Revolta de la Ditrău. Patronii fabricii de pâine s-au răzgândit: Cei doi brutari din Sri Lanka vor face în continuare pâine

de I.H.     HotNews.ro
Duminică, 2 februarie 2020, 14:10 Actualitate | Esenţial


Brutarii srilankezi din Ditrau
Foto: Gina Stefan/AGERPRES
La o zi de la anunțul că îi vor scoate din procesul de producția a pâinii pe cei doi brutari din Sri Lanka, patronii fabricii de pâine din Ditrău par să se răzgândească, în fața criticilor. Kollo Katalin, administratorul brutăriei din Ditrău, a declarat, duminică, pentru Mediafax, că au făcut "oferta" de a-i scoate din producție pe cei doi "pentru liniștea satului", dar că au decis ca aceștia să facă în continuare pâine. Femeia a spus că celor doi brutari din Sri Lanka le este teamă, însă, de furia localnicilor, la fel și angajaților care lucrează cu ei.

Administratorul brutăriei din Ditrău, Kollo Katalin a declarat, duminică, pentru Mediafax, că a venit cu o "ofertă”, pentru locuitori, de teamă că va degenera conflictul și bărbații din Sri Lanka vor avea de suferit, însă, după ce a văzut că oamenii nu acceptă, s-a luat decizia ca brutarii să rămână pe post.

"Ei o să rămână la noi, suntem foarte mulțumiți de ei. Nu era vorba de a-i duce în altă parte, a fost o neînțelegere. Primarul a spus după scrisoarea noastră că noi vrem să îi ducem în altă parte. Cei doi angajați, deja nu mai sunt angajați, sunt prietenii noștri, rămân la noi, le-am spus că țara întreagă este lângă ei. Noi, pentru liniștea satului, pentru că era un grup de 2.500 de persoane și spuneau că le fac rău, am oferit să îi punem în altă etapă a producției. Ei (localnicii – n.r.) nu au acceptat. Nici noi nu acceptăm să îi trimitem acasă și vor continua să lucreze ca brutari ca și până acum”, a susținut Kollo Katalin.

Femeia a spus că celor doi brutari din Sri Lanka le este teamă, însă, de furia localnicilor, la fel și angajaților care lucrează cu ei.

"Lor le e frică. Avem angajați care au fost amenințați pentru că lucrează cu ei. Avem încă 90 de persoane care lucrează în Ditrău”, a mai spus Kollo.

După ce proprietarii locuințelor din Lăzarea și Ditrău au fost amenințai pentru că îi țin pe cei doi bărbați în casă, pentru cei doi bărbați a fost închiriat un spațiu de cazare în orașul Gheorgheni, a mai spus ea.

Sâmbătă, Kollo Katalin anunța că cei doi muncitori din Sri Lanka vor fi mutaţi într-o altă etapă a procesului de producţie a pâinii, acest mesaj fiindu-le transmis și localnicilor la dezbaterea organizată la Casa de Cultură, în care s-au discutat nemulţumirile celor din comună generate de venirea celor doi în sat.

Patronii fabricii de pâine din Ditrău, cea mai mare din bazinul Gheorgheni, nu au participat la dezbateri chiar dacă prezenţa lor a fost solicitată insistent de cei prezenţi, dar au trimis comunităţii o scrisoare, în care, printre altele, şi-au cerut scuze pentru că nu i-au anunţat din timp pe localnici că vor aduce angajaţi străini.

Directoarea fabricii de pâine, Kollo Katalin, a declarat ulterior presei că a primit mai multe semnale de la localnici legate de faptul că nu ar avea o problemă cu muncitorii sri-lankezi, dar nu vor ca ei să atingă pâinea, potrivit Agerpres.

"Propunerea noastră a fost ca cei doi brutari calificaţi să fie cuprinşi într-o altă etapă a producţiei şi deocamdată să ne ajute lângă cuptoare, iar ceilalţi cinci brutari cu care am făcut contracte (patru din Nepal şi unul din Sri Lanka - n.r.) nu vor fi aduşi decât dacă în următoarele şase luni vom putea să angajăm cinci brutari calificaţi dintre localnicii noştri. (...) Principala problemă este că ei (localnicii - n.r.) nu vor să accepte ca oameni dintr-o altă cultură să facă pâinea lor. De foarte multe ori au atacat faptul că ei nu au probleme cu persoanele respective, dar, totuşi, să nu atingă pâinea lor, a noastră", a susţinut ea.

Ulterior, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a anunțat că se autosesizează după ce patronii fabricii de pâine au anunțat că îi vor retrage pe cei doi singalezi din procesul de producție a pâinii. ”În urma declarației patronului brutăriei, cum că va retrage cei doi brutari din Sri Lanka de pe linia de producție, pentru liniștea localnicilor, voi propune luni dimineață Consiliului să demarăm procedura de autosesizare pentru posibile fapte de discriminare”, a declarat pentru HotNews.ro președintele CNCD, Asztalos Csaba.

Și Poliţia Harghita a anunțat că a deschis un dosar penal pentru infracţiunile de incitare la ură sau discriminare în cazul Ditrău.

CITEȘTE ȘI:


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

9810 vizualizari

 • -3 (39 voturi)    
  "miloşi" de maximă ipocrizie (Duminică, 2 februarie 2020, 14:21)

  MenInBlack [utilizator]

  Tot nu pricep ...de ce nu le daţi sătenilor un 2500 lei net, să lucreze ei la brutărie, romani sau unguri din satul tău " patroane " ? Ai încercat măcar, milosule ? ( Hai postaci, săriţi generos cu minusurile :)))
  • -3 (21 voturi)    
   E mai ieftin de lucrat cu Srilanchezi (Duminică, 2 februarie 2020, 15:31)

   simplex1 [utilizator] i-a raspuns lui MenInBlack

   Srilanchezul adus în Romania nu este angajatul brutăriei ci al unei firme din Sri Lanka care prestează servicii pentru fabrica de pâine din Ditrau care plătește firma din Sri Lanka și aceasta mai departe pe brutarii aceia doi. Daca ar angaja cetățeni romani, brutăria ar trebui sa plătească impozite pentru ei și pe total ar ieși mai scump decât apelând la o firma de intermediere din Sri Lanka.
   • -2 (10 voturi)    
    ai perfectă dreptate... (Duminică, 2 februarie 2020, 15:41)

    MenInBlack [utilizator] i-a raspuns lui simplex1

    Da, dar... uite : într-un orăşel din Bavaria, industria textilă a dat faliment, toţi textiliştii satu acum acasă în şomaj, depresivi dar cu asigurare plătită, ajutoare sociale etc, de la buget. Buget alimentat de cine crezi ? Alimentat de către patronii germani care şi-au mutat intreaga industrie textilă in Bangladeş, dar cu obligaţia de a plati întreg impozitul pe profit în Germania. patronul face pluia mare, textilistul german stă pe ajutor social, iar bangladezu' munceşte pe 5 bănuţi... Avantaj patron, exact ca şi aici, doar că un pic altfel... sătenii nu pot trăi din ajutor social sau şomaj...
    • +2 (6 voturi)    
     Asta e morala? (Duminică, 2 februarie 2020, 16:26)

     Arminius [utilizator] i-a raspuns lui MenInBlack

     Sa se elimine toate taxele ca sa nu plece intreprinzatorii? Avem nevoie de intreprinzatori doar daca platesc taxe. Trebuie spus nu leasingului de personal. Sri-Lankezii nu sunt totuna cu romanii care muncesc afara. Romania a semnat un acord cu EU care prevede drepturi si obligatii. Mai discutam cand o sa semnam si cu Sri-Lanka.
     • +3 (7 voturi)    
      Stalin si ... (Duminică, 2 februarie 2020, 18:48)

      Dedalus [utilizator] i-a raspuns lui Arminius

      Daca asta e dupa tine singurul folos al intreprinzatorilor -sa plateasca taxe, atunci mai bine du-te in Cuba sa traiesti in oranduirea preferata.
    • -2 (2 voturi)    
     diferenta.. (Duminică, 2 februarie 2020, 17:03)

     Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui MenInBlack

     ... brutaria nu a intrat in faliment.
   • +5 (7 voturi)    
    Cam neted, simplex. Așa o fi în Rusia mama? (Duminică, 2 februarie 2020, 18:01)

    jorj_bv [utilizator] i-a raspuns lui simplex1

    Nu poți angaja străini la negru, pe PFA, sau pe legile altui stat.
    Dacă se îmbolnăvește aici, e tratat de statul român. Din păcate nu face suficienta vechime, dar în principiu ar putea lua și pensie. Impozit plătește pentru ca poate beneficia de serviciile poliției, cncd, etc.
  • -5 (21 voturi)    
   Exact! (Duminică, 2 februarie 2020, 15:34)

   JohnnyBGoode [utilizator] i-a raspuns lui MenInBlack

   Dincolo de rasismul unor cetățeni, e de remarcat cruzimea "afaceriștilor". "Dacă nu veniți să vă sclavagim pe salariul minim, vă băgăm pe gât mai mulți papuași".

   Noroc că va interveni guvernul maghiar și va face ordine, cum a făcut și cu berea Csiki. Acolo alți afaceriști (mult mai influenți) aveau de gând să dirijeze ei lucrurile. O mică atenționare din Ungaria, și au dat înapoi.

   Asta mai trebuie să învețe și guvernul RO, că nu trebuie să faci sluj tot timpul ca să meargă bine treaba.
   • +5 (9 voturi)    
    nu. mul;tumesc! (Duminică, 2 februarie 2020, 18:52)

    Dedalus [utilizator] i-a raspuns lui JohnnyBGoode

    Uite ca eu unul nu am chef sa invat nimic de la guvernul i-liberal ungar al lui Orban. Nu am nevoie sa aservesc intreaga economie unei clientele de partid sub pretextul ca "fac bine la oameni".

    Nici nu vad de ce ar trebui sa punem Guvernul Romaniei sa tipareasca bani pentru a se preface ca mareste salariile.

    Guvernul nu poate mari salarii nicaieri in lume. Din simplul motiv ca odata crescute salariile artificial, cresc si preturile, adica inflatia doboara imediat cresterea.

    Si in Romania de astazi inflatia erodeaza rapid veniturile umflate cu pompa de Dragnea.

    Nu, multumesc frumos! Refuz sa imi distrug tara dupa exemplul maghiar.
  • +4 (6 voturi)    
   Ar (Duminică, 2 februarie 2020, 16:01)

   Jar [utilizator] i-a raspuns lui MenInBlack

   trebui sa te uiti in balanta comerciala a firmei respective-stii ce-i aia?-,sa vezi daca profitul permite marirea de salarii fara sa maresti pretul painii.
   La un sal.net de2500,patronul scoate din firma aprox.3600 brut.Fa si tu socoteala,ca vad ca stii sa scrii,cata paine trebuie sa vanda ala.la ce pret ca sa poata fi acoperite cheltuielile cu faina,utilitati,salarii etc.Este limpede,capitalismul,cel putin, nu-i pentru pesedei.
   • +2 (2 voturi)    
    4369 brut cheltuiala angajator (Duminică, 2 februarie 2020, 18:04)

    jorj_bv [utilizator] i-a raspuns lui Jar

    Diferența e dacă găsești oameni calificați și doritori de muncă de banii respectivi.
   • 0 (2 voturi)    
    capitalism (Duminică, 2 februarie 2020, 18:57)

    Dedalus [utilizator] i-a raspuns lui Jar

    Nu are cum sa permita. Ar fi facut-o oricum, daca se putea, pentru a creste profitul marginal.

    Oricum, nu are absolut nicio importanta ce credem noi, sau ce calcule facem noi.

    Concurenta decide in capitalism si patronul este cel care stie cel mai bine ce poate si ce nu.

    Daca muncitorii ajung sa dicteze cat profit sa aiba patronul, atunci e clar ca ne indreptam spre marxism-leninism.

    O alta idee de luat in seama este ca un salariu mai mare nu te face sa muncesti mai mult. Asta e aproape intotdeuna scuza puturosilor. Astfel de oameni nu vor munci mai mult, oricat salariu le vei da.

    Capitalismul regleaza asta prin flexibilitatea pietei muncii, prin concurenta de pe piata fortei de munca.

    Noi am reusit sa sugrumam piata fortei de munca. Acum ne plangem ca e decedata.

    Fara concurenta nu exista progres. Valabil si pentru piata fortei de munca.
  • +4 (8 voturi)    
   hA HA (Duminică, 2 februarie 2020, 16:22)

   Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui MenInBlack

   Ai vreo idee si cam cat ar costa o pâine cu asemenea salariu, sau numai dai din gura?Ori esti vreun bugetar puturos, din ala cu salarii nesimtite, incompetent, dar care se pricepe sa fac praf banii publici
   • -1 (3 voturi)    
    Pai, lumineaza-ne tu: cat ar costa o paine? (Duminică, 2 februarie 2020, 19:08)

    newlook [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

    "Ai vreo idee si cam cat ar costa o pâine cu asemenea salariu, sau numai dai din gura?"
    =======================================
    Pai, lumineaza-ne tu: cat ar costa o paine?
  • +6 (10 voturi)    
   nu pricepi multe... (Duminică, 2 februarie 2020, 17:04)

   Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui MenInBlack

   ... acum ii faci planul patronului ce sa faca cu banii lui? dar da-le tu daca esti asa darnic.. hai vinde-ti casa si masina si tine-i pe puturosii aia pe salarii occidentale.
   Ca daca se scumpea covrigul, faceau gura...
  • +4 (4 voturi)    
   Ce conteaza (Duminică, 2 februarie 2020, 19:50)

   Costi888 [utilizator] i-a raspuns lui MenInBlack

   Motivul pt care au fost angajati cei doi? Ultima oara cand am verificat eram o piata libera. Ca daca facea, ca daca platea nu stiu cat, venea romanu’. Fa ti frate firma si angajeaza romani si gata.
 • -10 (26 voturi)    
  Nu vor face nici o pâine. Vor pleca la ei acasă. (Duminică, 2 februarie 2020, 14:31)

  simplex1 [utilizator]

  Cei doi nici măcar nu sunt angajații brutăriei ci ai unei firme din Sri Lanka. In curând toată fabrica se va umple de asiatici și când va fi plina va avea zero muncitori angajați! Da zero deoarece va plăti firmei din Sri Lanka pentru prestări servicii iar aceasta mai departe va da o parte din bani ca salarii lucrătorilor.

  Se va ajunge sa avem în țara milioane de asiatici iar făbricile nici un angajat deși fiecare va avea 30, 100, 200 muncitori. Cine mai plătește pensiile, politia, armata, profesorii din școli?!
  • +3 (7 voturi)    
   Asa-i bai !! (Duminică, 2 februarie 2020, 16:02)

   ruskimushki [utilizator] i-a raspuns lui simplex1

   cine-i mai da ciolanul lui ilici, lui voikulesku, lui maestru cristoiu ? cine mai cinsteste pe eroii neamului visinescu, craciun si ficior ?
   ce-as face eu faina din oasele tale.
  • +2 (6 voturi)    
   Ai uitat de salariul tau de postac! (Duminică, 2 februarie 2020, 16:14)

   Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui simplex1

   Cine ti-l platesti? Deja tremuri?
  • +1 (5 voturi)    
   Oare? (Duminică, 2 februarie 2020, 16:26)

   Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui simplex1

   Pensiile speciale? Politi = Militia inhăitata cu infractorii Salariile bugetarilor puturosi? Profesorii indolenti si agramati care au distrus invatamantul? Cât mai putini bani ca sa ii faca praf gruprile de infractori PSD = USL =PNL= PDL = UDMR.
  • +2 (4 voturi)    
   Doar intermedierea angajarii (Duminică, 2 februarie 2020, 17:56)

   jorj_bv [utilizator] i-a raspuns lui simplex1

   Este contract de prestări servicii.
   Srilankezii sau ce or fi sunt angajați care plătesc taxe și impozite conform legii românești către statul român.
   Exista un număr maxim de angajați extracomunitari adoptat de guvern : 20-30 mii pe an.
   • +2 (8 voturi)    
    sa fie clar (Duminică, 2 februarie 2020, 19:01)

    Dedalus [utilizator] i-a raspuns lui jorj_bv

    Postacii au primit directiva de propaganda sa intoxice lumea cu ideea fabricata ca muncitorii aceia nu ar plati taxe si impozite catre statui roman.

    Mizeria asta tine la necunoscatori si mai ales la cei revoltati ca nu primesc mai mult pentru puturosenia lor. Si sunt destui din astia.

    +++

    Orice muncitor strain care lucreaza si sta in Romania plateste aceleasi taxe si impozite ca si romanii.
  • +2 (4 voturi)    
   du te ba troll rusnac (Duminică, 2 februarie 2020, 18:03)

   fghr [utilizator] i-a raspuns lui simplex1

   de ani de zile scrii doar ineptii...
   • +1 (3 voturi)    
    cine are, are... (Duminică, 2 februarie 2020, 19:09)

    Dedalus [utilizator] i-a raspuns lui fghr

    E interesant ce scriu astia. Denota obiectivele politicii externe ale Marelui Vecin.

    E ca si cum ai avea pe cineva care iti raporteaza zilnice ce se intampla in Cancelaria respectiva.

    Nimic nu mai e cum a fost ...:-)))

    +++

    In plus, se vede si ca sunt foarte prost platiti. Adica postacii in sine, Sefii lor sunt mult mai bine platiti, drept pentru care au crescut preturile serviciilor turistice din Elvetia si din Franta.

