Zeci de oameni protestează, duminică, în fața Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, cerând anularea adopției fetei de 8 ani, care, vineri, a fost luată de polițiști din casa în care a locuit. Oamenii au venit cu un autocar și mai multe autoturisme din Baia de Aramă, județul Mehedinți, relatează Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE 16.10: Protestatarii care au plecat de la Baia de Aramă cu autocarul au ajuns la Craiova.

Oamenii au scandat în fața Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova „Uniți pentru Sorina”, „Noi de aicea nu plecăm, nu plecăm acasă, fără Sorina noastră”, „Jos corupția”, „Nu ne luați copiii, că sunt ai României” sau „Anulați adopția”.

La protest participă câteva zeci de oameni care au venit din Baia de Aramă cu un autocar și cu mai multe mașini. Oamenii cer anularea adopției fetiței de 8 ani și să o vadă pe fată.

Mergem să o vedem pe Sorina, să vedem dacă e bine”, a spus unul dintre participanţii la protest. Oamenii poartă pancarte pe care scrie „Nu distrugeţi fericirea unui copil” şi au scandat în faţa primăriei „Sorina noi vom lupta, traficanţii nu te ia”.

Proteste au avut loc şi vineri şi sâmbătă, în faţa casei din care a fost luată fetiţa. Oamenii acuză autorităţile că nu se implică şi mai mulţi participanţi au spus că adopţia nu a fost făcută corect.

Fetiţa a fost luată cu mascaţii vineri din casa în care a fost crescută de un asistent maternal, din Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi, după ce copila a fost adoptată de o familie din America.