Evaluarea Nationala 2013 Subiectele integrale la examenul de Matematica

de Raluca Pantazi     HotNews.ro
Joi, 27 iunie 2013, 10:54 Actualitate | Esenţial


Subiecte Matematica 2013 Evaluarea Nationala
Foto: Hotnews
Subiectele pe care absolventii de clasa a VIII-a le-au avut de rezolvat astazi, 27 iunie, in examenul de Matematica din cadrul Evaluarii Nationale 2013 sunt structurate pe trei mari cerinte, fiecare cu mai multe sub-puncte. Examenul a inceput la ora 9:00 si a durat doua ore, fiind ultima proba inainte de admiterea la liceu. La Matematica a fost extrasa varianta de subiecte numarul 3, fiecare subiect este notat cu 30 de puncte, iar 10 puncte sunt acordate din oficiu.

Absolventii claselor a VIII-a au sustinut astazi examenul de Matematica din cadrul Evaluarii Nationale 2013. La primul subiect, elevilor li s-a cerut sa scrie pe foaia de examen doar rezultatele exercitiilor. La al doilea subiect, elevii au avut de rezolvat un exercitiu de tip "Ana are mere". La ultimele doua subiecte, absolventilor li s-a cerut sa scrie pe foaia de examen nu doar rezultatele, ci rezolvarile complete ale problemelor.

Subiectele integrale la Matematica - Evaluarea Nationala 2013
Compara cu subiectele la Matematica de anul trecut

Calendar Evaluarea Nationala 2013

14 iunie              Incheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
17 - 19 iunie       Inscrierea la Evaluarea Nationala
25 iunie              Limba si literatura romana - proba scrisa
26 iunie              Limba si literatura materna - proba scrisa
27 iunie             Matematica - proba scrisa
29 iunie             Afisarea rezultatelor (pana la ora 16)
29 iunie              Depunerea contestatiilor (orele 16 - 20)
30 iunie - 2 iulie   Rezolvarea contestatiilor
3 iulie                 Afisarea rezultatelor finale dupa contestatii

Pe 29 iunie vor fi afisate primele rezultate si in aceeasi zi pot fi depuse si contestatiile, pentru ca pe 3 iulie sa fie afisate rezultatele finale ale Evaluarii Nationale 2013. 

"Admiterea in liceu in anul scolar 2013 - 2014" incepe pe 5 iulie, cu completarea fiselor de inscriere de catre absolventii claselor a VIII-a. Inscrierea in clasa a IX-a se face fara examen, pe baza mediei de admitere. Media de admitere este media aritmetica intre media generala la Evaluarea Nationala si media generala de absolvire a claselor a V-a - a VIII-a. Exceptie fac clasele de liceu pentru care elevii trebuie sa sustina probe de aptitudini, clasele cu predare in regim bilingv pentru care elevii trebuie sa sustina probe de verificare a cunostintelor de limba moderna si clasele cu predare in limbile minoritatilor nationale.

Inscrierea in clasa a IX-a (cu exceptia absolventilor de gimnaziu care sustin probe de aptitudini) se face prin repartizare computerizata, in ordinea descrescatoare a mediilor de admitere, in baza optiunii candidatului pentru filiera, profilul, specializarea sau domeniul respectiv si in limita locurilor aprobate prin planul de scolarizare.

Pe 16 iulie are loc prima repartizare computerizata in invatamantul liceal de stat a absolventilor clasei a VIII-a, iar pe 17 iulie se afiseaza rezultatele.

Citeste si:


Citeste mai multe despre   
202992 vizualizari

 • +21 (29 voturi)    
  EN (Joi, 27 iunie 2013, 11:08)

  nimsoc [utilizator]

  Ingrijorator de simple....
   #showComment#showComment#showComment
 • +10 (14 voturi)    
  wtf (Joi, 27 iunie 2013, 11:33)

  ala_ [utilizator]

  mi se pare mie, sau copiilor din ziua de azi li se cere sa fie prosti?
  subiectele astea mi se par banale, iar dreptunghiul de 40 cm loc de joaca si paralelipipedul stup de albine? de unde le vin ideile astea?
 • +4 (10 voturi)    
  Simplu (Joi, 27 iunie 2013, 11:47)

  artur99 [utilizator]

  A fost destul de simplu... Am terminat examenul intr-o ora si 10 min...
   #showComment
 • -16 (22 voturi)    
  savantii de pe HN (Joi, 27 iunie 2013, 12:17)

  jackalphonse [utilizator]

  ...care se mira de simplitatea subiectelor. poate ne dau si rezolvarile. in plus, poate ne explica cum a fost examenul ascesta pe vremea lor. banuiesc ca nu aveau camere de filmare samd.
   #showComment#showComment#showComment#showComment#showComment#showComment
 • +9 (11 voturi)    
  acesta este nivelul ! (Joi, 27 iunie 2013, 12:43)

  math [utilizator]

  Probabil ca ultimul subpunct cu linia mijlocie intr-un paralelipiped este SF pentru majoritatea "absolventilor".
  Subiectele sunt absolut jenante. Asa a fost si anii trecuti ???

  Verdict: scoala nu produce tampiti ci milioane de semidocti cu un maldar de diplome si aere de intelectual. Statul sa traiasca, pentru ca numai el le poate da multora dintre ei slujbe, salarii si beneficii pe masura pretentiilor lor.
   #showComment
 • -4 (10 voturi)    
  Postare subiecte (Joi, 27 iunie 2013, 12:55)

  litz [utilizator]

  O scurta remarca pentru cel care a fotografiat subiectele. Subiectul III, problema 2, punctul B rezultatul este 192 si nu 208.

  Cat priveste subiectele par usoare pentru un adult dar sa nu uitam ca vorbim totusi de niste copii de clasa a 8.
   #showComment#showComment#showComment#showComment#showComment#showComment
 • +10 (12 voturi)    
  Chiar ca-s jenante. (Joi, 27 iunie 2013, 13:22)

  Andor74 [utilizator]

  Cand am dat eu admitere la liceu (ca asa era mai pe vremuri) am primit la matematica o problema cu loc geometric (puncte in miscare pe laturile unui cub si sa descrii matematic ce traiectorie are un punct pe dreapta care le unea). Plus probleme de algebra cu variabile...
  Si uite asa ajung copii la facultate fara sa stie cum se rezolva ecuatii de gradul 2 (nu radeti, am avut asemenea specimene la Politehnica)
 • +9 (11 voturi)    
  Sa privim altfel lucrurile (Joi, 27 iunie 2013, 14:18)

  florinnitu [utilizator]

  Sunt complet de acord cu majoritatea celor care si-au exprimat opinia afirmanad ca subiectele sunt de-a dreptul penibile.
  Ce est insa mult mai ingrijorator de atat este ca chiar si cu aceste subiecte sunt elevi care pica si nu sunt deloc putini. Se pare insa ca mai marii nostri nu isi doresc decat indobitocirea maselor in scopul stapanirii cat mai usoare a acestora.
 • +13 (15 voturi)    
  I.6 (Joi, 27 iunie 2013, 14:35)

  gechi [utilizator]

  cred ca cei care nu rezolva corect punctul I.6 vor fi automat selectati ca viitori sefi de sectii de votare.
   #showComment
 • +2 (4 voturi)    
  subiecte (Joi, 27 iunie 2013, 14:48)

  levelboy [utilizator]

  Nu c-as fi carcotas, dar doar subiectele astea mototolite s-au gasit?
 • 0 (4 voturi)    
  ultimul subiect (Joi, 27 iunie 2013, 15:28)

  hash [utilizator]

  Referitor la III c.

  Se mai face asemanarea triunghiurilor la generala sau nu?

  Si, apropo, eu stiam ca o problema de geometrie se rezolva cu ipoteza, concluzie, si demonstratie, incheiata cu faimosul q.e.d. In barem nici vorba. Se ia de buna ca diagonalele dreptunghiului se taie in segmente egale?

  Eu uitasem notiunea particulara de linie mijlocie.

  In afara de Pitagora, teorema lui Menelaos, Stewart, se mai predau? Locul geometric? Asta s-ar fi pretat la subiectul III, pentru cernerea 'neghinei'.

  Ce-ar fi sa faca parintii propunerile de subiecte nationale, si profesorii s-aleaga dintr-un set de cateva mii? S-ar gasi amatori sa scrie.
   #showComment
 • 0 (2 voturi)    
  jenant (Joi, 27 iunie 2013, 16:49)

  Aniag [utilizator]

  Termina generala cu medii umflate, mii de copii cu peste 9.50, primesc niste subiecte de doi bani si vor lua exagerat de multi peste 9.50, intra la licee cu niste medii enorme, liceele se lauda cu media mare si nereala de intrare, ajung la Bac, daca sunt camere, oops, daca nu sunt camere, toata lumea defileaza spre facultate. Apoi dai peste ei peste tot si iti vine sa ii ....
  Toata mizeria incepe in primara, atat de multe concursuri idioate, unde toata lumea e excelenta, unde se sopteste(de catre cadre didactice iresponsabile), unde se copiaza, unde se triseaza atat de mult. La ghiveciul asta de invatamant de adauga si niscavai parinti cretini care alearga dupa note si dupa profesori.
 • +1 (3 voturi)    
  subiecte Vianu clasa a V a (Joi, 27 iunie 2013, 16:53)

  Aniag [utilizator]

  Daca vreti sa vedeti subiecte adevarate de admitere, uitati-va la cele de la Vianu de anul acesta de la admiterea in clasa a V a. Daca le explici putina geometrie primilor 40 care au intrat anul acesta acolo, iti iau fluierand 10. La ce bun sa mai faca 4 ani de gimnaziu?
 • +1 (3 voturi)    
  fabricile de diplome .. (Joi, 27 iunie 2013, 17:07)

  hash [utilizator]

  .. cu timpul nu vor mai avea nici o credibilitate. Institutiile de invatamant superior vor face implozie, sub povara prostiei si semidoctismului.

  Deja elevii buni pleaca din tara dupa bacalaureat. Exista in fiecare oras cate un liceu mai bun, unde este concurenta. Celelalte - filiera 'tehnologica'.

