Familia lui Klaus Johannis a pierdut definitiv imobilul de pe strada Nicolae Balcescu, nr 29, din Sibiu, a decis Curtea de Apel Brasov, dupa un proces care a durat 16 ani, scrie TurnulSfatului.ro.

Carmen si Klaus IohannisFoto: Agerpres

Anul trecut, Tribunalului Brasov a anulat contractul de vanzare-cumparare a imobilului din centrul Sibiului, iar recursul formulat de familia primarului si anuntat astazi a mentinut aceasta decizie.

Care este istoricul imobilului, potrivit TurnulSfatului.ro

Imobilul din centrul Sibiului, trecut in declaratia de avere a primarului Sibiului ca avand o suprafata de 166 de mp, a facut parte din averea sotilor Maria si Eliseu Ghenea, nascuti in comuna Porumbacu de Jos. Dupa decesul acestora, in anii ¬70, averea le-a trecut in proprietatea unei surori a lui Eliseu Ghenea, care a decedat cativa ani mai tarziu, fara a avea copii.

Prin urmare, si casa de pe strada Nicolae Balcescu, din Sibiu, a trecut in proprietatea Statului Roman. In 1997, imobilul din centrul Sibiului a fost cumparat de chiriasi.

Doi ani mai tarziu, contractele de vanzare-cumparare ale acestor fosti chiriasi au fost anulate de instanta, la cererea lui Ioan Bastea, care a aratat ca este fiul lui Nicolae Bastea, nepot al sotilor Ghenea.

Dupa anularea acestor contracte, casa ajunge in proprietatea familiei Iohannis, care cumpara si partile de proprietate ale urmasilor lui Nicolae Bastea. Fostii chiriasi, ramasi fara locuinte, pornesc procese pentru anularea actelor care au dus la noua stare de fapt.