​Fetiţa de 11 ani rănită în accidentul produs de o maşină de poliţie pe o stradă din Sectorul 1 al Capitalei a fost operată la picior, starea sa fiind bună, au declarat pentru News.ro reprezentanţii Spitalului ”Grigore Alexandrescu”, unde copila a fost internată după accident.

Accident in Capitala cu o masina de politieFoto: Captura video

Conform sursei citate, fetiţa a fost operată la nivelul gambei, unde avea o fractură.

Medicii afirmă că starea sa este bună.

Două fete au fost accidentate de o mașină a Poliției, joi, în timp ce traversau strada, în Sectorul 1 al Capitalei. Una dintre fetițe, în vârstă de 13 ani, a murit, iar cealaltă, în vârstă de 11 ani, a suferit multiple traumatisme și a fost dusă la spital.

Un martor la accident a susţinut că poliţistul care se afla la volanul autospecialei ar fi mers la copila care zăcea pe caldarâm şi ar fi verificat dacă aceasta mişcă, împingând-o cu piciorul. Poliţia Capitalei susţine că poliţistul s-a aplecat asupra victimei pentru a vedea în ce stare este şi că el a sunat primul la 112.

Reprezentanţii ONG-ului Luptăm pentru România au postat pe pagina de Facebook a organizaţiei un mesaj în care susţin că poliţistul aflat la volanul maşinii nu se afla în misiune.

"Conform martorilor, poliţistul care era singur în maşină a fost luat de la locul accidentului de către o maşina tip SUV, nicidecum cu autospeciala Poliţiei. Ba mai mult, maşina condusă de poliţistul criminal NU ERA IN MISIUNE, neavând semnalele acustice sau luminoase în funcţiune, acestea fiind pornite abia după accident. Viteza autospecialei condusa de criminal era atât de mare, încât maşina s-a oprit la peste 50 de metri de locul impactului”, au scris reprezentanţii ONG-ului pe reţeaua de socializare.

Agentul de la volan avea permis preschimbat în Marea Britanie

Polițistul ce se afla la volan joi a obținut permisul de conducere în anul 2012, în România, dar în 2016 și-a preschimbat permisul în Marea Britanie, a precizat vineri Poliția Română după speculații privind documentul bărbatului.

”Având în vedere Convenția de la Viena din 8 noiembrie 1968, permisul de conducere este valabil, pe bază de reciprocitate UE”, a adăugat sursa citată.

Premierul Nicolae Ciucă a spus, joi seară, că i-a cerut ministrului de interne ca ancheta în cazul fetiței care și-a pierdut viața după ce a fost călcată de o mașină a poliției să se desfășoare rapid.

De asemenea, spune că a aflat cu tristețe despre tragedie, fiind „consternat de moartea violentă a copilei”.