Două bande rivale, care făceau trafic de persoane în Germania, nu s-ar fi înțeles în privința banilor, a declarat, luni, pentru Mediafax, liderul Sindicatului Agenților de Poliție, Iulian Surugiu, despre scandalul din Piața Constituției în urma căruia un om a murit, iar altul a fost rănit. Acesta avertizează că astfel de conflicte se pot repeta.

Bataie in BucurestiFoto: Captura YouTube

Pe o rază de câteva sute de metri de Piața Constituției se află mai multe instituții importante al statului român, precum Parlamentul, Parchetul General, Ministerul Justiției sau Serviciul Român de Informații.

Citește și:

„Brigada de Poliție rutieră are o patrulă post fix în Piața Constituției pentru a nu se mai face curse de mașini acolo. (...). Două clanuri rivale au convenit să se întâlnească în fața Palatului Parlamentului pentru că e lumină și pot să stea de vorbă fără a se lua la bătaie. Motivul (bătăii – n.r.), din ceea ce știu eu, e că ei au făcut trafic de persoane și au trimis în Germania de data asta și nu s-au înțeles la bani. S-a ajuns unde s-a ajuns”, a spus Surugiu.

Potrivit acestuia, „Poliția a intervenit, dar în același timp eu spun că Poliția nu poate să oprească niște cetățeni să parcheze mașinile într-o parcare publică și care seara de obicei e goală”.

Întrebat dacă polițiștii au intervenit sau la timp pentru gestionarea situației, Surugiu a răspuns că până când nu vor exista polițiști în stradă, astfel de situații nu pot fi evitate.

„Sindicatul Național al Agenților de Poliție are reforma și pe masa Guvernului și pe masa MAI-ului. Lucrurile nu se mișcă și până nu vom avea o poliție pro-activă cu polițiști în stradă nu avem cum să facem așa încât astfel de lucruri să nu se întâmple”.