Președintele PSD, Marcel Ciolacu, i-a solicitat miercuri președintelui Klaus Iohannis să îi ”ceară urgent demisia” premierului Florin Cîțu, după ce șeful Executivului a recunoscut că a făcut două zile de închisoare pentru conducere sub influența alcoolului în Statele Unite.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ce a scris Ciolacu pe Facebook:

  • După ore bune în care speram la o #RomâniaNormală în politică și la o retragere a premierului Florin Cîțu, solicit președintelui Klaus Iohannis să îi ceară urgent demisia șefului Executivului!
  • O #RomâniaNormală nu poate fi construită cu un premier penal, chiar dacă este girat de Palatul Cotroceni!
  • #PSD solicită respectarea legilor în vigoare care interzic numirea ca ministru a celor condamnați penal! Vorbim, domnule președinte și dle Cîțu, de aceleași legi care au încheiat și alte aspirații politice pentru fotoliul de la Palatul Victoria!
  • Românii așteptă un semn de maturitate politică! Nu doar: Wow, șoc, explicații incomplete și scuze...de adolescent întârziat! Atât am auzit astăzi de la premierul Florin Cîțu despre faptul că a stat 2 zile în închisoare.

Premierul Florin Cîțu a recunoscut miercuri că a stat două zile la închisoare în Statele Unite într-un caz de conducere sub influența alcoolului, în anul 2000. Informația a apărut inainte în presă.

”Da, acum 20 de ani. Este vorba de DUI (n.r. - driving under the influence), de conducere sub influența alcoolului. Am plătit amenda respectivă, o amendă foarte mare. Este contravenție. Am făcut o greșeală acum 20 de ani. Este interesant că în patru tururi de scrutin cu PSD nu a apărut această informație, apare acum în competiția internă din PNL”, a spus Cîțu.

Citește și:

Ce înseamnă DUI și OWI pentru care premierul a stat la închisoare