Adrian Cuculis, avocatul familiei Raisei, fetița de 13 ani care a fost spulberată pe trecerea de pietoni de către un poliţist, a declarat joi, după audierea acestuia, că singurul lucru pe care l-a recunoscut este că avea viteză excesivă. Poliţistul a mai susținut la audieri că avea girofarul pornit pentru că voia să se asigure că este vizibil.

Accident in Capitala cu o masina de politieFoto: Captura video

Agentul care a lovit cu mașina două fetițe pe o trecere de pietoni de pe strada Laminorului a fost audiat joi de procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 1.

Avocatul familiei fetiței decedate a spus că poliţistul a susținut la audieri că a verificat trecerea de pietoni şi că nu era nimeni acolo, deşi din filmări se vede clar că fetiţele mergeau încet şi doar ulterior au luat-o la fugă.

  • ”A fost o întrebare pusă expres de către mine, şi a spus: nu, eram atent. Singul lucru pe care l-a recunoscut, şi practic lucrurile sunt clare aici, a fost că avea viteză excesivă”, a afirmat Adrian Cuculis, precizând că polițistul nu a putut spune ce viteză avea la momentul accidentului.

De asemenea, agentul a mai susținut că nu a lovit-o pe Raisa cu bocancul, pentru a vedea dacă este în viață, așa cum se vede în imagini apărute în spațiul public, și că ar fi strijinit trupul fetei conform indicaţiilor primite de la operatorul de la 112.

Avocatul a mai spus că reiese clar că la locul accidentului au venit colegi ai polițistului, iar după accident acesta a primit o geacă de la un coleg, motivând că a făcut acest lucru pentru a nu fi linşat de mulţime:

  • "În momentul de faţă reiese clar că au venit colegii săi la faţa locului şi el spune totuşi că acel schimb de geacă, pe care l-a văzut toată lumea, este şi în dosarul de Parchet, de fapt nu ar fi fost un schimb de geacă, ci i-ar fi dat geaca respectivă să îl acopere ca să nu îl linşeze”.

Despre cum s-a prezentat poliţistul la audieri, Cuculis a spus, potrivit News.ro, că ”era înmărmurit și a dat ture lungi pe hol”.

Avocatul a mai spus că declarația dată de polițist este foarte scurtă - "o filă A4, pe faţă, nu şi verso".

  • "A afirmat că în ziua respectivă nu se afla în misiune, trebuie să spunem lucrul acesta, era o misiune banală, toţi poliţiştii sunt în misiune în fiecare zi. Girofarul îl avea pornit, atenţie, pentru că voia să se asigure că este vizibil, astea au fost declaraţiile lui.
  • Şi sigur că, nu în ultimul rând, în momentul în care a produs accidentul respectiv, el spune în continuare că pur şi simplu nu a văzut nimic, nici măcar nu şi-a dat seama (..) nu şi-a dat seama că au fost două victime, ci i-a fost atrasă atenţia”, a mai declarat Adrian Cuculis.

Raisa şi o altă fetiţă au fost lovite de mașina Poliţiei în timp ce traversau strada pe trecerea de pietoni. Accidentul a avut loc în urmă cu o săptămână, iar în autospecială se afla un singur poliţist, care, potrivit procurorilor, nu se afla în misiune şi avea pornite doar semnalele luminoase, nu şi pe cele acustice.

Procurorii au stabilit că maşina circula cu viteză peste limita legală, fiind dispusă o expertiză pentru a stabili exact viteza cu care rula maşina în momentul impactului. Poliţistul care a provocat accidentul a fost plasat sub control judiciar.

Citește și: