Numărul total al îmbolnăvirilor, la nivel mondial, a depășit pragul de 4,5 milioane, potrivit datelor centralizate pe platforma worldometeres. Dintre acestea, aproape 2 milioane sunt pacienți vindecați, în timp ce peste 300.000 de oameni și-au pierdut viața. În contextul în care OMS avertizează că trebuie să fim pregătiţi pentru un al doilea val de infecţie, Trump speră că se va găsi un vaccin până la sfârşitul anului, ''poate înainte'', pe când China contează de acum pe cinci vaccinuri experimentale anti-COVID-19 testate pe om și spune că "progresele sunt satisfăcătoare". În timp ce din ce în ce mai multe state ridică tot mai multe restricții, boala misterioasă legată de Covid-19 și care afectează copiii a făcut prima victimă în Franța, crescând îngrijorările, OMS anunțând că studiază posibilele legături dintre aceasta, COVID -19 și maladia Kawasaki.

Coronavirus New YorkFoto: Braulio Jatar/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

22.55:Trump speră că se va găsi un vaccin până la sfârşitul anului, ''poate înainte''

22.35:Pe urmele misterioasei boli legate de Covid-19 care afectează copiii: Cazuri, decese, simptome și similitudini cu boala Kawasaki și Covid-19 . OMS a spus vineri că studiază o posibila legătură dintre cele trei, după ce Franța a raportat primul deces provocat de ”sindromul inflamator multi-sistemic”.

21.05:Cinci vaccinuri pentru COVID-19, testate deja pe om în China

20.00: Regatul Unit a înregistrat vineri 383 noi decese, bilanţul total al morţilor de COVID-19 crescând la 33.998, a anunţat Ministerul Sănătăţii, citat de Reuters.

În total, menţionează sursa citată, 236. 711 persoane au fost testate pozitiv pentru noul coronavirus până vineri dimineaţă, la ora 08.00 GMT

19.15: Italia a raportat vineri 242 noi decese în ultimele 24 de ore, bilanțul zilnic scăzând cu 20 față de ziua de joi. De asemenea și bilanțul zilnic al noilor cazuri a scăzut față de ziua precedentă, de la 992 la 789, relatează Reuters.

19.00: Ministrul Sănătății din Brazilia își dă demisia după mai puțin de o lună în funcție, din cauza dezacordurilor cu Bolsonaro pe tema carantinei și a hidroxiclorochinei

18:07Bulgaria deschide mall-urile de luni / Ce măsuri de sprijinire a economiei mai ia țara vecină

16.10: Vaccinul împotriva Covid-19 dezvoltat de Oxford pare să funcționeze pe macaci. În acest moment, au început testele clinice pe oameni.

15.30: Danemarca raportat zero decese din cauza coronavirusului în 24 de ore, pentru prima oară de pe 13 martie. Numărul total al cazurilor de coronavirus a ajuns joi la 10.791. Numărul deceselor a rămas neschimbat la 537.

14.08: Germania: Cea mai puternică economie a Europei a înregistrat o scădere de 2,2%.

13.38: Rusia raportează, din nou, peste 10.000 de cazuri de infecții cu coronavirus în ultimele 24 de ore.

13.09: Italia intenționează să revină la libertatea de mișcare pe teritoriul țării, începând cu 3 iunie, potrivit unui plan al guvernului consultat de Reuters. Potrivit proiectului, deplasările între regiunile țării ar putea fi și ele permise începând cu 18 mai.

13.00: Continuă să scadă numărul victimelor în Spania, unde autoritățile au anunțat vineri 138 de decese, cea mai mică rată a mortalității înregistrată de luni și până acum.

Astfel, bilanțul total al victimelor a ajuns vineri la 27.459, potrivit informațiilor prezentate de ministerul Sănătății, citat de Reuters.

12.40: Slovenia a proclamat sfârşitul epidemiei de COVID-19 pe teritoriul său şi şi-a redeschis frontierele, chiar dacă unele măsuri preventive rămân în vigoare,.

12.30: Hidroxiclorochina nu prezintă o eficacitate semnificativă contra COVID-19, nici în cazul pacienţilor în stare gravă, nici al celor cu simptome uşoare, conform constatărilor a două studii publicate vineri în jurnalul medical britanic BMJ, transmite Agerpres.

11:00: Relațiile bilaterale SUA-China servesc intereselor ambelor popoare, a transmis vineri purtătorul de cuvânt al ministerului de externe de la Beijing, în replică la amenințările liderului de la Casa Albă privind ruperea oricăror legături între cele două state, pe fondul acuzațiilor privind modul în care partea chineză a gestionat pandemia de coronavirus.

10.00: Activista Greta Thunberg a declarat că a avut simptome specifice COVID-19, dar nu a fost testată, aşa că nu ştie dacă a fost sau nu infectată. Ea a decis totuşi să se autoizoleze.

09.27:Statele baltice și-au redeschis frontierele comune, informează Reuters.

Lituania, Letonia și Estonia și-au redeschis granițele comune la miezul nopții, formând astfel o primă micro-regiune de liberă circulație în interiorul Uniunii Europene, model care ar putea fi preluat la nivel global, mai notează sursa citată.

Potrivit sursei citate, până vineri dimineața, erau confirmate, la nivel mondial, 4.526.934 de cazuri de infecții cu Covid-19, 303.407 de decese și 1.704.278 de pacienți recuperați.