Polițistul care a provocat accidentul în care o fetiță a murit joi iar alta a fost rănită, nu se afla în misiune și nu a acordat prioritate fetelor care se aflau pe trecerea de pietoni, a declarat vineri un procuror de caz.

Accident in Capitala cu o masina de politieFoto: Captura video

UPDATE Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de polițist pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă și au dispus luarea măsurii controlului judiciar față de inculpat pe o durată de 60 de zile.

Victima era angajată în traversare pe trecerea de pietoni, a spus acesta, adăugând că mașina pe care o conducea polițistul avea semnalele luminoase, dar nu și cele acustice, și nu se afla în misiune.

Întrebat de jurnaliști dacă este adevărat că polițistul mergea să-și ia de mâncare, procurorul a răspuns că acest lucru nu are ”relevanță” în privința infracțiunii de care este acuzat.

Potrivit reprezentantului parchetului, mașina care a lovit cele două fete avea viteza peste limita din zonă, dar cât era viteza exact se va stabili după o expertiză.

Polițistului i s-a adus la cunoștință acuzația de ucidere din culpă și urmează să se decidă dacă se va dispune sau nu vreo măsură preventivă contra sa.

Procurorul a spus că se anchetează și situația permisului polițistului, unul emis de Marea Britanie.