De o lună de zile, China nu a mai anunțat niciun deces cauzat de infecția cu noul coronavirus. Comisia națională de sănătate a raportat ultimul deces la data de 14 aprilie, notează Guardian.

CoronavirusFoto: Pixhere

Comisia Națională de Sănătate a raportat vineri patru noi cazuri de infecții, toate fiind cazuri de transmitere locală în provincia Jilin, din nord-estul țării, unde a fost identificat un focar de origine necunoscută, în ultimele zile.

Doar 91 de pacienți sunt încă sub tratament pentru Covid-19 și 623 se află în izolare, fiind monitorizați drept cazuri suspecte sau asimptomatice.

În total, China a raportat 4.633 de decese din cele 82.933 de cazuri confirmate oficial, de la izbucnirea epidemiei în orașul Wuhan.

Autoritățile au menținut regulile privind distanțarea socială și interdicția privind intrarea străinilor în țară, însă a fost reluată în mare parte activitatea economică.

Președintele SUA Donald Trump a înăsprit din nou tonul, joi, în fața Chinei, amenințând cu ruperea oricăror relații cu gigantul asiatic din cauza modului în care a gestionat criza coronavirusului, scrie AFP.

Președintele american acuză de mai multe săptămâni că bilanțul dur al Covid-19 - aproape 300.000 de morți în întreaga lume - ar fi putut fi evitat dacă Beijingul ar fi acționat responsabil de la apariția virusului în orașul Wuhan.

”Sunt multe lucruri pe care le putem face. Putem rupe orice relație", a spus el. "Dacă am face-o, ce s-ar întâmpla?", a continuat președintele.

"Ar fi putut să-l oprească (virusul) în China, de unde a venit. Dar nu s-a întâmplat așa", a precizat președintele american, care vizează în 3 noiembrie un al doilea mandat.