​Silvia Mușătoiu, directoarea Colegiului Național ”Gheorghe Șincai” din București, care anul trecut s-a ridicat în fața „micilor Dumnezei” din primării este consilier la Ministerul Educației. Profesoară de matematică, Silvia Musătoiu se va ocupa de coordonarea disciplinei matematică la nivelul ministerului, în lipsa unui inspector de specialitate pentru matematică. Directoarea a demisionat din funcția de director al Colegiului Național ”Gheorghe Șincai” în iunie 2019.

HotNews.roFoto: Hotnews

Silvia Mușătoiu a fost singura directoare din Sectorul 4 care a refuzat să încheie contractul cu Primăria Sectorului 4 prin care orice cheltuială făcută de școală trebuia aprobată de primar. Directoarea și-a depus demisia pe 11 iunie.

Reamintim că, în 2018, Silvia Mușătoiu a fost acuzată de primărie şi de inspectorat că nu vrea să semneze contractul prin care primăria să finanțeze școala astfel încât să poată superviza orice cheltuială, prevedere care era pusă în contractul modificat de către primărie faţă de cel standard prevăzut în ordinul de ministru privind concursurile pentru posturile de directori.

Numirea Silviei Mușătoiu vine la scurt timp după ce la finalul săptămânii trecute, ministrul Educației l-a luat consilier pe Marian Staș, profesor asociat la Harvard și expert în educație. Silvia Musătoiu este astfel al patrulea consilier numit în echipa Monicăi Anisie.

Daniela Vișoianu de la Coaliția pentru Educație este un alt consilier la Ministerul Educației, din noiembrie 2019. Din echipa de MEC mai fac parte doi foști jurnaliști: Bogdan Steriopol, fost ziarist sportiv și masterand la Academia Națională de Informații "Mihai Viteazul" care aparține SRI, și Cristian Tănase fost la Evenimentul Zilei și președinte de asociație.

Citiți și: