Subiectele de la examenul de Matematica, Evaluarea Nationala 2013, sustinut astazi de catre absolventii de clasa a VIII-a au generat o adevarata dezbatere printre cititorii HotNews.ro. Sunt "ingrijorator de simple", iar "problema cu subiectele atat de simple e ca ii dezavantajeaza pe copiii care chiar au invatat si care o sa aiba aceeasi nota cu cei care nu ar fi putut rezolva o problema mai grea", au scris cititorii. "Acum nici macar examenul nu mai arata nimic din valoarea copilului", au precizat acestia. Pe pagina de Facebook a HotNews.ro, exista si cititori care sustin ca "exercitiile acelea par banale doar din cauza ca fiecare dintre noi am acumulat experienta dupa clasa a VIII-a".

Absolventii de clasa a VIII-a au sustinut astazi, 27 iunie, examenul de Matematica din cadrul Evaluarii Nationale 2013. Profesori contactati de HotNews.ro au declarat ca subiectele au fost foarte simple si chiar si "problema de departajare a fost o jucarie". Nivelul de dificultate al exercitiilor de la Matematica a suscitat interesul cititorilor HotNews.ro, care si-au spus opinia pe aceasta tema.

Cum au comentat cititorii subiectele de la Matematica

nimsoc: Ingrijorator de simple....

daydr3am3r: De fapt sunt aberant de simple. 75% din subiecte ar trebui sa fie rezolvate de toti cei ce stiu sa inlocuiasca valorile intr-o formula. Nu prea ai ce gandi, totul e automatism la nivelul asta.

CJ.: Problema cu subiectele atat de simple e ca ii dezavantajeaza pe copiii care chiar au invatat si care o sa aiba aceeasi nota cu cei care nu ar fi putut rezolva o problema mai grea, de departajare. Am auzit argumentul ca nu e concurs, e examen, dar din cate stiu se intra la liceu pe baza notelor, nu? Nu era destul ca si pe vremea mea acum 10 ani veneau copiii de la tara carora li se dadusera numai note de 10 si intrau unde le placea inaintea celor care stiau mai mult, dar acum nici macar examenul nu mai arata nimic din valoarea copilului (ma rog, in cazurile de copii buni, ca sunt sigura ca vor fi si note de 5-6 si note sub)

ala_: mi se pare mie, sau copiilor din ziua de azi li se cere sa fie prosti? subiectele astea mi se par banale, iar dreptunghiul de 40 cm loc de joaca si paralelipipedul stup de albine? de unde le vin ideile astea?

artur99: A fost destul de simplu... Am terminat examenul intr-o ora si 10 min...

Null: O sa devenim noi un fel de China pentru chinezi din punct de vedere economic in viitorul apropiat. Investitorii veneau la noi dupa revolutie pentru mana de lucru foarte ieftina si foarte bine calificata. Acum este foarte scumpa si foarte prost calificata. Voi cei care aparati "saracii" copii de acest "surmenaj", va ganditi la mai mult de 2 minute in viitor? David Cameron declara de curand ca vrea sa puna biciul pe elevii britanici pentru ca sunt ramasi mult in urma pe plan mondial, iar noi... al de sus cu mila.

Andor74: Cand am dat eu admitere la liceu (ca asa era mai pe vremuri) am primit la matematica o problema cu loc geometric (puncte in miscare pe laturile unui cub si sa descrii matematic ce traiectorie are un punct pe dreapta care le unea). Plus probleme de algebra cu variabile... Si uite asa ajung copii la facultate fara sa stie cum se rezolva ecuatii de gradul 2 (nu radeti, am avut asemenea specimene la Politehnica)

Vezi aici comentariile integrale ale cititorilor HotNews.ro

Ce spun cititorii pe pagina de Facebook a HotNews.ro:

Ady Beleanu: ziceti asta, pentru ca majoritatea ati facut liceu si facultate, unde ati dat de functii complexe, integrale de diferite grade, ecuatii complexe si diferite multimi. toate au insa la baza operatiile simple si principiile invatate pana in clasa a 8-a. E drept, la examenul clasei a 8-a tin minte ca faceam ecuatii de gradul 2, simple. Exercitiile acelea par banale doar din cauza ca fiecare din noi am acumulat experienta dupa clasa a 8-a. Adevarata scoala a vietii incepe cu liceul si se maturizeaza in facultate. Clasele primare sustin copilaria doar

Ileana Scarlat: astea sunt subiecte? la ce nivel minim s-a ajuns...

Mire Usrt: Atat de mult a scazut nivelul elevilor? Inseamna ca noi eram savanti, chiar cu nota 5!

Volosciuc Lucian: oameni buni am terminat liceul acum 14 ani, si fara sa ma uit in nici o carte de matematica am facut subiectele. [...] sa nu ne miram ca traim intr-o tara de inculti. asta meritam

Stefan Mia: tu ai 40 de ani noi doar 15, gandeste ca tu ai facut liceul si esti mai 'destept'' decat noi

Citeste si: