Două fete au fost accidentate de o mașină a Poliției, joi, în timp ce traversau strada, în Sectorul 1 al Capitalei. Una dintre fetițe, în vârstă de 13 ani, a murit, iar cealaltă, în vârstă de 11 ani, a suferit multiple traumatisme și a fost dusă la spital, a declarat pentru HotNews.ro purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov, Daniel Vasile.

Accident in Capitala cu o masina de politieFoto: Captura video

UPDATE 19.10 Premierul Ciucă vrea anchetă rapidă în cazul fetiței călcate de mașina poliției: „Sunt consternat de moartea violentă a copilei”

UPDATE 17.55 Poliția Capitalei a transmis că primul apel la112 a fost făcut de polițistul implicat în accident, care a solicitat sprijin medical pentru persoanele rănite.

"După producerea evenimentului rutier, polițistul s-a aplecat asupra uneia dintre victime pentru a vedea în ce stare se află. Imediat a accesat telefonul mobil, pentru a formula apelul", precizează Poliția Capitalei.

UPDATE 16.34 Imagini surprinse de camere video din zonă și difuzate de Digi 24 arată că fetițele ar fi încercat să traverseze strada pe o trecere de pietoni, iar mașina Poliției avea viteză.

UPDATE 15.23 Purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei, Diana Sarca, a spus că la acest moment are loc cercetarea la fața locului și că urmează să se stabilească unde se deplasa polițistul, care era singur în mașină, dacă mergea la intervenție și dacă mașina avea în funcțiune semnalele luminoase și sonore. Inițial, Poliția a transmis că autospeciala rula cu semnalele luminoase în funcțiune.

  • "În cadrul anchetei se va stabili în ce direcţie se deplasa, dacă se foloseau sau nu se foloseau semnale luminoase, acustice, care era misiunea în care era angrenat poliţistul.
  • Urmează să se stabilească cine a chemat ambulanţa, cert este că aceasta a venit foarte repede", a afirmat Sarca.

Ea a mai spus că polițistul a fost testat cu etilotestul, rezultatul fiind zero.

..........................

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov, Daniel Vasile, a declarat pentru HotNews.ro că este vorba despre două fete în vârstă de 13 și 11 ani. Fetița de 13 ani a intrat în stop-cardiorespirator și s-a încercat fără succes resuscitarea sa, fiind declarat decesul.

Cealaltă fetiță a suferit multiple traumatisme și a fost preluată de o ambulanță și dusă la Spitalul "Grigore Alexandrescu".

Poliția Capitalei a transmis că accidentul a avut loc în jurul orei 13.30, iar autospeciala implicată ar fi avut în funcțiune semnalele luminoase.

  • "Agentul de poliție aflat la volan, polițist încadrat în anul 2017, a surprins și accidentat două minore ce erau angajate în traversarea străzii.
  • Autospeciala rula cu semnalele luminoase în funcțiune.
  • La fața locului s-au deplasat de urgență echipaje de prim ajutor", a transmis Poliția Capitalei.