Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a declarat sâmbătă, la Iași, că ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, este în stare stabilă, dar medicii rămân rezervați, date fiind vârsta și alte boli ale ierahului.

IPS PimenFoto: AGERPRES

Nelu Tătaru a fost întrebat, la Iași, despre starea lui ÎPS Pimen, iar ministrul a spus că arhiepiscopul este stabil, dar la Terapie Intensivă, relatează Mediafax.

„Stabil, dar v-am spus, trebuie să rămânem cu rezervele. Are o vârstă și comborbidități și trebuie să ne gândim că cei care au o anumită vârstă, până nu vezi că iese pe picioarele lui să meargă acasă, facem toate eforturile ca lucrurile să iasă bine. (...) E la Terapie Intensivă dar nu e intubat, este conștient, rămâne să vedem evoluția”, a spus Nelu Tătaru.

Potrivit ministrului Sănătății, este o anchetă în derulare pentru a se stabili cum s-a infectat ÎPS Pimen cu noul coronavirus.

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Pimen (90 de ani), a fost confirmat pozitiv la testul pentru noul coronavirus în 20 aprilie, el fiind dus imediat cu un elicopter la Institutul Matei Balș din Capitală.

Citește și:

Coronavirus la vârful Bisericii: Arhiepiscopul Sucevei, IPS Pimen, confirmat pozitiv / Cine este IPS Pimen

Vasile Bănescu (BOR): Arhiepiscopul Pimen are o pneumonie medie-severă, o simptomatologie clară de contaminare cu Covid-19. Vârsta sa îl vulnerabilizează

Câți pacienți infectați cu coronavirus au mai fost transferați cu elicopterul de la Suceava la București în afară de IPS Pimen?

Recorder: Cum a primit Arhiepiscopia Sucevei derogare specială pentru a putea să încalce carantina / IPS Pimen, care prezenta deja simptome, a participat la Slujba de Înviere

Starea de sănătate a IPS Pimen s-a ameliorat simțitor, anunță BOR