Unul dintre suspecții în cazul crimei produse duminică în Piața Constituției a fost condamnat pentru o altă crimă și a fost eliberat mai devreme, respectiv anul trecut, în baza recursului compensatoriu, au declarat pentru Mediafax surse din Poliție. Aceleași surse spun că până acum bărbatul nu a fost prins de anchetatori. Peste 7.000 de criminali, violatori și tâlhari au fost eliberați în baza recursului compensatoriu, conform unui răspuns al Ministerului Justiției la o interpelare adresată de deputatul PNL Florin Roman.

Bataie in BucurestiFoto: Captura YouTube

Surse din Poliție au declarat că în urmă cu 10 ani mai multe persoane din cercul de suspecți în cazul crimei din Piața Constituției au participat la un omor în cartierul Tei-Toboc, iar unul dintre aceștia, condamnat pentru complicitate la omor, a fost eliberat mai devreme, respectiv anul trecut, în baza recursului compensatoriu.

Potrivit sursei citate, suspectul de omor și mai multe persoane s-au sustras anchetei polițiștilor, nefiind găsiți până la momentul transmiterii acestei știri.

Un antrenor de box, între suspecții audiați la Poliție

Surse din Poliție citate de Mediafax mai spun că printre suspecți se află și un antrenor de box din București, Romeo Păun, care a fost dus la audieri la Poliția Capitalei.

Zeci de percheziții au avut loc vineri dimineață, în zona șoselei Petricani - Lacul Tei, acțiunea forțelor de ordine având legătură cu conflictul de duminică noapte din fața Parlamentului, unde un bărbat a fost ucis, iar altul a fost rănit. Mai multe persoane au fost duse la Poliția Capitalei pentru audieri în urma perchezițiilor.

Piața Constituției este supravegheată de echipe mixte formate din polițiști de siguranță publică, jandarmi, polițiști rutieri și agenți de la Serviciul Operațiuni Speciale, în anumite intervale orare.

Informația potrivit căreia unul dintre suspecți a fost condamnat pentru omor și eliberat în recursul compensatoriu a fost difuzată inițial de Digi24.

Amintim că duminică noapte două grupuri s-au bătut cu bâte și săbii în Piața Constituției, la fața locului fiind găsit de către anchetatori și un pistol neletal. Un bărbat a fost rănit, iar altul a ajuns în stare gravă la spital.

CITEȘTE ȘI:

Peste 7.000 de criminali, violatori și tâlhari liberi pe străzile României. 21.049 de deținuți au fost eliberați prin recursul compensatoriu

Un răspuns oficial al Ministerului Justiției la o interpelare a deputatului PNL Florin Roman arată că până în 18 septembrie 21.049 de deținuți au fost eliberați în baza controversatei legi a recursului compensatoriu.

Dintre cei eliberați, 7003 deținuți au fost inițial încarcerați pentru fapte extrem de grave, precum crimă, viol, tâlhărie. Dintre aceștia, 943 erau condamnați pentru omor, 110 pentru act sexual cu un minor, 2.300 de deținuți eliberați mai repede după ce au comis fapte de tâlhărie, dar și 35 de persoane încarcerate pentru mită. Îngrijorător este și numărul violatorilor lăsați în libertate - 634.

Din totalul celor eliberați mai devreme din penitenciare, 1.877 persoane au fost încarcerate din nou, fie pentru că au comis noi fapte grave, fie pentru ca au fost condamnate în alte dosare. Cel mai grav este însă ca nu mai puțin de 507 infractori eliberați au comis noi fapte violente: 47 au comis omoruri și omor calificat; 357 au comis noi tâlharii; iar 47 - violuri.

Față de luna iunie, numărul celor eliberați prin recursul compensatoriu a crescut cu 3.000.