  La fel se va intampla si cu universitatile. Cele fara examen de admitere vor scoate diplome, pe care titularii le vor putea atarna cu mandrie la privata din fundul curtii.

  Probabil vor aparea liceee / facultati private, cu plata, unde vor avea acces varfurile - pe merit. Pleava va face o scoala ca vai de capul ei. Nu vad unde e problema. Invatamantul performant de pe vremea comunismului, unde am facut multi dintre noi carte, si ne-am ridicat, nu o sa mai existe niciodata. Ai bani / ai cap sa iei bursa => faci scoala buna. Esti prosti? Prost o sa ramai.

  Problema este de mentalitate. Cata vreme tzatza Marghioala nu va vrea sa se discute public in sedinta cu parintii rezultatele slabe ale copilului sau si-i va rezolva ea temele de casa ca dl. Goe sa ia 10 pe linie, nu va fi un progres in directia buna. Mai repede se ieftineste benzina de zece ori decat sa se intample asta.
 • +2 (4 voturi)    
  de toata jena (Joi, 27 iunie 2013, 17:38)

  pinguina [utilizator]

  Subiectele sunt intr-adevar jenante, asa cum este tot sistemul de invatamant. Sa calculezi media de intrare la liceu folosind media claselor V-VIII este ceva foarte subiectiv.Se stie clar ca in timpul gimnaziului notele sunt foarte subiective.Se stie ca vin elevi cu note super umflate, cu un nivel de cunostinte foarte scazut si care ocupa locuri nemeritate inaintea altor copii care au muncit mult, dar poate au avut profesori mai exigenti, care nu i-au umplut de zece doar sa le creasca media.Si mai exista un aspect deloc de neglijat, si anume ca la aceste evaluari poti sa iei note sub 5 si totusi ti se face media cu ele si mergi mai departe spre liceu.De cand lumea se stie ca o nota sub 5 inseamna picarea unui examen, insa nu si la aceste examene nationale.Cum poti sa faci medie cu o nota sub 5 atunci cand e vorba de examene si nu de vreo medie semestriala?
 • +1 (3 voturi)    
  Examenul la matematica (Joi, 27 iunie 2013, 19:38)

  MIII [utilizator]

  Pana si sora mea de 10 ani(!!!) a scris 65 de puncte. Exista elev pe pamant care n-a scris un 5? nu prea cred... oare de ce m-am pregatit atat ca sa primesc un 10? Da! dar 10 isi pierde semnificatia daca toato lumea are unu...
 • -1 (1 vot)    
  Jalnic (Vineri, 28 iunie 2013, 19:03)

  Snowstormm [utilizator]

  Eu am rezolvat subiectele in 15 minute...Au fost absolut banale, chiar jalnice,josnice. Ma asteptam si eu la un punct mai greu(nu o problema!) care sa faca departajarea...nimic. Va dat seama cati bani au pierdut parintii care au dat pe meditatii?
   #showComment
 • -1 (1 vot)    
  Groaznic... (Vineri, 28 iunie 2013, 21:07)

  Vladex25 [utilizator]

  Felul in care functioneaza tara asta a devenit un adevarat paradox pentru mine.Astazi eram in metrou si admiram numeroase reclame postate de firme IT cu locuri de munca.Apoi ajung acasa si vreau sa citesc stirile cand dau peste jafurile astea care se presupune ca verifica cunostintele elevilor de a 8-a de anul asta.Nu este ingrijorator faptul ca nu stiu o boaba de matematica la varsta asta cat faptul ca sunt incurajati sa nu gandeasca cat de putin,sa nu aiba o judecata a lor.Dupa cum a spus daydr3am3r totul e automatism.Sincer,nu stiu ce imi doresc mai tare in momentul asta:sa traiesc vremurile in care o sa-i vad pe acesti elevi angajati la prestigioasele firme tinandu-i in carca pe pensionarii frustrati care te imping si te injura in tramvai sau sa se indrepte situatia in invatamantul romanesc.Cert e ca nu trebuie cautat un tap ispasitor.Cand s-a incercat asta,Funeriu a disparut din peisaj.Toti avem partea noastra de vina:elevi,parinti,profesori,minister etc.
 • -1 (1 vot)    
  SPER (Marţi, 17 iunie 2014, 19:04)

  AlexandruMarian [anonim]

  Sper ca anul asta (2014) sa fie la fel .
 • 0 (0 voturi)    
  anonim (Vineri, 19 iunie 2015, 18:09)

  mariandenis [utilizator]

  Tare curios as fi sa vad ce rezultate aveti voi la scoala ! ca buni de gura sunteti ! Numa sa comentati atata stiti ! Eu nu ma laud ca sunt bun la scoala dar nu sunt nici oaia neagra ! Oricum voi comentati .. si stiu si eu ca cei de sus de la conducere sunt mai prosti decat prevede legea dar ei au trecut prin scoala voi sunteti niste mucosi care va laudati si in realitate sunteti la un liceu proesional sau la niste licee de cacat ! Mult succes in continuare RATATILOR !


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version