„Gladiatorul 2” are deja un scenariu ● Serialul „Blade Runner” va fi produs de Amazon ● Vești bune pentru fanii „Call of Duty” ● Șeful Marvel spune că „Endgame” a fost ultimul film „Avengers” ● Supermunții masivi au controlat evoluția vieții pe Pământ ● Netflix va face un film „Bioshock” ● Filmările la „Dune: Part Two” vor începe vara aceasta

Nerd AlertFoto: Hotnews

„Gladiatorul 2” are deja un scenariu

Mult așteptatul sequel pentru Gladiatorul are în sfârșit, după mai bine de două decenii de la lansarea aclamatului film din 2000, un scenariu finalizat. Regizorul Ridley Scott a dezvăluit într-un interviu acordat site-ului Collider proiectul Gladiatorul2.

„Ah, a fost scris deja. Avem o urmă bună, un loc bun și logic în care să mergem. Nu poți face pur și simplu un alt film de tip Gladiatorul. Trebuie să îi urmezi (...) există suficiente componente din primul pentru a prelua ștafeta și continua”, a declarat Ridley Scott, cel care a regizat primul film Gladiatorul și se va afla în spatele camerei și pentru al doilea.

Paramount a anunțat pentru prima dată Gladiatorul 2 în 2018, fiind așteptat ca el să spună povestea lui Lucius Verus, nepotul lui Marc Aureliu care a fost jucat de actorul american Spencer Treat Clark în filmul original. Dată fiind soarta generalului Maximus Decimus la sfârșitul primului film, nu este așteptat ca Russell Crowe să facă parte din sequel.

Însă nu este exclus ca el să apară în scene de tip „flashback” și deocamdată nu a fost făcut niciun anunț oficial privind distribuția viitorului lungmetraj. Filmările la Gladiatorul 2 vor începe după finalizarea Kitbag (Napoleon), filmul biografic al lui Ridley Scott despre generalul și împăratul francez care va fi lansat cândva anul viitor.

Gladiatorul 2 pare greu de imaginat fără Russell Crowe chiar dacă acum mai degrabă aduce a filosof grec decât gladiator roman (FOTO: SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Serialul „Blade Runner” va fi produs de Amazon

Deadline a dezvăluit în exclusivitate că noul serial, care se va numi Blade Runner 2099 șia cărui acțiune va avea loc (după cum sugerează și titlul) la 50 de ani după evenimentele din Blade Runner 2049, va fi produs de Amazon și îl va avea la cârma regizorală pe cine altul decât Ridley Scott, că tot era vorba de el.

După cum am relatat și într-o ediție anterioară a Nerd Alert, regizorul britanic anunțase în luna noiembrie a anului trecut că lucrează la un serial Blade Runner și că deja au fost scrise primele 10 ore pentru el, proiectul urmând a fi prezentat mai multor potențiali producători.

Deadline scrie acum că acesta a fost preluat de Silka Luisa, unul dintre scenariștii principali ai Amazon+, care urmează să fie și producător executiv al seriei, alături de Scott. Interesant este și că Ridley Scott ar putea regiza serialul, deși Blade Runner 2049 l-a avut în spatele camerei pe Dennis Villeneuve, ceea ce ar pune sub semnul întrebării cine va regiza un eventual nou film Blade Runner.

Am așteptat 35 de ani pentru un sequel al Blade Runner și acum vom avea și un serial, cine s-ar fi gândit? (FOTO: Netflix)

Vești bune pentru fanii „Call of Duty”

Activision Blizzard a anunțat că va lansa anul acesta un sequel pentru Modern Warfare, titlul din 2019 al Call of Duty, și că el este dezvoltat în tandem cu un nou proiect Warzone, jocul de tip Battle Royale al francizei, cele două titluri urmând să fie „construite de la zero”.

Fanii Call of Duty se pot aștepta la „un spațiu de joacă complet nou și la un nou mod sandbox” pentru Warzone 2, potrivit unui anunțfăcut de companie pe Twitter, acesta precizând de asemenea că atât sequel-ul pentru Modern Warfare cât și Warzone vor fi pe un game engine nou.

