"Subiectele de la examenul de Matematica au fost foarte foarte simple. Nivelul a fost redus si fata de anul trecut. Chiar si subiectul de departajare a fost o jucarie", a declarat pentru HotNews.ro Geta Ion, profesor de Matematica la Scoala gimnaziala Valea Macrisului, Ialomita. "Probabil ca vor fi foarte multe note de 10", a precizat aceasta. Un alt profesor de Matematica a declarat pentru HotNews.ro ca efectul unor astfel de examene simple il reprezinta scaderea nivelului de educatie si in gimnaziu, dupa ce liceele au cunoscut o contraperformanta anii trecuti.

Cititorii HotNews.ro au semnalat prin comentarii la articolul care prezinta subiectele de Matematica, precum si pe pagina de Facebook a HotNews.ro faptul ca subiectele de anul acesta au avut un nivel de dificultate scazut.

Contactata de HotNews.ro, Geta Ion, profesor de Matematica la Scoala gimnaziala Valea Macrisului, Ialomita, a declarat: "parerea mea este ca intr-adevar subiectele de la examenul de Matematica au fost foarte foarte simple. Nivelul a fost redus si fata de anul trecut. Chiar si subiectul de departajare a fost o jucarie, a fost foarte simplu".

"Au fost numai lucruri de baza si elevii nici nu au fost nevoiti sa faca eforturi de gandire. Probabil ca vor fi foarte multe note de 10", a explicat profesoara. Potrivit acesteia, "nici anul trecut subiectele de la Matematica nu au fost foarte grele, dar macar ultimul subiect a pus o oarecare dificultate".

Profesorul a explicat pentru HotNews.ro ca acesta "poate fi si un efect al simularilor de anul acesta. Notele au fost foarte mici la simulari, la nivel national, insa o parte dintre aceste simulari au fost sustinute de elevi inainte ca noi sa parcurgem cu ei toata materia, inainte de recapitulare".

Un alt profesor de Matematica a declarat pentru HotNews.ro, sub protectia anonimatului, ca subiectele "au fost ingrozitor de simple". "Efectul unor evaluari nationale atat de usoare este scaderea stachetei si in gimnaziu. Stiam toti ca in licee nivelul de educatie a scazut foarte mult in ultimii ani. Acum o sa asistam la acelasi fenomen in gimnaziu", a precizat acesta.

De alta parere este profesorul de Matematica Cristian Alexandrescu, ce a declarat pentru HotNews.ro ca "sunt in general subiecte normale pentru copii de clasa a VIII-a, fara sa se exagereze pe probleme foarte dificile. Exista doar la subiectele II si III cate un punct care ar fi ceva mai dificil, dar un copil care s-a pregatit constant tot timpul anului nu are de ce sa intampine probleme. Asa au fost subiectele si anii trecuti".

Amintim ca absolventii de clasa a VIII-a au sustinut astazi, 27 iunie, ultimul examen din cadrul Evaluarii Nationale 2013: examenul de Matematica.

Citeste si: