Un bărbat a murit și un altul a fost rănit în urma unui conflict violent declanșat duminică noaptea de două bande rivale în Piața Constituției, un punct central al Capitalei, exact în fața Palatului Parlamentului și în imediata apropiere a unor sedii de instituții importante ale statului precum Parchetul General, Ministerul Justiției sau SRI. Totodată în zonă se află și sediul Poliției Locale București.

Violentele din Piata Constitutiei - in mijlocul unor institutii de forta ale statului romanFoto: Hotnews

Potrivit polițiștilor mai multe persoane s-au bătut, luni dimineață, cu bâte și săbii în Piața Constituției, la fața locului fiind găsit de către anchetatori și un pistol neletal.

Pe o rază de câteva sute de metri de Piața Constituției se află mai multe instituții importante ale statului român, precum Parlamentul, Parchetul General, Ministerul Justiției sau Serviciul Român de Informații.

În urma violențelor un bărbat și-a pierdut viața și altul a fost rănit. Polițiștii au precizat că intervenția la fața locului s-a făcut în decurs de câteva minute de la declanșarea violențelor.

„Brigada de Poliție rutieră are o patrulă post fix în Piața Constituției pentru a nu se mai face curse de mașini acolo. (...). Două clanuri rivale au convenit să se întâlnească în fața Palatului Parlamentului pentru că e lumină și pot să stea de vorbă fără a se lua la bătaie. Motivul (bătăii – n.r.), din ceea ce știu eu, e că ei au făcut trafic de persoane și au trimis în Germania de data asta și nu s-au înțeles la bani. S-a ajuns unde s-a ajuns”, a spus liderul Sindicatului Agenților de Poliție, Iulian Surugiu.

Ministerul de Interne a anunțat luni că a declanșat un control la Poliția Capitalei după incidentul violent de luni dimineață.

Potrivit Ministerului de Interne, secretarul de stat pentru ordine şi siguranţă publică al MAI a dispus ca o comisie formată din specialişti ai Corpului de Control al MAI şi ai structurilor de control din IGPR şi IGJR să înceapă o verificare privind modul de gestionare a ordinii şi siguranţei publice în Piața Constituției, pentru prevenirea unor astfel de evenimente.

Piaţa Constituţiei este un loc de atracţie turistică, un punct de întâlnire a tinerilor, dată fiind vecinătatea cu Palatul Parlamentului, o zonă în care în mod frecvent au loc spectacole sau aniversări. Acest perimetru necesită implicit o atenţie sporită din partea forţelor de ordine publică, spune MAI.

Vezi și: VIDEO cu momentul bătăii din fața Palatului Parlamentului în urma căreia un om a murit, iar altul a fost rănit