Pe 3 decembrie 2000, la ora 02.08, mașina Ford Probe roșie condusă de Florin Cîțu mergea de pe-o parte pe cealaltă a drumului, iar șoferul era băut, avea ochii injectați și o alcoolemie (BAC) de 0.161, limita legală fiind de 0.08, potrivit dosarului făcut de autoritățile americane, obținut de Agenția Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

În aceeași noapte de 3 decembrie 2000, Florin Cîțu este luat în custodia autorităților americane care stabilesc o cauțiune de 1950 de dolari. După ce procurorul formulează oficial acuzațiile și le trimite judecătorului, Florin Cîțu nu se mai prezintă la instanță pentru că se întoarce în România pentru sărbătorile de Crăciun.

Revenit în SUA în ianuarie 2001, Florin Cîțu pledează inițial nevinovat, dar spre sfârșitul lui februarie 2001 se răzgândește, face un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorul, acceptă să intre într-un program de evaluare împotriva abuzului de substanțe și trimite evaluarea sa într-un plic „confidențial” la instanță.

Pe 26 februarie 2001, judecătorul Thomas R. Hronek îl condamnă pe Florin Cîțu la 2 zile de închisoare în Penitenciarul Story County, îi scade din pedeapsă perioada reținerii, îi dă amendă de peste 1300 de dolari și îi cere să contacteze șeriful din Story County pentru executarea pedepsei și chiar și să plătească masa și camera din penitenciar dacă este nevoie.

Referințe: