în urmă cu doi ani. Dar multe alte dubii persistă în capul meu, printre care și faptul că BR Films se laudă cu un portofoliu de producții de care mă îndoiesc că a auzit cineva. Se pare însă că filmul a intrat deja în faza de dezvoltare, deși e prea devreme pentru o dată de lansare.

Creatura cu aripi și coarne din stânga e Dracula în benzile desenate

Anthony Hopkins va juca rolul unui împărat roman

Trecând de la roluri cu mari semne de întrebare la unul care aș zice că va face cu siguranță deliciul fanilor, tocmai am aflat săptămâna aceasta că legendarul Sir Anthony Hopkins va interpreta rolul unui împărat roman. Și el nu va fi unul oarecare ci Vespasian, fondatorul Dinastiei Flavilor creditat cu salvarea imperiului într-o perioadă de turbulențe grave după moartea lui Nero.

Mai mult, vom avea ocazia să îl vedem pe Hopkins în rol într-un serial care se va numi Those About To Die și îl va avea în spatele camerei pe regizorul german Roland Emmerich, cunoscut pentru lungmetraje istorice ca 10,000 BC sau Anonymous. Deși nu s-ar putea spune că filmele sale ies în evidență prin acuratețea lor istorică, ele oferă mereu acțiune cât cuprinde și o scară epică.

Serialul se va baza pe cartea de non-ficțiune cu același nume a scriitorului și jurnalistului american Daniel Mannix, cea care a fost sursa de inspirație și pentru filmul Gladiatorul din 2000 al unui alt greu al cinematografiei, regizorul Ridley Scott. Și la fel ca filmul lui Ridley Scott, serialul lui Emmerich se va învârti în jurul gladiatorilor prinși într-o perioadă de corupție și lupte politice, potrivit revistei Empire.

Deși Anthony Hopkins a fost primul actor ales pentru serial, a fost anunțat deja că el ar trebui să aibă premiera anul acesta, însă o dată fermă de lansare nu e deocamdată bătută în cuie. Vestea proastă e că el va fi difuzat de Peacock TV, platformă disponibilă doar în SUA, nefiind deocamdată clar unde îl vom putea vedea în streaming și în România.

Nici că m-aș putea gândi la un rol mai potrivit (FOTO: Jae C. Hong / Associated Press / Profimedia Images)

Meryl Streep se alătură „Only Murders In The Building”

Rămânând la capitolul actori emblematici de la Hollywood dar trecând de la seriale care promit la unul care e deja o certitudine, am aflat în urmă cu câteva zile că Meryl Streep a fost cooptată pentru sezonul 3 al seriei detectiv de dramă-comedie Only Murders In The Building, care avea deja parte de o distribuție de top.

Iar când spun de top nu cred că exagerez, ținând cont că rolurile principale sunt jucate de Steve Martin, Martin Short și Selena Gomez, în timp ce al doilea sezon i-a adus pe Paul Rudd și Tina Fey. După cum sugerează și numele, povestea seriei se învârte în jurul clădirii Arconia, unde personajele fac echipă pentru a elucida o serie de crime misterioase.

Deși e unul dintre cele mai bune seriale apărute în ultimii ani, în România n-am observat să creeze atâta vâlvă ca altele, poate fiindcă e o serie originală a Hulu, altă platformă care nu e disponibilă în Europa. Însă serialul poate fi văzut la noi pe Disney+ după lansarea de anul trecut și chiar merită, după cum subliniază și cei de la Empire Online.

Filmările pentru sezonul 3 au început deja, dar deocamdată nu avem un trailer sau dată de lansare

Actor din „Wednesday”, acuzat de agresiuni sexuale

Serialul filmat în România și regizat de Tim Burton s-a bucurat de un succes uriaș după lansarea sa pe Netflix în data de 23 noiembrie a anului trecut însă acum unii internauți din Statele Unite au început să ceară ca actorul canadian Percy Hynes White, cel care îl joacă pe artistul neînțeles Xavier Thorpe în serie, să fie înlăturat din sezonul doi.

Hashtag-ul #cancelpercy a început să se răspândească pe Twitter după ce o tânără din Toronto l-a acuzat pe actor de agresiuni sexuale în perioada în care acesta era în liceu, afirmând că el și un grup de prieteni ai săi obișnuiau să organizeze petreceri la care „invitau explicit femei pe care credeau că le pot îmbăta și droga suficient de tare să facă sex cu ei”.

De la postarea acuzațiilor inițiale pe Twitter de către tânăra ce folosește contul @milkievich, și alte femei l-au acuzat de agresiune sau de faptul că ar fi distribuit fotografii nud cu ele în mediul online fără consimțământul lor. Deocamdată acuzațiile rămân la stadiul de postat screenshot-uri cu presupuse conversații avute de White cu diferite tinere pe rețelele de socializare.

Însă ele au fost suficiente pentru a fi preluate de site-uri de specialitate din domeniul filmelor și serialelor precum We Got This Covered, chiar dacă nimeni nu a formulat oficial vreo plângere împotriva actorului în vârstă de 21 de ani. Presupusele fapte de care acesta este acuzat ar fi avut loc când el avea 17-20 de ani.

Toată situația pare să fi declanșat însă o veritabilă vânătoare de vrăjitoare în „camera de ecou” a Twitter, unii utilizatori ai rețelei de socializare, inclusiv tânara care l-a acuzat de agresiune sexuală, acuzându-l ulterior pe acesta și de folosirea unor termeni rasiști pentru a cere înlăturarea lui din serial.

Alți internauți au comentat însă că acest lucru este emblematic pentru actualul climat cultural din Statele Unite, afirmând că simple acuzații lansate în mediul online pot fi suficiente pentru a periclita cariera unui actor sau a unei alte persoane publice. Evident, n-au lipsit nici referințele la „cancel culture” și unii au transpus totul în așa-zisul „război cultural” din SUA.

Percy Hynes White în Wednesday (FOTO: Netflix / Everett / Profimedia Images)

Știm în sfârșit când apare „Skyblivion”

Îndelung așteptatul proiect al celor de la The Elder Scrolls Renewal Project de a aduce Oblivion, al patrulea titlu al aclamatei francize de jocuri RPG, în lumea din Skyrim, jocul cu numărul 5, tocmai a avut parte săptămâna aceasta de un trailer nou-nouț care a anunțat în premieră și o fereastră de lansare: anul 2025.

Ok, mai e de așteptat dar e o veste uriașă ținând cont că proiectul e în lucru din 2012. În plus, descrierea de pe Youtube a trailerului afirmă că Skyblivion o să apară „cel mai târziu” peste doi ani. Sigur, asta ar putea fi interpretat fie că există posibilitatea să apară și mai devreme, fie ca o promisiune că n-o să întârzie mai mult de atât.

Proiectul lucrează la recrearea completă a Oblivion în motorul folosit de Skyrim și nu ar trebui confundat cu mod-ul Skywind, care și-a propus sarcina colosală de a aduce TES III: Morrowind în lumea celui de-al cincilea titlu al francizei și la care lucrează pe bază de voluntariat o echipă separată de programatori și fani dedicați din cadrul TESRenewal Project.

După cum poți vedea chiar la sfârșitul trailerului, încă se caută oameni care să lucreze la proiect

Jared Leto va intra în universul „Tron”

Cei de la Deadline au dezvăluit în exclusivitate joia aceasta că Tron: Ares, un sequel pentru lungmetrajul sci-fi Tron: Legacy din 2010 a prins viteză la Disney și că actorul american Jared Leto (Blade Runner 2049, House of Gucci, Morbius, să mai continui?) va interpreta unul dintre rolurile principale, deși deocamdată nu e clar dacă povestea se va învârti în jurul său sau el va fi antagonistul filmului.

Disney, care deține drepturile pentru franciza Tron, a început de asemenea negocierile pentru scaunul regizoral cu norvegianul Joachim Rønning (Maleficent: Mistress of Evil, Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell no Tales). Deși deocamdată nu s-a bătut palma, teoretic acest lucru ar trebui să fie o formalitate ținând cont că cele două părți au lucrat în ultimii ani la alte 3 proiecte.

Tron: Ares e deocamdată în fazele foarte timpurii de dezvoltare și nu avem nicio veste în privința întoarcerii lui Jeff Bridges în rolul lui Kevin Flynn sau dacă personajul acestuia o să apară măcar în noul film, dar o absență a sa ar fi cu siguranță o dezamăgire uriașă pentru fani. Vestea bună e că Disney țintește ca filmările să înceapă în vara acestui an, deci ar trebui să avem mai multe vești în curând.

Leto a câștigat Oscarul pentru cel mai bun actor într-un rol secundar pentru interpretarea din Dallas Buyers Club (FOTO: A.M.P.A.S. / Shutterstock Editorial / Profimedia)

Cercetătorii americani s-au supărat dintr-un motiv ciudat

Fundația Națională pentru Științe (NSF) din SUA a decis să nu includă o întrebare cu privire la orientarea sexuală în unul dintre sondajele sale privind forța de muncă, declanșând o veritabilă „furtună” pe rețelele de socializare, peste 1.700 de cercetători semnând deja o scrisoare deschisă de 50 de pagini în care îi cer directorului instituției să se răzgândească în privința hotărârii.

Aceștia argumentează că este crucial să colectezi informații pentru a înțelege componența comunității științifice și redacta politici care să reducă disparitățile pentru persoanele din minoritățile sexuale și de gen. NSF efectuează anual mai multe sondaje cu privire la sexul, rasa, etnia, disciplina de cercetare și cetățenia cercetătorilor din Statele Unite.

Însă instituția a declarat că a ales să nu includă o întrebare privind orientarea sexuală deoarece a concluzionat că i-a făcut pe unii participanți la un chestionar pilot să renunțe la completarea sa. NSF a inclus însă o întrebare în două părți cu privire la „identitatea de gen”, ceea ce însă nu i-a mulțumit pe criticii săi.

În general încerc să mă feresc de judecăți de opinie în rubrica Nerd Alert și e clar că nu sunt în pas cu vremurile, dar mi-e greu să înțeleg ce legătură ar avea orientarea sexuală sau identitatea de gen cu calitatea muncii unui cercetător. Bine, e drept că nici rasa sau etnia nu cred că au vreo relevanță, în afară de cea statistică.

În orice caz, dacă ai crede că subiectul e unul marginal și mă leg eu de tot felul de ciudățenii, chiar nu e cazul, decizia NSF și controversa pe care a declanșat-o fiind pe larg comentate săptămâna aceasta de toate revistele de știință importante din SUA.

Nature, de exemplu, scrie că „unele studii sugerează că persoanele care se identifică drept lesbiene, homosexuale, bisexuale, transgender sau ca făcând parte dintr-o altă minoritate sexuală (LGBT+) sunt subreprezentate în comunitatea științifică și se confruntă cu mai multe bariere și hărțuiri la locul de muncă comparativ cu cele care nu se identifică astfel”.

Vremurile când știința era doar despre știință par tot mai îndepărtate (FOTO: Dmitriy Shironosov / Panthermedia / Profimedia Images)

La capitolul trailere am avut săptămâna aceasta unul pentru Scream 6, ultimul titlu al francizei de filme slasher ce urmează să apară în cinematografele din România pe 10 martie, înaintea premierei din Statele Unite. Ah, și în trailer o putem vedea pe Jenna Ortega, că tot era vorba de Wednesday mai devreme, n-aveam idee că o să joace în următorul film Scream.

În caz că vrei să citești și rubrica Nerd Alert de weekendul trecut, o găsești aici: