Deputatul liberal Florin Roman, care face parte din echipa de susținători a candidatului Florin Cîțu la șefia PNL, i-a luat apărarea premierului argumentând că și fostul președinte american George Bush a fost prins băut la volan, la fel mulți senatori sau congresmeni. ”Florin a greșit evident conducând in studenție sub influența băuturilor alcoolice. La fel ca George Bush, fost senator si presedinte al SUA. Ca mulți alți senatori si congresmeni. Asumarea greșelii este însă un semn ca putem sa reparam ce am greșit”, a reacționat el, pe Facebook. Liberalul l-a acuzat pe Ludovic Orban că s-ar afla în spatele dezvăluirilor potrivit cărora Cîțu a făcut închisoare două zile și a plătit amendăpentru că a fost prins conducând sub influența alcoolului, în urmă cu 20 de ani, în SUA

Florin Roman, PNLFoto: Captura video

Liberalul susține că Ludovic Orban se agață de putere, comentând lipsa de caracter a actualului președinte al PNL.

”Nu am nici cel mai mic dubiu in privința sursei scandalului Florin Cîţu! Și nici a momentului ales de Ludovic Orban și al echipei lui! Înainte de acceptarea moțiunilor care se confrunta in congres! Atunci când Ludovic Orban anunța “Festivalul democrației” spuneam in interiorul partidului ca va fi o încleștare in toată regula, in care vor fi folosite toate mijloacele permise și nepermise. Știam ca toți cei care vor susține altceva decât Orban vor fi linșați mediatic de oamenii lui! Și așa s-a întâmplat de la Emil Boc, Gheorghe Flutur, Rares Bogdan, subsemnatul și toți cei care nu l-au susținut pe Orban”, a scris el pe Facebook.

Roman mai spune că o astfel de campanie împotriva premierului nu va aduce niciun fel de câștig în bătălia internă pentru șefia PNL.

”Ludovic Orban nu si-a dorit un alt candidat la șefia PNL! Ne-a spus-o de mai multe ori! Dar il are! Cu exceptia celor care încă cred in el si a echipei lui, mulți dintre ei dependenți politic de soarta liderului, Ludovic s-a izolat in propriul partid. Și atunci a întărâtat baza împotriva liderilor atât de dragi lui, la momentul in care ii erau alături. Atacurile zilnice la adresa premierului PNL, dar si ultimul episod pe care l-a coordonat împotriva lui Florin Citu, nu ii aduc simpatie in PNL. Dimpotrivă! A fost mult mai eficient decât PSD, lovind din interior ca principal opozant al guvernului PNL. Am cerut colegilor mei sa nu răspundem la atacurile la persoana, sa nu căutam scheleții (sic!) îngropați, cu mașina, in drumurile Moldovei sau in fata Palatului Cotroceni. Văd însă ca dosarul cu șina mai este folosit ca arma politica! Oamenii vechi nu se pot desprinde de practicile din trecut. Ar fi vrut sa continue in fruntea PNL la masa verde.”

El mai susține că astfel de atacuri sunt nocive pentru partid, în ansamblul lui.

”Florin a greșit evident conducând in studenție sub influența băuturilor alcoolice. La fel ca George Bush, fost senator si presedinte al SUA. Ca mulți alți senatori si congresmeni. Asumarea greșelii este însă un semn ca putem sa reparam ce am greșit. Însă un caracter ranchiunos si răzbunător nu mai poate fi rezolvat! Unii se agata de scaunul puterii. Alții nu au nimic de pierdut. Dar, PNL trebuie protejat de atacurile interne. Sunt cele mai nocive!”