Baremul de evaluare si de notare a lucrarilor la examenul de Matematica, Evaluarea Nationala 2013, a fost publicat de Ministerul Educatiei. Absolventii de clasa a VIII-a au sustinut astazi, 27 iunie, ultimul examen inainte de admiterea la liceu. La proba de Matematica, la primul subiect elevilor li s-a cerut sa scrie pe foaia de examen doar rezultatele exercitiilor, in timp ce la al doilea subiect au avut de rezolvat si un exercitiu de tip "Ana are mere".

Barem Matematica 2013Foto: edu.ro

"Subiectele de la examenul de Matematica au fost foarte foarte simple. Nivelul a fost redus si fata de anul trecut. Chiar si subiectul de departajare a fost o jucarie", a declarat pentru HotNews.ro Geta Ion, profesor de Matematica la Scoala gimnaziala Valea Macrisului, Ialomita. Pe de alta parte, profesorul de Matematica Cristian Alexandrescu a afirmat pentru HotNews.ro ca "sunt in general subiecte normale pentru copii de clasa a VIII-a, fara sa se exagereze pe probleme foarte dificile".

Pe 29 iunie vor fi afisate primele rezultate ale Evaluarii Nationale 2013 si in aceeasi zi pot fi depuse si contestatiile, pentru ca pe 3 iulie sa fie afisate rezultatele finale ale Evaluarii Nationale 2013.

"Admiterea in liceu in anul scolar 2013 - 2014" incepe pe 5 iulie, cu completarea fiselor de inscriere de catre absolventii claselor a VIII-a. Inscrierea in clasa a IX-a se face fara examen, pe baza mediei de admitere. Media de admitere este media aritmetica intre media generala la Evaluarea Nationala si media generala de absolvire a claselor a V-a - a VIII-a. Exceptie fac clasele de liceu pentru care elevii trebuie sa sustina probe de aptitudini, clasele cu predare in regim bilingv pentru care elevii trebuie sa sustina probe de verificare a cunostintelor de limba moderna si clasele cu predare in limbile minoritatilor nationale.

Inscrierea in clasa a IX-a (cu exceptia absolventilor de gimnaziu care sustin probe de aptitudini) se face prin repartizare computerizata, in ordinea descrescatoare a mediilor de admitere, in baza optiunii candidatului pentru filiera, profilul, specializarea sau domeniul respectiv si in limita locurilor aprobate prin planul de scolarizare.

Pe 16 iulie are loc prima repartizare computerizata in invatamantul liceal de stat a absolventilor clasei a VIII-a, iar pe 17 iulie se afiseaza rezultatele.

Citeste si: