Senatorul american Cristopher Murphy (democrat) semnalează joi, într-o postare pe Twitter, că Rudolph Giuliani, avocatul lui Donald Trump, a trimis autorităților române o scrisoare ce contrazice tocmai îndemnul de continuare a luptei anticorupție transmis de el, împreună cu John McCain, guvernului de la București, dar și poziția Departamentului de Stat pe acest subiect.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Cred că asta e o chestiune importantă. La începutul acestei luni, John McCain și cu mine am trimis o scrisoare guvernului din România, îndemnând la continuarea luptei anticorupție. Apoi, Giuliani - reprezentantul lui Trump - a trimis o scrisoare în care contrazice atât scrisoarea noastră cât și poziția Departamentului de Stat. Și a fost plătit pentru asta”, a scris Murphy.

El a distribuit odată cu mesajul său un alt tweet cu linkul către un articol din Washington Post intitulat „Scrisoarea prin care Giuliani critică lupta anticorupție din România atrage atenția Departamentului de Stat”.

La începutul acestei luni, senatorii americani John McCain şi Christopher Murphy i-au adresat prim-ministrului României, Viorica Dăncilă, o scrisoare în care îi cereau acesteia să nu facă pași înapoi în lupta împotriva corupției.

Scrisoarea a fost publicată pe pagina de internet a republicanului John McCain, din statul Arizona, care a deținut până acum funcția de preşedinte al Comisiei pentru forţele armate a Senatului SUA. McCain s-a stins din viață în urmă cu câteva zile, pe 25 august 2018.

Colegul său, democratul Cristopher Murphy, din Connecticut, este membru al Comisiei senatoriale pentru relaţii externe.

Citește și:

SUA se delimitează de scrisoarea lui Giuliani: Până recent, România a demonstrat un progres considerabil în combaterea corupţiei. Îi încurajăm pe români să continue pe această cale

Politico.eu: Giuliani spune că a fost plătit pentru a trimite scrisoarea către Iohannis

Ce scrie prea internațională despre scrisoarea lui Giuliani: Avocatul lui Trump, plătit de firma ce apără un corupt / Giuliani, sunat de la Departamentul de Stat: Voiau să știe dacă este adevărat / Am discutat cu cel puțin un oficial român

Două scrisori. McCain, Giuliani și politica americană a ultimilor 40 de ani