Premierul Viorica Dăncilă a revenit sâmbătă dimineața cu o postare pe pagina sa oficială de Facebook în care subliniază că persoanele care vor fi găsite vinovate în cazul fetiței de 8 ani din Baia de Aramă care a fost luată cu mascații de acasă pentru a fi dată spre adopțievor fi sancționate.

Viorica DancilaFoto: Facebook/ Viorica Dancila

Premierul a precizat sâmbătă dimineață, după ce vineri a anunțat că a cerut o anchetă în cazul Sorinei, că ”integrarea fetiței într-o familie și un cămin în care să crească frumos înseamnă normalitate și ar trebui să fie prioritatea noastră absolută”.

”Condamn cu vehemență orice formă de abuz și nerespectare a drepturilor copilului și vă asigur de toată implicarea mea în acest caz, precum și de sancționarea celor ce vor fi găsiți vinovați”, a subliniat Dăncilă.

Citește detalii despre caz:

Două decizii relevante ale instanțelor în cazul Baia de Aramă. Cum a ajuns un copil de opt ani să fie luat cu mascații de la asistenții maternali pentru a fi încredințat părinților adoptivi

Procuroarea care a târât-o pe fetița luată cu mascații pentru a fi dată în adopție, cercetată de Parchetul general / „Fetița se simte bine”