Liviu Dragnea l-a chemat luni dimineață la cabinetul său de la Camera Deputaților pe ambasadorul Palestinei, Fouad Kokaly, pentru o întâlnire pe care, potrivit unor surse diplomatice, a refuzat-o de când a anunțat că decizia Guvernului PSD este de a muta ambasada României în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

Fouad KokalyFoto: mae.ro

Liviu Dragnea i-ar fi dat asigurări ambasadorului Palestinei că ambasada României nu va fi mutată și că nu dorește să strice relațiile istorice dintre România și lumea arabă. Surse diplomatice au explicat, pentru Digi24.ro, că Liviu Dragnea este interesat de susținerea Ligii arabe pentru ca România să obțină un mandat de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU.

În urma întâlnirii, Ambasada Palestinei a remis un comunicat pentru Digi24.ro, în care se arată că ambasada României de la Tel Aviv nu va mai fi mutată. „Ambasada Statului Palestina salută decizia domnului Liviu Dragnea potrivit căruia guvernul României nu va muta ambasada de la Tel Aviv, la Ierusalim ” (integral pe Digi 24)

Mutarea ambasadei, subiect de dispută între Iohannis și Guvernul PSD

Mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim a fost un subiect tensionat anul trecut între PSD și președintele Klaus Iohannis.

Iniţial, anunţul a fost făcut de liderul PSD, Liviu Dragnea, care a spus într-o emisiune TV că Guvernul a adoptat un memorandum prin care se decide începerea procedurilor pentru mutarea efectivă a ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim.

”Guvernul a adoptat un memorandum prin care se decide începerea procedurilor pentru mutarea efectivă a ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim. Poate părea un lucru puţin important. Are valoare simbolică uriaşă acest gest al nostru, în primul rând o valoare simbolică pentru un stat care are o influenţă nemaipomenită în lume, un stat, Israelul, cu care noi avem relaţii speciale de foarte mulţi ani, un stat în care sunt peste 500.000 de români, are o valoare foarte mare pentru administraţia americană. Suntem practic a doua ţară care facem acest lucru. Mutarea ambasadei la Ierusalim poate şi cred că va aduce nişte beneficii pe termen şi scurt, şi mediu şi lung pentru România. Trebuie să folosim această şansă uriaşă”, a declarat Liviu Dragnea.

Referință: