Ministrul de interne Marcel Vela a declarat miercuri seară, la TVR, că infracțiunile cu violență au scăzut în acest an comparativ cu anii trecuți, iar despre violențele înregistrate în ultimele zile a spus că au fost „foarte vizibile, dar nu foarte multe”.

Marcel VelaFoto: Facebook

Ministrul de Interne a declarat miercuri seară că infracțiunile cu violență înregistrate în acest an în România sunt mai puține decât cele din anii anteriori, scrie Mediafax.

„Am făcut o comparație cu anii 2019, 2018, 2017 și 2016, așadar ultimii patru ani. În 2020 au fost cele mai puține infracțiuni la nivel național și cele mai puține infracțiuni cu violență”, a spus ministrul Marcel Vela la TVR.

„Au fost doar 10 acțiuni, acțiuni de impact mediatic, dar care se întâmplau și în alți ani”

Referitor la violențele înregistrate în ultimele zile, Vela a precizat că acestea au fost „foarte vizibile, dar nu foarte multe”.

„Sunt infracțiuni care au fost foarte vizibile, dar să știți că nu au fost foarte multe. În prima zi, sâmbătă, au fost doar 3, la care ne-am autosesizat în urma postărilor de pe rețelele sociale și la care am fost imediat prezenți, am luat măsuri și sunt cercetări penale în derulare. Duminică au fost 5 acțiuni, care au fost anchetate în urma sesizărilor la numărul 112, iar luni au fost doar două, tot sesizări la 112. Așadar, au fost doar 10 acțiuni sâmbătă, duminică și luni, acțiuni de impact mediatic, dar care se întâmplau și în alți ani. În acest an noi am fost mai fermi pentru că a fost pusă în pericol și sănătatea publică”, a mai declarat Marcel Vela.

Mai multe conflicte de stradă au avut loc în zilele de Paști, în București, Hunedoara sau Brașov. Inspectorul general al Poliţiei Române, chestor principal Liviu Vasilescu, anunța luni că peste 20 de persoane au fost reținute și au fost aplicate peste 50 de sancțiuni în aceste cazuri, iar cercetările continuă.

CITEȘTE ȘI: