Echipe de polițiști și de la Serviciul de Investigații Criminale din cadrul IPJ Mehedinți au descins vineri dimineața în casa unei familii din Baia de Aramă pentru a lua o fetiță de doar opt ani care a fost dată în adopție unui cuplu din SUA cu cetățenie română. Momentul intervenției echipei speciale a fost înregistrat video și arată modul extrem de discutabil în care autoritățile au procedat, copilul țipând și zbătându-se pentru că nu vrea să plece de lângă asistenta maternală.

HotNews.roFoto: Hotnews

Nu este clar care este situația juridică a copilului, din informațiile prezentate de presa locală. Potrivit publicației Domino din Gorj, fetița, Sorina, a fost dată în adopție prin hotărâre a Curții de Apel Craiova. Ea locuia împreună cu familia Marianei Șărmăt, asistentul maternal care a avut grijă de ea în ultimii șapte ani.

Potrivit pandurul.ro asistentei maternale i s-a desfăcut contractul de muncă, astfel încât autoritățile au considerat că fata stă ilegal acolo.

Imaginile înregistrate de soțul Marianei, Vasile Șărmăt, și de alți martori arată cum fetița se agață de Mariana, căreia îi spune mamă. Pe lângă poliție, la fața operațiunii au participat și reprezentanți ai Protecției Copilului Mehedinți, potrivit presei locale.

Imagini cu impact emoțional.