​​Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) va analiza oportunitatea autosesizării după declarațiile prodecanului Facultății de Teologie, Vasile Răducă, privind sarcina după viol, a declarat pentru HotNews.ro, șeful CNCD, Csaba Asztalos.

Asztalos CsabaFoto: Facebook/Asztalos Csaba

„Ca să-l parafrazez pe Steinhardt, nu înțeleg de ce confundă unii religia cu prostia. Apreciez că reprezentanții BOR s-au delimitat de declarațiile în speță care, și în opinia mea, nu aduc cinste unui preot și unui cadru universitar cu funcție de conducere, prodecan al Facultății de Teologie. O să analizăm oportunitatea unei autosesizări și există și posibilitatea să primim plângeri în această speță. dar, repet, a fost importantă reacția pozitivă, de delimitare a BOR”, a spus Csaba Asztalos.

Vasile Răducă, prodecan al Facultății de Teologie din București, a declarat într-un interviu la Radio Trinitas, care aparține Patriarhiei, că, dacă o femeie rămâne însărcinată după un viol este posibil să-i fi plăcut, potrivit paginademedia.ro. El a mai spus în respectiva emisiune și că sexul cu prezervativ este ”masturbare” și i-a mai transmis unei ascultătoare să se roage la Dumnezeu ca fiica ei să termine relația pe care o are cu un musulman.

Rectorul Universității din București, Mircea Dumitru, a solicitat decanului Facultății de Teologie să-l demită pe prodecanul Vasile Răducă, după declarațiile acestuia făcute la Trinitas.