Silvia Mușătoiu, directoarea Colegiului Național ”Gheorghe Șincai” din București, care s-a ridicat în fața „micilor Dumnezei” din primării a demisionat. Decizia ei vine la mai bine de un an de când a început scandalul cu Primăria Sectorului 4 cu care a refuzat să încheie contractul prin care orice cheltuială făcută de școală trebuia aprobată de primar. Directoarea și-a depus demisia pe 11 iunie.

HotNews.roFoto: Hotnews

Contactată de HotNews.ro, directoarea a spus că acum era cel mai bun moment să-și depună demisia, pentru că se încheie anul școlar și inspectoratul școlar poate găsi o soluție.

”Am demisionat dintr-o multitudine de motive. E decizia mea. Problema cu primăria nu s-a rezolvat în niciun fel. Primăria a finanțat școala, așa puțin, cât finanța de obicei, chiar dacă nu exista acel contract. Demisia mea e legată de tot ce știți, nimic nu poate fi exclus. E legată de tot ce se întâmplă”, a spus Silvia Mușătoiu.

Reamintim că directoarea Colegiului Național Gheorghe Șincai a fost acuzată anul trecut de primărie şi de inspectorat că nu vrea să semneze contractul prin care primăria să finanțeze școala astfel încât să poată superviza orice cheltuială. Anul trecut, primarul Daniel Băluţă a propus școlilor din Sectorul 4 să semneze un contract modificat faţă de cel standard prevăzut în ordinul de ministru privind concursurile pentru posturile de directori. Silvia Mușătoiu nu a vrut să semneze acest contract și de aici a început un război de uzură cu primarul.

Citește și:

Revolta directoarei unui liceu de elită din București, după întâlnirea cu „micii Dumnezei” din primării: Acești oameni care cred că funcțiile îi fac mai deștepți decât au fost vreodată decid pentru noi toți

Cum riscă să-și piardă Colegiul „Gheorghe Șincai” directoarea care s-a ridicat în fața „micilor Dumnezei” din primării: profesoara nu semnează cum vrea primarul, inspectoratul trece în tabăra primăriei / Profesori: „Vom face grevă”

Prima întâlnire dintre directoarea de la Șincai care s-a ridicat în fața „micilor Dumnezei” din primării şi ministrul Educaţiei: În concluzie, rămâne așa cum au stabilit ei... / Și un „răspuns valoros” de la Andronescu

Cronica unui război de uzură între directoarea unui liceu de elită din București și primărie: Nu pui schele pentru că pică ţigle și din ianuarie nu se întâmplă nimic