Cum beneficiaza Klaus Iohannis de doua actiuni in instanta care suspenda radierea din Cartea Funciara a casei pierdute in Sibiu/ De ce amana fiscul sibian radierea dreptului de proprietate 

de Mihai Ivascu     HotNews.ro
Vineri, 13 mai 2016, 21:14 Actualitate | Esenţial


Klaus si Carmen Iohannis
Foto: Facebook
Statul roman nu poate intabula casa pierduta de familia Iohannis in instanta, dupa ce coproprietarul imobilului Rodica Bastea a cerut ca instanta sa constante nulitatea certificatului de mostenitor, socotit drept fals si anulat deja de justitie. Un avocat a explicat pentru HotNews ca demersul Rodicai Bastea in justitie poate aduce pentru ea si sotii Iohannis o extindere a perioadei in care , in calitate de coproprietari si mostenitori, cei trei pot incasa bani din inchirierea imobilului din centrul Sibiului.

Mai mult, deschiderea a doua actiuni in instanta de catre Rodica Bastea, prin care se solicita acelasi lucru, si anume contestarea unui act declarat deja nul de o alta instanta, ar amana si mai mult judecarea solicitarii. Dar de ce au facut avocatii Rodicai Bastea doua actiuni in instanta, la distanta de o saptamana unul de altul, avand acelasi obiect? Avocatul consultat de HotNews.ro sustine ca este unul din tertipurile avocatesti pentru fenta repartitia aleatorie a dosarului, in sensul ca in acest fel incearca sa ajunga cu dosarul la un complet mai favorabil.

Explicatiile pe larg.

Pentru ca imobilul de pe str. Nicolae Balcescu nr. 29 din Sibiu sa fie inregistrat in proprietatea statului, fiscul sibian astepta ca un cabinet notirial sa elibereze un certificat de mostenitor legal. Acest ultim demers nu s-a concretizat, deoarece procedura succesorala a fost suspendata de cele doua actiuni in instanta ale Rodicai Bastea.
Pe data 1 aprilie, la cinci zile de la depunerea de catre Administratia Judeteana a Finantelor Publice (AJFP) Sibiu a solicitarii de radiere din cartea funciara a dreptului de proprietate al sotilor Iohanis, Bastea Rodica a solicitat, in calitate de mostenitor,  inregistrarea pe rolul Tribunalului Sibiu a unui proces avand ca obiect "succesiunea". Sase zile mai tarziu, in data de 7 aprilie, Rodica Bastea mai inainteaza o actiune in aceeasi instanta avand ca obiect tot succesiunea.  La o luna distanta, fiscul sibian arata care sunt efectele actiunilor in instanta ale Rodicai Bastea, coproprietar al imobilului din str. Nicolae Balcescu nr. 29 Sibiu in baza certificatului de mostenitor pe care justitia l-a declarat in mod definitiv nul.

"Deoarece institutia noastra a fost instiintata de catre biroul notarial individual ca a intervenit o notificare din partea unui presupus mostenitor referitor la o actiune in instanta, avand ca obiect constatarea nulitatii certificatului de mostenitor (...) procedura succesorala se poate suspenda in cazul in care mostenitorii sau alte persoane interesate prezinta dovada ca s-au adresat instantei de judecata pentru stabilirea drepturilor lor", a explicat fiscul sibian, citat de Turnul Sfatului.

Un avocat a explicat pentru HotNews ca procedura succesorala a fost suspendata de catre notar in baza art. 107 din Legea 36/1995 a notarilor publici care specifica ca "procedura succesorala se poate suspenda" in cazul in care "mostenitorii sau alte persoane interesate prezinta dovada ca s-au adresat instantei de judecata pentru stabilirea drepturilor lor".
Avocatul a precizat ca prin amanarea inregistrarii imobilului in cartea funciara a statului roman drept proprietar se urmareste mentinerea imobilului in proprietatea actualilor proprietari (familia Iohannis si Rodica Bastea) pentru ca acestia sa poate incasa in continuare bani din inchirierea imobilului.

Mai mult, prin introducerea pe rolul Tribunalului Sibiu a doua actiuni cu acelasi obiect folosind un artificiu procedural s-ar urmari intinderea perioadei in care, legal vorbind, proprietarii pot incasa chiria. Avocatul consultat de HotNews sustine ca depunerea a doua actiuni cu acelasi obiect este posibila prin omiterea procedurii de regularizare, care specifica ca reclamantul trebuie sa precizeze daca a mai sesizat instanta cu o alta cauza avand acelasi obiect si parti procesuale. Astfel, perioada in care proprietarii pot incasa legal chiria se mai poate prelungi si mai mult, deoarece ulterior se poate solicita conexarea celor dosare - ceea ce se traduce prin termene de judecata suplimentare. Si mai important este faptul ca prin folosirea acestui procedeu, practic, Rodica Bastea poate alege din cele doua complete de judecata care au fost alese sa judece cele doua actiuni completul de judecata favorit.
 • Rodicai Bastea pare a fi reprezentata in instanta de casa de avocatura Musat si Asociatii, care, potrivit Rise Project, o reprezinta pe aceasta si intr-un proces de reviziure, prin care locatarii casei din centrul Sibiului vor sa isi reinnoiasca actele de proprietate, pe care li le-au anulat Iohannis si Bastea acum 14 ani. Aceeasi casa de avocatura reprezinta si familia Iohannis in procesul privind contestatia in anulare, scrie Turnul Sfatului.

Reamintim ca, pe 19 aprilie, Administratia Prezidentiala a precizat la solicitarea HotNews ca presedintele Klaus Iohannis "va returna imediat sumele care i-au fost virate in baza contractului de inchiriere incepand cu data comunicarii deciziei civile a Curtii de Apel Brasov" prin care a pierdut dreptul de proprietate asupra imobilului din centrul Sibiului.
"Dl Klaus Iohannis a luat act de rectificarea Cartii funciare nr. 9331 Sibiu in sensul radierii unor drepturi cu privire la imobilul care a facut obiectul deciziei civile a Curtii de Apel Brasov. Dl Iohannis respecta pe deplin hotararea justitiei si fara nici o indoiala va returna imediat sumele care i-au fost virate in baza contractului de inchieriere incepand cu data comunicarii deciziei civile a Curtii de Apel Brasov", potrivit unei precizari a Administratiei Prezidentiale, pentru HotNews.ro.

Precizarea Administratiei Prezidentiale venea dupa ce cu o zi urma directorul Oficiului Cadastru si Publicitate Imobiliara Sibiu anunta ca Klaus Iohannis nu mai este incepand din aceea zi proprietarul casei din centrul Sibiu, fiind radiat din Cartea Funciara, insa mai are doua cai de contestatie. Intrebat daca presedintele Iohannis nu mai este proprietarul casei pentru care se judeca, Puiu Nicolae Fesan a raspuns: "Deocamdata. Domnul Iohannis mai are doua cai de atac la noi."


La aproape la 6 luni de la pronuntarea hotararii definitive a Curtii de Apel Brasov care a respins recursul formulat de sotii Iohannis si a mentinut decizia Tribunalului Brasov prin care a fost anulat certificatul de mostenitor, Administratia Judeteana a Finantelor Publice (AJFP) Sibiu a solicitat radierea din cartea funciara a dreptului de proprietate al sotilor Iohannis, potrivit unui raspuns al institutiei transmis HotNews la inceputul lunii aprilie. Tot atunci, fiscul sibian comunica HotNews ca pe langa radierea din cartea funciara a sotiilor Iohannis, AJFP a mai cerut si suplimentarea certificatului de mostenitor legal al Statului Roman, "deoarece la data emiterii acestui certificat, 29.08.2008, situatia imobilului din Sibiu, str. Nicolae Balcescu, nr. 29 era incerta, cauza aflandu-se inca pe rolul instantelor de judecata".

In februarie, Rise Project a scris ca presedintele Iohannis incaseaza in continuare bani din inchirierea imobilului al carui titlu de proprietate i-a fost anulat. Jurnalistii au publicat atunci un raspuns al bancii Raifeissen in care se arata ca institutia bancara ii plateste in continuare chirie presedintelui. Valoarea anuala a contractului de inchiere dintre sotii Iohannis, Ioan Bastea  (sotul Rodicai Bastea care a mostenit dreptul de proprietate al sotului asupra imobilului) si Raiffeisen Bank este de 60.000 de euro.

Dupa pronuntarea hotararii definitive a Curtii de Apel Brasov din noiembrie, presedintele Klaus Iohannis a declarat ca este nemultumit de aceasta decizie si ca va cauta impreuna cu avocatii cele mai bune cai pentru a contesta aceasta solutie.  Sotii Iohannis au apelat la o calea extraordinare de atac la scurt timp dupa pronuntarea sentintei. Calea aleasa de sotii Iohannis a fost depunerea unei contestatii in anulare impotriva sentintei definitive din noiembrie 2015.  Desi contestatia a fost depusa la Tribunalul Brasov, solicitarea familiei prezidentiale va fi judecata de magistratii pitesteni dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a acceptat pe 6 aprilie cererea de stramutare a dosarului. Potrivit presei locale, citate de Agerpres, Klaus Iohannis reclama in cererea de stramutare faptul ca judecatorii din Brasov nu indeplinesc conditia de independenta si impartialitate, ca urmare a presiunii exercitate de mass-media asupra lor, in cei 10 ani cat a durat procesul. Astfel, Carmen si Klaus Iohannis sustin ca pe plan local s-a creat un curent nefavorabil lor.

La data de 12 noiembrie, Curtea de Apel Brasov a respins un recurs declarat de Klaus si Carmen Iohannis si a mentinut decizia Tribunalului Brasov din mai 2014, prin care a fost anulat un contract de vanzare-cumparare a unui imobil din Sibiu.
Imobilul in cauza a facut parte din averea sotilor Maria si Eliseu Ghenea, iar dupa decesul acestora averea a trecut in anii '70 in proprietatea unei surori a lui Eliseu Ghenea, care insa a decedat fara a avea copii.
Casa de pe strada Nicolae Balcescu din Sibiu, nr. 29, a trecut in proprietatea statului roman, iar in anul 1997 imobilul a fost cumparat de chiriasi. In anul 1999, contractele prin care chiriasii au cumparat casa au fost anulate in instanta, la cererea fiului lui Nicolae Bastea, acesta din urma fiind nepot al sotilor Ghenea. Casa ajunge apoi in proprietatea familiei Iohannis, care a cumparat partea urmasilor lui Nicolae Bastea. Fostii chiriasi au deschis procese in instante, pentru anularea contractelor prin care familia Iohannis a intrat in posesia imobilului din Sibiu, contestand calitatea de urmas de drept al lui Nicolae Bastea.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

8937 vizualizari

 • -13 (33 voturi)    
  Interesant (Vineri, 13 mai 2016, 21:36)

  Snitzelvienez [utilizator]

  Unchiul Sam nu-l mai doreste pe Johannis. Sau DNA?
 • -35 (51 voturi)    
  Președintele Iohannis primul președinte (Vineri, 13 mai 2016, 21:50)

  andreitr [utilizator]

  român care respectă justiția. Nici un alt președinte al țării nu a ținut cont de justiție nu pentru că n-ar fi făcut greșeli ci pentru faptul că au controlat justiția. Părerea mea e că procesul cu casa lui Iohannis se datorează în primul rând faptului că acesta a avut curajul să candideze la președinție și mai mult chiar a avut -tupeul- s-o câștige. Bravo Iohannis!
  • +26 (36 voturi)    
   ... (Vineri, 13 mai 2016, 22:44)

   Veetor [utilizator] i-a raspuns lui andreitr

   Prietene, e de 10 ani procesul! Zece!

   Mai citeste o data articolul si termina cu tampeniile.
   • +16 (26 voturi)    
    Lasa-l ... (Vineri, 13 mai 2016, 23:10)

    Alius [utilizator] i-a raspuns lui Veetor

    Ca e omul presedintelui: de fiecare data cand apare cate un articol despre casele lui, hop si “dansul“ sa-l apere.

    Asa cum Udrea ii are pe-ai ei, asa si Iohannis.
    • -7 (13 voturi)    
     Dacă spui ce gândești nu (Sâmbătă, 14 mai 2016, 13:08)

     andreitr [utilizator] i-a raspuns lui Alius

     înseamnă că ești omul cuiva. Pe tine te deranjaza ca președintele Iohannis chiar este altceva decât președinții pe care i-am avut pana acum. Si pentru ca tot te deranjaza pe tine si pe alții mai zic odată: hai Iohannis!
     • +2 (10 voturi)    
      Pe mine ma deranjeaza ... (Sâmbătă, 14 mai 2016, 21:16)

      Alius [utilizator] i-a raspuns lui andreitr

      ...ca Iohannis nu este cum trebuie sa fie un presedinte, nu ca este "altceva", ca "altceva" sunt toti.

      In rest, poti trolli cat vrei, ca nu ma deranjeaza. Eu doar am aratat un fapt: de cate ori apare un articol despre Iohannis si casa cu "cantec" de la Sibiu in care este implicat, apari si tu cu aceeasi "placa". Asta nu e o coincidenta. Si cum am mai spus, esti ca trolli lui Udrea, "incantati" de femeia puternica si fara pata care este Udrea. Iar Iohannis pare sa fie la fel de cinstit ca si Udrea. Sa nu mai amintim de momentul latrinelor si de cel cu privire la 2012. Sau sa amintim.
      • -4 (8 voturi)    
       Bați campii (Sâmbătă, 14 mai 2016, 22:42)

       andreitr [utilizator] i-a raspuns lui Alius

       Nu e nimic cu "cântec" în ceea ce-l privește pe președinte. Pe tine te deranjaza o opinie diferită de a ta sau vrei sa ma pui in dificultate. Sunt destui plătiți să-l înjure pe președinte pe hn iar atunci când cineva îi ia apararea va inflamati. Nu toți românii sunt ca voi așa cum vreți voi să lăsați impresia.
       • +1 (9 voturi)    
        Asa este, bat campii. (Sâmbătă, 14 mai 2016, 23:52)

        Alius [utilizator] i-a raspuns lui andreitr

        Tu nu ai o opinie, tu ai o "placa". Cauta-ti comentariile si ai sa vezi. Fireste ca nu toti romanii sunt la fel. Toti suntem unici, ca si celelalte nationalitati.

        Nu am spus ca Iohannis este cu cantec.. Doar casele lui sunt. Si faptele lui.

        Si da, sunt destui platiti sa injure, cum sunt destui platiti sa-i ia apararea. Sau nu destui ...
        • -3 (3 voturi)    
         Unde sunt cei platiti (Duminică, 15 mai 2016, 12:34)

         andreitr [utilizator] i-a raspuns lui Alius

         să-i ia apărarea președintelui? Ca eu nu vad niciunul... În schimb vad alții care-l înjură la unison cu toate că știu că lucrurile merg dintr-o direcție buna si ca președintele își face treaba. Oare cine are interesul să plătească o armată de postaci pentru opinii împotriva președintelui?
 • +29 (45 voturi)    
  „Astfel... (Vineri, 13 mai 2016, 22:02)

  Radu I [utilizator]

  Carmen si Klaus Iohannis sustin ca pe plan local s-a creat un curent nefavorabil lor.”
  S-a creat un curent nefavorabil împotriva imposturii, a lăcomiei, a nesimțirii încarnate de parvenita familie prezidențială!
  Toate-s la pământ în țara (ne)guvernată de Iohannis. Ce Educație, ce Sănătate, ce priorități (cu care ne „amenința” în campanie)? Politrucul Iohannis are o singură grijă, o singură țintă de urmărit, „pas cu pas”: să-și păstreze intactă averea dobândită prin fraudă și minciună.
  Să vă fie rușine! Sper să nu mai pupați un al doilea mandat.
  • +16 (28 voturi)    
   Sararu, un roman proletcultist: "Niste tarani" (Vineri, 13 mai 2016, 22:59)

   inganduratul [utilizator] i-a raspuns lui Radu I

   Eu, comentariu simplu: Niste gainari.
 • +10 (16 voturi)    
  Transferul proprietății (Vineri, 13 mai 2016, 22:51)

  aqualung [utilizator]

  Ce nu înțeleg: dacă casa a aparținut soților Ghenea, iar Nicolae Bastea le e nepot, atunci nu sunt Nicolae și Rodica Bastea moștenitorii lor de drept și deci nu este normal să fie casa lor?

  Asta e greu cu presa lui pește: să ofere niște informații la obiect care explică ce se întâmplă: X zice așa, Y zice așa, instanța judecă așa. Că în cazul ăsta nu am auzit decât zgomot. Primele informații pertinente pe care le citesc undeva sunt în ultimul paragraf al acestui articol. În rest, e numai zgomot.
  • +2 (10 voturi)    
   e greu, (Vineri, 13 mai 2016, 23:17)

   victor L [utilizator] i-a raspuns lui aqualung

   dar pentru cei care nu se informeaza si intra in vorba.
   Despre procesul cu casa asta, nu s-a scris doar in "articolul asta". Asa ca daca tu nu sti, nu invinovati pe altii.
  • +5 (9 voturi)    
   Un pic mai complicat (Vineri, 13 mai 2016, 23:28)

   florin [anonim] i-a raspuns lui aqualung

   Este adevarat ca formularea nepot al sotilor Ghenea este foarte deficitara. In sensul juridic nu poate fi decat nepot a unuia dintre soti si nidecum a amandoi soti.
   De exemplu se specica mostenitor al sotilor Ghenea este sora sotului Ghenea. Daca Nicolae Bastea este nepot al sotiei Ghenea nu are nici un drept de mostenire. Simplu ca buna ziua. In plus este important gradul de rudenie, Peste gradul IV esti exclus de la mostenire.
  • +12 (20 voturi)    
   O filiație fictivă (Vineri, 13 mai 2016, 23:29)

   Radu I [utilizator] i-a raspuns lui aqualung

   „La sfârșitul anilor 1990, familiile Baștea și Iohannis au fost protagonistele unui proces de retrocedare prin care au revendicat și au obținut de la stat două clădiri din centrul Sibiului.
   Baștea și Iohannis au avut succes în acțiunea lor de revendicare pretinzând că sunt succesorii celui care le deținuse înainte de naționalizare.
   În realitate, nu erau. (Ioan Baștea era nepotul Mariei Ghenea, soția lui Eliseu Ghenea, născută Baștea). În baza relației care îi lega de proprietarul istoric al clădirilor, ar fi avut dreptul să revendice maximum o optime din averea lui, nu întregul – așa cum procedaseră.
   După ce lipsa lor de legitimitate a fost descoperită, actul care le consifințise dreptul de proprietate asupra imobilelor – un certificat de moștenitor, întocmit în 1999 – a fost anulat în justiție, în 2005.
   Mai mult decât atât, la mijlocul anilor 2000, ca beneficiari ilegitimi ai acestei moșteniri, Baștea și Iohannis au fost cercetați penal, fiind acuzați de uz de fals – fără să fie, în cele din urmă, trimiși în judecată.”
   Toată „tărășenia” se află expusă, pe larg, aici:
   https://www.riseproject.ro/articol/mostenirea-din-spatele-averii-imobiliare-a-lui-klaus-iohannis/
   • -2 (22 voturi)    
    O tampenie (Sâmbătă, 14 mai 2016, 0:06)

    nicky nicodim [anonim] i-a raspuns lui Radu I

    Articol rau intentionat scris de riseproject.ro

    Iar toata media de cacat nu spune ceea ce e evident: 1/8 din casa in cel mai rau caz, tot ii revine. Aberatii cu "a furat" casa. Atat poate presa din Romania... Si alta tampenie din presa: statul trebuie sa recupereze cuantumul chiriei incasate de neamt de la Raiffeisen. Pai statul nu mai era proprietar din 1997, vanduse chiriasilor cu celebra Lege 112/1995, lege data de securisti pentru a cumpara pe nimic casele care nu le apartineau. Pretul unei case de genul acesta era, dupa acea lege, cat pretul unui televizor la acea vreme!... Pe urma alt lucru pe care multa lume il ignora: cum puteai sa faci un testament in 1970? Te baga imediat la puscarie! Asa ca lucrurile nu sunt doar in alb si negru!
    • +2 (22 voturi)    
     bine ma, zicem ca tine, a furat doar 7/8 din casa (Sâmbătă, 14 mai 2016, 0:40)

     Bocu' lu'Ioha [utilizator] i-a raspuns lui nicky nicodim

     nu te deranjeaza deloc?
     • +3 (9 voturi)    
      Dar nici asa (Sâmbătă, 14 mai 2016, 13:04)

      The Special One [utilizator] i-a raspuns lui Bocu' lu'Ioha

      Deci statul ia casa lui ala, ala moare la tara in saracie, si acuma statul mosterneste de la el 7/8. Asta e corect?

      Plus Statu vinde mai departe vechilor chiriasi, care stim cine era chirias pe vremea aia la 200 m de centru orasului.

      Deci securistii si nomenclaturistii care i-au luat casa, o vor pastra.

      P.S Din ce vad eu Carmen si cu masa au jucat rolul samsarului imobiliar, il pune pe ala sa semneze mostenire si ei raman sa se lupte sa castige casa.
 • +10 (32 voturi)    
  un incompetent notoriu nesatul de bani si functii (Vineri, 13 mai 2016, 23:39)

  linarel [utilizator]

  il vedem in toata micimea lui, un specimen parsiv si neindestulat.

  De la instalare e plin doar de figuri artistice ieftine. ZERO realizari , in schimb tepe la buget pt plimbari, gradini, avioane, masini blindate si cine stie pe ce a mai aruncat banii.
 • +7 (7 voturi)    
  Un singur cuvant. (Vineri, 13 mai 2016, 23:40)

  florin [anonim]

  Spun un singur cuvant, autoritatea de lucru judecat.
  In plus sunt "sigur" ca Inspectia Judiciara va verifica regularizarea celor doua cereri !!! Daca se respecta legea ultima cerere va fi anulata.
  Conexarea dosarelor se face atunci cand se judeca spete care sunt conexe(legate intre ele) si nicidecum pentru ca se judeca aceeasi speta, nimeni nu poate fi chemat in judecata de doua ori pentru acelasi lucru.
  Dar in instantele romanesti este posibil orice.
  Vezi decizia ICCJ privind stramutarea cazului de la Curtea de Apel Brasov la Curtea de Apel Pitesti, pe motiv de banuiala legitima de impartialitate a judecatorilor ca urmare a presiuni mediatice.... Vorbim totusi de Presedintele Romaniei.
 • +6 (20 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 14 mai 2016, 0:05)

  [anonim]

  • -8 (20 voturi)    
   cand ai pus stampila pe el nu ti-era greata? (Sâmbătă, 14 mai 2016, 0:41)

   Bocu' lu'Ioha [utilizator] i-a raspuns lui

   de curiozitate
 • +6 (10 voturi)    
  P.S. (Sâmbătă, 14 mai 2016, 0:21)

  florin [anonim]

  Am verificat portal just si pe rolul Tribunalui Sibiu a fost inregistrate doua dosare avand ca obiect succesiune in contradictoriu cu Statul Roman.
  In primul rand, este vorba de drept civil si nu de contencios administrativ, deci nu are nici o legatura radierea sau neradierea din cartea funciara. Cine spune ca nu se poate face transcrierea dreptului de propietate manaca gogosi uriase.
  In al doilea rand succesiunea este de competenta judecatoriei si nu a tribunalului, motiv pentru care constat ca este doar un pretext ca cineva sa intabuleze dreptul statului roman in cartea funciara si sa obtina o amanare prin fortarea competentei materiale a tribunalului.
  In al treilea rand este important actul prin care casa a trecut in proprietatea statului. Daca a fost confiscata sau a trecuta in proprietatea statului in lipsa urmasilor.... Daca este ultima varianta, vechiul cod stipula concret termen de obtiune succesorala 6 luni de la deces. Restul sunt doar vorbe. Daca in considerentele anulari certificatului de mostenitor de catre Tribunalul Brasov si Curtea de Apel Brasov se specifica lipsa caracterului de mostenitor al lui Nicolae Bastea, vorbim de bani arucati pe fereastra.
  In locul pagubitilor as efectua cerere de interventie in nume propriu si as invoca autoritatea de lucru judecat, pentru a preintampina existenta unui "grajdean" al statui roman dornic sa faca pe plac sefului suprem, prin neinvocarea autoritati de lucru judecat.
 • +9 (23 voturi)    
  her ficus (Sâmbătă, 14 mai 2016, 1:06)

  bobyff [utilizator]

  ce parere aveti... o sa mai primeasca iohannis sau pnk-ul vreodata votul meu? NICIODATA!!!
 • +5 (15 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 14 mai 2016, 1:23)

  [anonim]

 • +8 (10 voturi)    
  fiscul nu poate radia nimic (Sâmbătă, 14 mai 2016, 3:28)

  demaGOGU [utilizator]

  atata timp cat exista procese pe rol in speta!
 • +3 (3 voturi)    
  Sau molipsit si conlocuitorii de la majoritari. (Sâmbătă, 14 mai 2016, 8:07)

  Plagarus [utilizator]

  Numai de dezamagiri avem parte cu oligarhia asta politica,indiferent de etnie
  Un neam nu poate avea vrăjmaşi în propriile sale defecte; vrăjmaşii lui sunt numai şi numai calităţile altor neamuri care iau astfel in serios bunul simt si educatia morala.
 • -3 (13 voturi)    
  mai ceva ca penalii lui T Basescu... (Sâmbătă, 14 mai 2016, 8:13)

  lili [anonim]

  Johannis si acolitii lui penali se lupta cu Justitia romana mai ceva ca penalii lui T Basescu!
  Pai, ce deosebire este intre actiunile Presedintelui Romaniei KWJ si ale madamei Udrea sau ale lui T Basescu?!
  Una singura: Madam Udrea si T Basescu vorbesc mai mult atacand Justitia zi de zi fara jena, in timp ce Johannis tace si face avand alaturi una dintre cele mai tari firme de avocatura din Romania!!
  In rest, nici unul NU da 2 bani pe Justitia care lauda statul de drept si Justitia care "functioneaza" cand e vorba despre altii si NU despre propria persoana!
  Si madam Udrea si T Basescu si Johannis si oricare politician din tara asta gandeste la fel!
  Johannis nu-i altfel decat T Basescu, este si el o mare dezamagire, rusine!
 • +3 (7 voturi)    
  IN ATENTIA Dlui. IOHANNIS (Sâmbătă, 14 mai 2016, 9:24)

  ILMA [utilizator]

  E imposibi ca, la serviciile religioase la care participă, dl. Iohannis sa nu fi auzit PILDA BOGATULUI CARUIA I-A RODIT TARINA: ”Si le-a spus lor aceasta pilda, zicând: ”Unui om bogat i-a rodit tarina din belsug. Si el cugeta in sine, zicând: Ce voi face, ca n-am unde sa adun roadele mele? Si a zis: Aceasta voi face: Voi strica jitnitele mele si mai mari le voi zidi si voi strange acolo tot graul si bunatatile mele. Si voi zice sufletului meu: Suflete, ai multe bunatati stranse pentru multi ani; odihneste-te, mananca, bea, veseleste-te. Iar Dumnezeu i-a zis: Nebune! In aceasta noapte vor cere de la tine sufletul tau. Si cele ce ai pregatit ale cui vor fi? Asa se intampla cu cel ce-si aduna comori siesi si nu se imbogateste in Dumnezeu.” (Luca 12, 16-21). La ce s-o fi gândind dl. KWI când aude sau citeste aceasta pilda? Eu, auzind si citind despre situatia in care se afla prin contestarea pana in pânzele albe a deciziei definitive a justitiei privitoare la a sasea sa casa, m-am gandit la aceasta pilda.
  Sa te judeci si rasjudeci cu statul al carui presedinte ai ajuns pentru proprietatea unei parti dintr-un imobil dobandit de co-proprietar fraudulos când tu mai ai alte cinci proprietati si situatia locativa rezolvata (prin lege) dupa terminarea mandatului de presedinte - e, fara indoiala o situatie injositoare-jenanta ce releva caracterul hraparet si lipsa de demnitate ale celui care se complace in ea.
 • +2 (6 voturi)    
  Granite (Sâmbătă, 14 mai 2016, 11:26)

  vladescu [anonim]

  Hoția, în toate formele ei nu are granițe; toate naționalitățile au pungașii lor, mai puțini sau mai mulți, deh.
 • +1 (7 voturi)    
  am avut (Sâmbătă, 14 mai 2016, 11:33)

  xanti [utilizator]

  Premier penal ,Presedinte penal deci avem o tara penala.
 • +2 (10 voturi)    
  ciolannis este "decit" un alt gunoi uslamist (Sâmbătă, 14 mai 2016, 15:57)

  klaun ciolannis grivconianul [anonim]

  pentru mine, cel putin, nu e absolut nici o surprinza sa constat la tot pasul (sau 'pas cu pas') ce jig@die ordinara este klaun ciolannis - "premierul de la grivo".
 • -1 (1 vot)    
  aparent la comanda (Duminică, 15 mai 2016, 12:07)

  stefan alex [anonim]

  Apreciez efortul pentru a clarifica o problema complicata!
  Ar fi interesant, pentru o informare echilibrata, daca Riseproject ar face investigatii, pentru a afla si publica cum a intrat statul roman in proprietatea unui imobil, pentru care au fost mostenitori? Apoi, cum de a "reusit" statul roman sa vanda acest imobil unor chiriasi, cu toate ca imobilul era revendicat!? Cine au fost beneficiarii unei legi prin care criptocomunistii si-au batut joc de fostii proprietari, care nici in ziua de azi nu au reusit sa-si redobandeasca bunurile? De regula au fost tot activitii si securistii care si/au batut joc de acest popor 50 de ani.
  Este putin suspecta pozitionarea unei institutii prestigioase, cum ati reusit sa devina Riseproject, doar de o anumita parte!
  Astept o informare completa!
  • +1 (1 vot)    
   Investigația Rise Project (Duminică, 15 mai 2016, 16:46)

   Radu I [utilizator] i-a raspuns lui stefan alex

   ... se află la un click distanță, la îndemâna oricui, dornic să se informeze.Să spicuim câteva detalii... palpitante:
   „În 1991, Nicolae Baștea a pretins că imobilele pe care statul le confiscase în anii 1960 de la Eliseu Ghenea i se cuvin și le-a lăsat moștenire, prin testament, unui nepot, Ioan Baștea, și unor cunoștințe: Carmen Iohannis și Georgeta Lăzurca. (mama acesteia, n.m.). În realitate, pentru că nu era rudă cu Eliseu Ghenea, ci doar cu soția acestuia – Maria Ghenea, născută Baștea – lui Nicolae Baștea i s-ar fi cuvenit doar o optime din averea lui Eliseu, nu întregul ei (...)
   1995 – 1997: Chiriașii din cele două clădiri (Gheorghe Magheru nr. 35 și Nicolae Bălcescu nr. 29) cumpără, rând pe rând, de la Primăria Sibiu, apartamentele în care locuiesc.
   21 Martie 1997: Ioan Baștea, Carmen Iohannis și Georgeta Lăzurca pornesc la drum pentru fructificarea testamentului din 1991.
   Primul pas: dau în judecată statul român, reprezentat de Primăria Sibiu, și cer revocarea naționalizării caselor, petrecută în 1962 și în 1964. (...)
   Ca să își justifice dreptul de a se interesa de averea confiscată a lui Eliseu Ghenea, cei trei prezintă un testament din 1963, care i-ar fi aparținut acestuia. (...)
   15 Ianuarie 1998 – Un expert grafolog analizează testamentul din 1963 și stabilește că nu a fost scris de Eliseu Ghenea, ci doar semnat de acesta.
   Prin urmare, valoarea testamentului este nulă, iar legitimitatea lui Ioan Baștea, Carmen Iohannis și Georgeta Lăzurca de a se interesa de averea „moștenită” de Nicolae Baștea de la Eliseu Ghenea nu poate fi demonstrată. Judecătoria Sibiu le respinge acțiunea.” (Sentința nr. 276/1998).
   Mai departe, aici:
   http://www.riseproject.ro/articol/mostenirea-din-spatele-averii-imobiliare-a-lui-klaus-iohannis/
   • -1 (1 vot)    
    La un click distanta... (Duminică, 15 mai 2016, 19:58)

    stefan alex [anonim] i-a raspuns lui Radu I

    ... sunt niste platitudini, ventilate de cand tema a devenit publica!
    Cum de nimeni nu este curios sa afle cu ce titlu a intrat statul roman in posesia imobilelor, atata timp cat au existat mostenitori (chiar cu 1/8 din masa succesorala - foarte discutabil si acest 1/8, stabilit de ziaristi, care s-au substituit judecatorilor).
    In ce temei si cu ce pret au cumparat chiriasii imobilele de la Primaria Sibiu?
    Primaria Sibiu cum de poate vinde niste bunuri pentru care nu detine titlu valabil, atata timp cat imobilul este revendicat?
    Chiar daca testamentul a fost ... doar semnat, este un drept mult mai autentic decat un contract de vanzare cumparare, facut in temeiul unei legi menite sa improprietareasca nomencaltura activisto securista si sa inlature pe mostenitorii autentici.
    In Romania postcomunista, iliesciana, a fost mult mai importanta o astfel de lege, decat legislatia de restituire (aparuta abia in 2000).
    Astept de la prestigiosii de la Rise Project si o astfel de abordare!
 • 0 (2 voturi)    
  spre noi culmi (Luni, 16 mai 2016, 9:09)

  revo [anonim]

  Cine cauta, gaseste. Iata ca Ciolanisii si avocatii lor au lucrat din greu si au mai gasit o chichita avocateasca, asa cum bine ne-a anuntat Ciolhannisul sef.
  Acum sa vedem si cat de recunoscator este grasanul, ce post inalt in "guvernul meu" ii va oferi avocatului respectiv si ce contracte babane firmei de avocatura.
  Oricum, ne indreptam in zbor spre noi culmi: Ceausescu stapanea o multime de case de vanatoare si de vacanta peste tot in tara, dar niciodata n-a indraznit sa le treaca pe numele lui. Nastase a tras din greu sa-si faca el singur casele. Basescu a incercat sa se invarteasca (legal, insa) de un prapadit de apartament, intr-un bloc vechi, care sta sa cada. Ponta si-a facu apartamentele din mita, dar cu fereala si, intre timp, a si scapat de ele, le-a vandut.
  Astia doi, insa, fura pur si simplu! Cu adanca si nestramutata nerusinare, pe fata, impotriva legii, cu toata forta si puterea pe care le-o da functia! In loc sa fie arestati si judecati pentru fals in acte publice, ei intind pelteaua in vazul lumii. Este o culme greu de atins in lumea civilizata.
  JOS CU EI!!!
  Si sa mearga DNA, ANAF si Corpul de Cotrol la Sibiu, sa se uite un pic prin actele Primariei din timpul sasului. Pun pariu ca multe suprize zac acolo.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by