    Postacii - dehhh.. concediu pe puncte la Balaton si la Baile Herculane :-)))
  • 0 (4 voturi)    
   Stelute stelute (Duminică, 2 februarie 2020, 19:06)

   Dedalus [utilizator] i-a raspuns lui simplex1

   Nu, sunt ai unei firme din Sankt Petersburg :-)))).

   +++

   Orice strain care lucreaza in Romania este platit de angajator si plateste aceleasi taxe si impozite ca si un angajat roman.
 • +10 (20 voturi)    
  mintea romanului cea de pe urma... (Duminică, 2 februarie 2020, 14:38)

  demaGOGU [utilizator]

  ..Ro poate absorbi, fara probleme, doar ptr a compensa plecarile masive in Occident!, 200,000 de migranti anual, iar "gaselnita" Nepal/Filipine/Sri Lanka nu mi se pare rea deloc din motive pe care nu le detaliem aici (islam moderat, populatii docile crescute intr-o cultura autoritarista, samd).
 • -5 (17 voturi)    
  Patronii brutariei (Duminică, 2 februarie 2020, 14:41)

  unins [utilizator]

  au uitat sa precizeze care "toata tara este alaturi de cei doi siri-lankezi!" Nu, nu este vorba despre Ungaria ci despre ROMANIA si despre romani. Asta ca sa se stie clar.
  • +1 (9 voturi)    
   Vorbesti prostii (Duminică, 2 februarie 2020, 15:48)

   democtrates [utilizator] i-a raspuns lui unins

   Sa se stie calr ca sunt acei romani care striga:Afara cu ungurii din tara.Cat de absurd poti sa fii, generalizezi niste prostii, esti la nivelul de analfabetism ca unii din cei din Ditrau(atentie nu toti).. Ia fa un drum pana acolo sa vezi despre ce este vorba.
 • +3 (15 voturi)    
  Nu cred asa ceva (Duminică, 2 februarie 2020, 14:51)

  adiilie89 [utilizator]

  Nu pot sa cred asa ceva, in anul 2020
  • +2 (4 voturi)    
   ce 2020 visezi acolo... (Duminică, 2 februarie 2020, 17:06)

   Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui adiilie89

   ... aia sunt in evul mediu.
 • -3 (7 voturi)    
  ! (Duminică, 2 februarie 2020, 14:54)

  chiuaua [utilizator]

  Scoala de te culca
 • -2 (20 voturi)    
  cum faci paine intermediara (Duminică, 2 februarie 2020, 14:57)

  Kosmos [utilizator]

  Din faina alba?.angajezi sri lankezi
  • +5 (7 voturi)    
   rasisti ipocriti... (Duminică, 2 februarie 2020, 17:07)

   Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui Kosmos

   ... daca viata le atarna de un fir de viata si trebuiau sa fie operati de un medic de alta nationalitate.. tot asa puristi erau?
   • -1 (3 voturi)    
    In trecere: (Duminică, 2 februarie 2020, 19:03)

    Dedalus [utilizator] i-a raspuns lui Ismail Paine de circ

    fara Raed Arafat, chemam si acum vraci si babe sa ajute accidentatii.
 • +9 (21 voturi)    
  De (Duminică, 2 februarie 2020, 15:04)

  Jar [utilizator]

  Codul Muncii ati auzit,ma,manca-v-as gura?Nu dai afara un angajat pentru i se scoala unui patron sau-hopa!-unei comunitati,fie ea si unguresca.
 • -9 (15 voturi)    
  ar trebui ca si oamenii (Duminică, 2 februarie 2020, 15:29)

  martel55 [utilizator]

  sa isi mentina oferta de a nu mai cumpara paine de la acel intrperinzator, sa vedem cum isi va plati imigrnatii, sau va proceda la fel ca si cu localnicii?...sigur se gaseste in zona paine mai buna claitativ
  • +2 (2 voturi)    
   mananci maro degeaba (Duminică, 2 februarie 2020, 16:03)

   ruskimushki [utilizator] i-a raspuns lui martel55

   .
  • +3 (3 voturi)    
   du-te (Duminică, 2 februarie 2020, 17:01)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui martel55

   și te culcă lângă Lenin.
 • +2 (22 voturi)    
  mor de ras cand ii vad pe romani cu spume la gura (Duminică, 2 februarie 2020, 15:42)

  Itsoc [utilizator]

  in locul patronului as fi dat afara toti romanii si as fi adus 100 de strilankezi si le-as fi dat case in sat si as fi platit si o firma de protectie pentru ei. tot ar fi fost mai ieftin decat sa angajez specia infecta de birtari-asistati care a acaparat Romania.

  Plus comentariile de aici, pfai de mine, romanii sunt in evul mediu nu doar fizic cu latrinele din curte si calul din casa dar si ca mentalitate.
  • 0 (4 voturi)    
   +++ (Duminică, 2 februarie 2020, 16:27)

   Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui Itsoc

   Korekt. Tara fara viitor
  • +1 (5 voturi)    
   Noroc că ești tu evoluat (Duminică, 2 februarie 2020, 16:48)

   JohnnyBGoode [utilizator] i-a raspuns lui Itsoc

   Habar nu ai că statul asigură și protecția socială a populației, nu doar interesele afaceriștilor. Da, patronul poate să facă tot ce ai enumerat tu că ai face, dar o dată la 4 ani, cine votează? Singalezii tăi? O să-ți pună niște aleși extremiști care vor decide că ești chiabur și că trebuie să fii tras pe roată că ai jumulit poporul. Nevasă-ta la canal, copiii la orfelinat. Îți place? În ro fiecare se vrea patron că el crrde că poate fii micul Ceașescu pe unde vrea el, că de aia e patron!

   Adevărul nu e doar alb și negru, trebuie găsit un compromis bun și pentru comunitatea locală și pentru afaceriști.
  • +3 (3 voturi)    
   Toti ungurii voiai sa spui! (Duminică, 2 februarie 2020, 23:39)

   Beer-gummy-bear [utilizator] i-a raspuns lui Itsoc

   Acolo ungurii sunt majoritari! Uita-te la reportaje video ca a trebuit sa dubleze interviurile luate unor cetateni, pentru ca nu vorbeau limba romana! Parca ma uitam la un documentar tradus din alta limba, petrecut in alta tara!
  • +1 (1 vot)    
   corecteaza, te rog (Luni, 3 februarie 2020, 8:15)

   revo [utilizator] i-a raspuns lui Itsoc

   pune "unguri" in loc de romani. Este o comunitate ungureasca si ei sunt cei revoltati. Nu romanii.
 • +2 (10 voturi)    
  Natalitatea anormala (Duminică, 2 februarie 2020, 16:26)

  Vlad-I [utilizator]

  Problema europei este sinuciderea in grup , iar elitele mananca seminte. Un copil de medie pt fiecare famillie ,face ca la fiecare 30 de ani generatia noua sa se injumatateasca. Este o chestie de mstematica simpla. Trebuie sa intelegem ca fara copii petrecerea se termina, si ajungem ca bizantinii doar in carti, iar in cazul nostru care nu am fost asa de straluciti ca bizantinii, or sa scrie doua randuri. Fara sa avem copii nu are mult sens sa construiesti palate ss sa scrii literatura buna, sirilankezii nu-l vor citi pe Eminescu sau Cartarescu.
  • +2 (2 voturi)    
   asa e... (Duminică, 2 februarie 2020, 17:09)

   Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui Vlad-I

   faceti mai mult secs, lasati cititul si teatrul.. ca n-are cine sa ne plateasca pensiile.
 • +3 (7 voturi)    
  E na,sa nu se atinga nimeni de painea lor (Duminică, 2 februarie 2020, 16:55)

  narcislb [utilizator]

  Pai sa vina ei sa munceasca in brutarie daca nu le convine sa puna altii mana.Ia uite ba ce am ajuns cu toate putorile si toti mofturosi.
 • +2 (8 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Duminică, 2 februarie 2020, 16:58)

  [anonim]

 • 0 (0 voturi)    
  lucreaza in continuare, pana cand? (Luni, 3 februarie 2020, 8:37)

  revo [utilizator]

  Pariu ca nu-i apuca Pastele la Ditrau? Vor fi concediati pe motiv ca se fac reduceri de personal, pe fondul scaderii incasarilor, in urma boicotului.
  Asa firma evita ancheta si amenda pe motiv de discriminare, primarul rasufla usurat si nu mai trebuie sa dreaga busuiocul cu minciuni (ca revolta era impotriva patronului, nu a celor doi straini), popa vopsit se bate cu caramida in piept si, in sfarsit, "arienii" rasufla usurati ca nu mai trebuie sa manance "cultura straina" pe painea contaminata de mainile negre.
  Ce apasat, mandri si cu pieptul umflat vor merge ungurii cu "sangele pur" pe ulita din Ditrau - au invins! S-au batut si au alungat dusmanul!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by