Dezvoltarea ambelor jocuri va fi din nou coordonată de studioul Infinity Ward, cel care a lucrat și la predecesoarele lor, Modern Warfare 2019 și Call of Duty: Warzone. Ambele titluri sunt printre cele mai de succes jocuri CoD din toate timpurile, Warzone în special remarcându-se pe scena jocurilor multiplayer din categoria Battle Royale, scrie IGN.

Era și timpul (FOTO: Activision Blizzard)

Șeful Marvel spune că „Endgame” a fost ultimul film „Avengers”

Kevin Feige, președintele Marvel Studios și principalul producător din spatele Universului Cinematografic Marvel din ultimii 15 ani, a declarat în timpul celui mai recent episod al seriei de documentare Marvel Studios: AssembledEndgame a fost ultimul titlu din franciza Avengers.

„Studiourile Marvel și Universul Cinematografic Marvel au trecut acum de a zecea lor aniversare. Iar cu lansarea ultimului film Avengers am completat Saga Infinity de 22 de filme”, a spus el cu referire la saga începută cu filmul Iron Man din 2008 alături de regizorul Jon Favreau și Robert Downey Jr. în rolul principal al lungmetrajului.

Afirmația lui Feige a declanșat instant un val de speculații pe platformele social media, forumurile fanilor și site-urile de specialitate, unii fiind convinși că un viitor film Avengers 5 ar putea fi încă lansat sub o nouă franciză. Ceea ce pare cert este că anunțul șefului Marvel nu înseamnă că nu îi vom mai vedea revedea pe eroii titulari, doar că nu o vom mai face în echipa obișnuită, scrie Screen Rant.

Supermunții masivi au controlat evoluția vieții pe Pământ

Lanțuri muntoase uriașe cel puțin la fel de înalte ca sistemul Himalaya și care s-au întins pe distanțe de până la 8.000 de kilometri pe supercontinente au jucat un rol crucial în evoluția vieții timpurii pe Pământ, potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Națională a Australiei (ANU).

Oamenii de știință au analizat formarea acestor supermunți în istoria planetei noastre cu ajutorul zirconiului ce conține cantități reduse de lutețiu - o combinație a unui mineral și a unui pământ rar care se regăsește doar la baza munților înalți unde se formează sub presiuni extreme.

Studiul a descoperit că majoritatea acestor supermunți gigantici s-au format de doar două ori în istoria Pământului - prima dată în urmă cu 2.000-1.800 de milioane de ani și a doua oară în urmă cu 650-500 de milioane de ani, în perioade de formare a supercontinentelor.

„Astăzi nu există nimic care să se compare cu acești doi supermunți. Nu este vorba doar de înălțimea lor - dacă vă puteți imagina munții Himalaya cu o lungime de 2.400 de km repetați de 3 sau 4 ori veți avea o idee cu privire la magnitudinea lor”, afirmă Ziyi Zhu, doctorand la ANU.

„Am numit primul exemplu Supermuntele Nuna. El coincide cu apariția probabilă a eucariotelor, organismele care ulterior au dus la apariția plantelor și animalelor. Al doilea, cunoscut ca Supermuntele Transgondwanian, coincide cu apariția primelor animale mari în urmă cu 575 de milioane de ani și cu explozia Cambriană ce a avut loc 45 de milioane de ani mai târziu, când majoritatea grupurilor de animale apar în înregistrările arheologice”, explică Zhu.

Cercetătorii afirmă că erodarea acestor munți a oferit elemente esențiale pentru viață precum fosforul și fierul, acestea ajungând în oceane și accelerând ciclurile biologice care au dus la apariția organismelor complexe. Mai mult, cercetătorii cred că supermunții ar fi fost responsabili pentru creșterea nivelului de oxigen din atmosferă, necesar vieții complexe.

„Atmosfera timpurie a Pământului nu a conținut aproape deloc oxigen. Nivelurile de oxigen din atmosferă au crescut într-o serie de pași, doi dintre aceștia coincizând cu supermunții”, explică Zhu, adăugând că creșterea nivelului de oxigen asociată cu erodarea Supermuntelui Transgondwanan este cea mai mare din istoria Pământului, potrivit Phys.org.

Cercetătorii subliniază că astfel de supermunți s-au format de doar două ori în istoria Pământului (FOTO: Galyna Andrushko, Dreamstime.com)

Netflix va face un film „Bioshock”

Gigantul american de streaming a dezvăluit într-o postare pe Twitter și pe blogul său că va produce un lungmetraj mult așteptat pe baza popularului joc video Bioshock, anunțând că proiectul va fi realizat în parteneriat cu studiourile americane de jocuri video 2K și Take-Two (care are în portofoliu Bioshock, GTA și Borderlands, printre altele).

Pentru cei care nu sunt familiari cu jocul lansat în 2007 și considerat un clasic modern, povestea acestuia are loc într-un oraș subacvatic creat pentru a găzdui cele mai strălucite minți ale omenirii. Însă jucătorii descoperă treptat o poveste șocantă despre modul în care orașul a devenit un iad sub apă pentru cei mai bogați și puternici oameni ai planetei.

Unul dintre cele mai bune jocuri ale anilor 2000 și din toate timpurile, Bioshock a avut parte de două sequel-uri, Bioshock 2 (2010) și Bioshock: Infinite (2013), un nou titlu al francizei fiind dezvoltat în prezent de către studioul Cloud Chamber fără a-l avea la cârmă pe Ken Levine, creatorul primelor 3 jocuri, anunță PC Gamer.

Filmările la „Dune: Part Two” vor începe vara aceasta

Regizorul Denis Villeneuve a anunțat în timpul unui interviu acordat jurnaliștilor de la Empire Online că scenariul pentru al doilea film Dune a fost finalizat și că se planifică începerea filmărilor pentru el în vara acestui an pentru ca Dune: Part Two să ajungă în cinematografe în 2023.

„Ar trebui să filmăm până la sfârșitul verii. Voi spune că este în mare parte elaborat. Lucrul care ne ajută acum este că e prima dată când revizităm un univers. Așa că lucrez cu aceeași echipă de filmare, toată lumea știe ce are de făcut, știm cum va arăta. Filmul va fi o provocare mai mare dar știm în ce ne băgăm”, a afirmat Villeneuve.

Regizorul canadian a dezvăluit că al doilea film Dune „va introduce unele personaje noi și că o decizie pe care am luat-o foarte devreme cu privire la această parte este că ea va fi mai mult despre Paul Atreides și [ordinul] Bene Gesserit. În al doilea rând, vor fi mult mai multe chestii legate de [casa] Harkonnen”.

Dacă fanii Dune au ceva să-i reproșeze lui Villeneuve cu siguranță nu e că nu se mișcă rapid (FOTO: Landmark Media / Alamy / Profimedia)

Și alte câteva știri pe scurt, că iar am avut o grămadă săptămâna asta (încep să cred că Nerd Alert-ul ar trebui să devină bisăptămânal pentru a le acoperi pe toate):

  • anunțam în Nerd Alert-ul de weekendul trecut că Electronic Arts și Maxis au decis să nu lanseze extensia My Wedding Stories pentru Sims 4 în Rusia datorită legii anti-LGBT din această țară. Se pare însă că între timp EA s-a răzgândit, punând noua decizie pe seama „valului de emoții venit din partea comunității noastre”, potrivit unui comunicat citat de IGN. Sau poate că reprezentanții EA au ajuns la concluzia că și rubla tot ban e;

  • Spider-Man: No Way Home a depășit Avatarul lui James Cameron, devenind al treilea film la capitolul încasări din istoria box office-ului american. Noul film Spider-Man a adus Marvel venituri de 760,988 de milioane de dolari în Statele Unite, comparativ cu cele 760,5 milioane de dolari încasate de Avatar. Spider-Man: No Way Home a depășit Avatar grație încasărilor realizate de Valentine's Day, la exact 60 de zile după lansarea sa pe data de 17 decembrie a anului trecut, potrivit revistei Variety;

  • Academia Americană de Film le va permite pentru prima dată în istoria sa fanilor să își voteze filmul favorit la Oscaruri (prin intermediul Twitter). În mod interesant, filmul nu trebuie să fie printre cele nominalizate la un premiu Oscar. Lungmetrajul cu cele mai multe voturi va fi recunoscut într-un fel la ceremonia de acordare a premiilor însă deocamdată nu este clar dacă va fi vorba de o mențiune scurtă sau ceva mai notabil, anunță The Hollywood Reporter;
  • BBC a dezvăluit data de lansare a celui de-al șaselea (și ultimului) sezon al popularului său serial Peaky Blinders: duminică, 27 februarie. Fanii dramei istorice cu siguranță vor fi încântați de sfârșitul așteptării ținând cont că anteriorul sezon a fost difuzat în urmă cu 3 ani, producția Peaky Blinders intrând în vrie din cauza pandemiei și carantinelor repetate din Marea Britanie. Ah, și chiar dacă serialul va ajunge la capăt de drum, povestea sa va fi continuată într-un viitor lungmetraj;

  • Halo, probabil unul dintre cele mai așteptate seriale de către gameri, va avea și un al doilea sezon. Într-un vot de încredere major acordat de Paramount+, s-a decis comandarea sezonului 2 al serialului bazat pe populara franciză de jocuri video cu același nume înainte ca primul să aibă măcar premiera, stabilită pentru data de 24 martie a acestui an, anunță Polygon. Să sperăm că se va ridica la nivelul așteptărilor

  • și o veste mai puțin bună: The Last of Us, un alt viitor serial bazat pe o franciză populară de jocuri video anunțat de HBO, nu va fi lansat până în 2023. „Nu va fi difuzat în 2022. Încă filmează în Canada. Îmi imaginez că îl veți vedea în 2023”, a dezvăluit Casey Bloys, directorul pentru conținut al HBO, înt-un interviu acordat Deadline.

Și ca de aproape fiecare dată, zic să încheiem cu niște trailere noi apărute săptămâna aceasta:

  • după ce săptămâna trecută a prezentat primele imagini din timpul filmărilor pentru Inelele Puterii, serialul său inspirat din universul Stăpânul Inelelor al lui J.R.R. Tolkien, Amazon a lansat acum și un nou trailer teaser pentru acesta. După cum amintește și trailerul, The Lord of The Rings: The Rings of Power va avea premiera pe 2 septembrie;

  • trecând de la eroi mitici la supereroi, Marvel Studios a dezvăluit în timpul Super Bowl un trailer nou-nouț pentru Doctor Strange in the Multiverse of Madness care arată ceva mai multe despre povestea în jurul căreia se va învârti lungmetrajul. Filmul o să apară în cinematografele din România pe data de 6 mai, la două zile după premiera internațională;

  • Universal Pictures a prezentat în sfârșit un prim trailer pentru Nope, filmul sci-fi horror regizat de Jordan Peele, comediantul american devenit regizor și care a câștigat deja un premiu Oscar la categoria „Cel mai bun scenariu original” pentru Get Out, thrillerul său horror din 2017. Nope o să aibă premiera în cinematografe pe 22 iulie;

  • avem un trailer nou și pentru Our Flag Means Death, viitorul serial cu pirați al HBO care se va baza în parte pe aventurile reale ale lui Stede Bonnet, un aristocrat răsfățat din secolul XVIII care și-a abandonat viața privilegiată în favoarea celei de pirat. Serialul va fi lansat pe HBO Max în data de 3 martie, cu 5 zile înainte de lansarea oficială a platformei în România,deci ne vom putea bucura legal de el la scurt timp după lansare;

  • rămânând la capitolul comedii cu un titlu care le va stârni nostalgii multora (de vârsta mea, cel puțin), Disney a prezentat un nou trailer pentru Chip ‘n Dale: Rescue Rangers, o reșapare pentru marele ecran a îndrăgitei serii de desene animate lansate în urmă cu peste 30 de ani. Filmul va fi lansat pe Disney+ în 20 mai;

  • la 11 ani după lansarea sa, jocul Star Wars: The Old Republic, va avea parte de o nouă expansiune după Legacy of the Sith (lansat săptămâna aceasta), aceasta urmând să se numească Disorder. Povestea va continua pe planeta Elom cu descoperirea unei fortărețe Sith în ruină a cărei existență a fost ștearsă misterios din toate arhivele. Trailerul extins lansat zilele trecute e destul de sugestiv:

În caz că vrei să citești și Nerd Alert-ul de weekendul trecut, îl găsești aici: