Rectorul Universității din București, Mircea Dumitru, a solicitat decanului Facultății de Teologie să-l demită pe prodecanul Vasile Răducă după ce acesta a susținut că o femeie rămâne însărcinată după un viol dacă i-a plăcut sau nu a respectat regulile de igienă.

Mircea Dumitru, rector Universitatea BucurestiFoto: Agerpres

„I-am solicitat decanului Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul”, prof. Ioan Moldoveanu, demiterea și înlocuirea prof. Vasile Răducă din funcția de prodecan. Universitatea din București se delimitează public de declarațiile profesorului Vasile Răducă, pe care le considerăm inacceptabile. Comunitatea universitară a Universității din București își respectă misiunea de a promova și de a susține valori și principii care să consolideze o societate democratică modernă, în care respectarea și cultivarea demnității umane și a valorilor umaniste, precum și a rolului științei în evoluția umanității reprezintă piloni fundamentali”, a scris Mircea Dumitru, pe Facebook.

Vasile Răducă, prodecan al Facultății de Teologie din București, a declarat într-un interviu la Radio Trinitas, care aparține Patriarhiei, că, dacă o femeie rămâne însărcinată după un viol este posibil să-i fi plăcut, potrivit paginademedia.ro. El a mai spus în respectiva emisiune și că sexul cu prezervativ este ”masturbare” și i-a mai transmis unei ascultătoare să se roage la Dumnezeu ca fiica ei să termine relația pe care o are cu un musulman.