Starea generală de sănătate a Arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, IPS Pimen, s-a ameliorat simțitor, a anunţat marţi agenţia de știri Basilica a Patriarhiei Române, citând o declaraţie a purtătorului de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu.

IPS PimenFoto: AGERPRES

„Conform informării transmise astăzi de echipa medicală sub îngrijirea căreia se află IPS Pimen, starea sa generală de sănătate s-a ameliorat simțitor”, a informat Vasile Bănescu, marţi, prin intermediul Basilica.ro.

Deşi evoluţia stării de sănătate este una favorabilă, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române a explicat că Arhiepiscopul Pimen rămâne în continuare internat.

„Spitalizarea și tratamentul adecvat se impun în continuare pentru o perioadă care depinde de ritmul și evoluția vindecării”, precizat el.

Totodată, Vasile Bănescu a transmis, ca urmare a eforturilor depuse de medici în acest caz, „apreciere şi recunoştinţă, în numele Patriarhiei Române, pentru personalul medical şi conducerea Spitalului Matei Balş din Capitală”.

„Patriarhia Română mulțumește medicilor și conducerii Institutului Național de Boli Infecțioase Prof. Matei Balș pentru eforturile și implicarea manifestate în tratarea tuturor pacienților aflați acolo sub o atentă, profesionistă îngrijire”, a afirmat Vasile Bănescu.

Arhiepiscopul Pimen al Sucevei şi Rădăuţilor se află internat de luni, 20 aprilie, la Spitalul Matei Balş din Bucureşti, în urma infectării cu noul coronavirus.

Citește și:

Coronavirus la vârful Bisericii: Arhiepiscopul Sucevei, IPS Pimen, confirmat pozitiv / Cine este IPS Pimen

Vasile Bănescu (BOR): Arhiepiscopul Pimen are o pneumonie medie-severă, o simptomatologie clară de contaminare cu Covid-19. Vârsta sa îl vulnerabilizează

Câți pacienți infectați cu coronavirus au mai fost transferați cu elicopterul de la Suceava la București în afară de IPS Pimen?

Recorder: Cum a primit Arhiepiscopia Sucevei derogare specială pentru a putea să încalce carantina / IPS Pimen, care prezenta deja simptome, a participat la Slujba de Înviere