Zeci de percheziții au avut loc, vineri dimineață, în București, în zona șoselei Petricani - Lacul Tei, acțiunea forțelor de ordine având legătură cu conflictul de duminică noapte, din Piața Constituției, când un bărbat a fost ucis, iar altul a fost rănit.

Bataie in BucurestiFoto: Captura YouTube

UPDATE 12.04 Poliția are doi suspecți în cazul crimei de duminică noapte, unul dintre ei fiind condamnat anterior pentru omor, dar eliberat recent în baza recursului compensatoriu, potrivit Digi 24. Acesta ar fi fost condamnat pentru omor în 2008, tot după o bătaie în stradă soldată cu uciderea unei persoane.

UPDATE 10.56 Mai multe persoane au fost aduse la sediul Poliției Capitalei pentru audieri în dosarul crimei din Piața Constituției.

UPDATE 08.36 Parchetul București: ”În dimineaţa zilei de 04 octombrie 2019, în baza autorizaţiilor emise de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti, au fost puse în aplicare 21 de mandate de percheziţie domiciliară pe raza Municipiului Bucureşti. După efectuarea percheziţiilor domiciliare menţionate, urmează a fi efectuate audieri la sediul Poliţiei Capitalei de către procurorii criminalişti din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Serviciului Omoruri, cu privire la faptele care fac obiectul cauzei.”

”La această oră este în desfăşurare o activitate a Poliţiei Capitalei. Sunt efectuate mai multe percheziţii domiciliare”, a informat, anterior, Poliția București.

La percheziții numeroși polițiști, care caută suspecți din acest doar, aproximativ 20 de persoane urmând să fie aduse la audieri.

Amintim că, duminică noapte, două grupuri s-au bătut cu bâte și săbii în Piața Constituției, la fața locului fiind găsit de către anchetatori și un pistol neletal. Un bărbat a fost rănit, iar altul a ajuns în stare gravă la spital. Polițiștii au precizat că intervenția la fața locului s-a făcut în decurs de câteva minute de la declanșarea violențelor.

„Brigada de Poliție rutieră are o patrulă post fix în Piața Constituției pentru a nu se mai face curse de mașini acolo. (...). Două clanuri rivale au convenit să se întâlnească în fața Palatului Parlamentului pentru că e lumină și pot să stea de vorbă fără a se lua la bătaie. Motivul (bătăii – n.r.), din ceea ce știu eu, e că ei au făcut trafic de persoane și au trimis în Germania de data asta și nu s-au înțeles la bani. S-a ajuns unde s-a ajuns”, a spus liderul Sindicatului Agenților de Poliție, Iulian Surugiu.

Ministerul de Interne a anunțat luni că a declanșat un control la Poliția Capitalei după incidentul violent de luni dimineață.

Potrivit Ministerului de Interne, secretarul de stat pentru ordine şi siguranţă publică al MAI a dispus ca o comisie formată din specialişti ai Corpului de Control al MAI şi ai structurilor de control din IGPR şi IGJR să înceapă o verificare privind modul de gestionare a ordinii şi siguranţei publice în Piața Constituției, pentru prevenirea unor astfel de evenimente.