Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri ca Romania ar trebui sa-si mute ambasada din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, asa cum au facut si Statele Unite ale Americii, sustinand ca toate institutiile centrale ale Israelului sunt in Ierusalim si ambasadorii si personalul ambasadei fac naveta de la Tel Aviv la Ierusalim, transmite news.ro.

Liviu DragneaFoto: Agerpres

"Eu va spun care este punctul meu de vedere. Eu cred ca Romania ar trebui sa se gandeasca serios sa mute ambasada Romaniei din Israel in Ierusalim. Ar trebui sa ne gandim foarte serios. Sunt si chestiuni practice. Toate institutiile centrale ale Israelului sunt in Ierusalim si ambasadorii si personalul ambasadei fac naveta de la Tel Aviv la Ierusalim. Cred ca ar trebui sa ne gandim serios ca ambasada Romaniei in Israel sa fie mutata la Ierusalim", a declarat Liviu Dragnea.

Amintim ca Romania s-a abtinut la votul pe rezolutia din cadrul Adunarii Generale a ONU prin care s-a condamnat decizia Administratiei Trump de a muta ambasada SUA la Ierusalim.

Adunarea Generala a ONU a adoptat joi - cu o larga majoritate - o rezolutie prin care condamna recunoasterea de catre Washingon a Ierusalimului drept capitala a Israelului, dupa ce Statele Unite si-au multiplicat amenintarile financiare la adresa tarilor care se opun pozitei lor, relateaza AFP.

Dintre cele 193 de tari membre ONU, 128 au votat rezolutia care condamna decizia anuntata pe 6 decembrie de catre Donald Trump cu privire la Ierusalim, contrara pozitiei traditionale americane si consensului comunitatii internationale.

Liviu Dragnea a facut mai multe vizite in Israel in ultimii ani. Seful PSD a fost in Israel in iulie - cand s-a intalnit cu Benjamin Netanyahu - si in martie anul acesta.

Dragnea a mers in Israel si in 2016, in an electoral. In ianuarie, timp de patru zile, a mers la invitatia liderului opozitiei din Knesset, Isaac Herzog, timp in care s-a intalnit cu lideri politici si ministri ai Cabinetului Netanyahu. Cu Dragnea a mers atunci si Gabriela Firea, vicepresedinte PSD.

De altfel, Dragnea, Firea si PSD au lucrat cu strategi israelieni in campania electorala din 2016, asa cum relata si presa israeliana la sfarsitul anului 2016.