Un singur pacient infectat cu COVID-19 a mai fost transferat cu elicopterul de la Suceava, cel mai mare focar de coronavirus din țară, la București, înaintea Arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, IPS Pimen, a precizat marți Grupul de Comunicare Strategică, la solicitarea HotNews.ro. Practic, înaintea transferului lui IPS Pimen și a încă unui pacient, aseară, în același elicopter, a mai avut loc un singur astfel de transfer dinspre Suceava spre București pe data de 11 aprilie, pentru un pacient infectat care era în stare gravă.

IPS PimenFoto: AGERPRES

Suceava este cel mai mare focar de coronavirus din România, cu peste 2.100 de cazuri confirmate până în acest moment.

Potrivit declarațiilor oficiale, IPS Pimen are o pneumonie medie-severă și a fost testat pozitiv cu COVID-19.

Transferul IPS Pimen, în vârstă de 90 de ani, cu elicopterul de la Suceava la București, în condițiile în care la Suceava s-au înregistrat până acum sute de cazuri grave de infecție cu coronavirus și numeroase decese, a stârnit comentarii intense în ultimele 12 ore pe rețelele de socializare.

IPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a fost transferat aseară cu o aeronavă a MAI la Institutul Matei Balș din București.

---

Erata: Într-o primă variantă a articolului era trecut eronat că IPS Pimen a fost transferat la București cu o aeronavă a MApN. De fapt, aeronava aparținea Ministerului Afacerilor Interne.