Preotul Vasile Răducă, prodecanul Facultății de Teologie din București, continuă seria declarațiilor șocante despre viol și graviditate. El a declarat, marți seară, la Antena 1, că graviditatea, în cazul violului, de multe ori se datorează unui consimțământ pe care victima și l-a dat sau unei neștiințe, iar femeia nu trebuie să stea să fie violată, ci trebuie "să își ia măsuri de precauție". "Nu te duci în mediul în care să poți fi violată".

Vasile RaducaFoto: Captura YouTube

"Graviditatea, în cazul violului, de multe ori se datorează unui consimțământ pe care victima și l-a dat sau unei neștiințe. Nu stai să fii violată, nu stai să... îți iei măsuri de precauție", a declarat la Știrile Antena 1 preotul Vasile Răducă.

Întrebat cum ar putea fi luate măsuri de precauție, preotul a răspuns: "Nu te duci în mediul în care să poți fi violată".

Când i s-a spus că violul se poate întâmpla oriunde, Răducă a răspuns: ”Eu nu cred că violează cineva oriunde”.

De asemenea, întrebat cum ar putea să evite un copil violul, preotul a răspuns: ”Un copil trebuie păzit, trebuie apărat copilul. Un copil trebuie și educat".

Când i s-a explicat că uneori violatorul este tatăl sau unchiul sau omul din casă, preotul a spus: ”Cu atât mai mult trebuie sancționați".

El a reluat afirmațiile potrivit cărora "nu orice viol se soldează neapărat cu stare de graviditate", iar când i s-a spus că multe violuri se soldează cu graviditate, Vasile Răducă a replicat: "Mă rog, sunt foarte multe violuri, probabil”.

Primele declarații care au stârnit revoltă au fost făcute de preotul Vasile Răducă la Radio Trinitas, care aparține Patriarhiei, unde a spus că dacă o femeie rămâne însărcinată după un viol este posibil să-i fi plăcut. El a mai spus în emisiune și că sexul cu prezervativ este ”masturbare” și i-a mai transmis unei ascultătoare să se roage la Dumnezeu ca fiica ei să termine relația pe care o are cu un musulman.

Miercuri dimineață, preotul a transmis HotNews.ro un punct de vedere în care ține să vină cu explicații "necesare pentru a clarifica problemele extrem de delicate care nu puteau fi rezolvate la telefon şi la radio, din lipsă de timp, dar care au avut un răspuns cât se poate de valid din punct de vedere teologic".

Preotul susține că știe că cercetătorii în domeniul medical consideră că, în cele mai multe cazuri, violarea unei femei nu se soldează automat și cu rămânerea gravidă a acesteia, iar victima are la dispoziție câteva ore în care ar putea ajunge la un centru medical specializat, unde primește îngrijiri igienice speciale (sau poate face ea însăși acest lucru), încât violul să nu se soldeze cu o sarcină, însă "aceste aspecte țin și de educația primită". "Dacă o femeie rămâne însărcinată în urma unui viol, este vorba mai degrabă de un viol la care aceasta a fost constrânsă să consimtă din punct de vedere fiziologic", mai afirmă preotul.

CITEȘTE ȘI: