Statul roman intarzie sa isi reclame dreptul de proprietate asupra casei pe care Klaus Iohannis a pierdut-o, prin hotarare irevocabila, in urma cu trei luni,scrie RISE Project, iar presedintele incaseaza in continuare chiria imobilului al carui titlu de proprietate i-a fost anulat, in noiembrie, de Curtea de Apel din Brasov.

Klaus IohannisFoto: Presidency.ro

"Raifeissen Bank, in calitate de chirias, nu a fost notificata de catre nicio institutie cu privire la schimbarea proprietarului. Plata chiriei se face, asadar, trimestrial, conform contractului comercial in vigoare", scrie in raspunsul dat de banca jurnalistilor RISE Project.

Un extras de carte funciara obtinut de RISE Project arata ca imobilul inca mai este, in acte, al familiei prezidentiale.

Potrivit contractului incheiat in 2006 intre Iohannis si Raiffeisen, chiria anuala pe care banca trebuie sa o plateasca proprietarului este de 60.000 de euro, scrie RISE Project.Articolul integral, AICI.

Familia lui Klaus Johannis a pierdut definitiv imobilul de pe strada Nicolae Balcescu, nr 29, din Sibiu, a decis in noiembrie 2015 Curtea de Apel Brasov, dupa un proces care a durat 16 ani.

In 2014, Tribunalului Brasov a anulat contractul de vanzare-cumparare a imobilului din centrul Sibiului, iar recursul formulat de familia primarului si anuntat astazi a mentinut aceasta decizie.

Magistratii Curtii de Apel Brasov au amanat, pe 25 ianuarie, pentru data de 6 iunie, dezbaterile din dosarul privind contestatia in anularedepusa de familia Iohannis in ceea ce priveste imobilul din Sibiu.