Numărul cazurilor de coronavirus din România a ajuns miercuri de 11.978, după ce alte 362 persoane au fost diagnosticate cu COVID-19, potrivit ultimei raportări a Grupului de Comunicare Strategică. Totodată, bilanțul deceselor a ajuns la 693. Raportarea de miercuri indică un număr record de teste făcute în ultimele 24 de ore, respectiv peste 16.800.

Coronavirus RomaniaFoto: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia

LIVE evoluția situației generate de coronavirus în România:

22.32 Alte cinci decese au fost raportate miercuri seară. Bilanțul ajunge la 693

19.20 Alte trei decese în România. Bilanțul ajunge la 688

16.24Alte 4 noi decese anunțate de Grupul de Comunicare Strategică, bilanțul ajunge la 685

16.05 Spitalul Județean Suceava lucrează cu 66% din resursa umană / Secția ATI va fi amenajată într-un ansamblu de containere, lângă spital

15.3919 cadre medicale de la Secţia de Oncologie a Spitalului Botoşani, confirmate cu coronavirs / Secția a fost închisă, pacienţii sunt trimiși la Iași

14.20: Numărul deceselor a ajuns la 681

13.40:Situația cazurilor de coronavirus, pe județe / Suceava rămâne cel mai afectat județ, cu 2.733 de îmbolnăviri

13.35:362 de cazuri noi de îmbolnăvire, bilanțul a urcat la 11.978 / 3.569 de persoane au fost declarate vindecate / Record de teste în ultimele 24 de ore

Numărul de cazuri confirmate de coronavirus din România a ajuns miercuri la 11.978, după raportarea a 362 de cazuri noi. De la debutul pandemiei, s-au vindecat 3.569. Raportarea de miercuri indică un număr record de teste făcute în ultimele 24 de ore, respectiv peste 16.800.

13.26 Încă trei copii dintr-un centru al DGASPC Iaşi, confirmaţi cu COVID 19

12.45:Alte 12 decese / Bilanțul a ajuns la 675 / Cinci dintre pacienți, între care un bărbat de 53 de ani fără alte afecțiuni, erau din Suceava

7.34 Femeile însărcinate, puse pe drumuri să-și facă test COVID dacă vor să nască la Maternitatea Cuza din Iași

6.49 Ministrul Sănătății: Trebuie gestionat foarte bine momentul 1 Mai. Lumea simte nevoia unei relaxări, dar încă nu este cazul

.......................................................

Trei copii cu vârste de 5, 6 și 7 ani dintr-un centru al Direcției pentru Protecția Copilului Iași au fost diagnosticați cu COVID-19. Aceștia provin din același centru în care luni un băiat a fost depistat pozitiv pentru noul coronavirus.

Cei trei copii, cu vârste de 5, 6 și 7 ani, dintr-un centru pentru copii cu handicap sever al DGASPC Iaşi, au fost confirmaţi COVID-19. Aceștia au fost testați după ce luni un copil din centru a fost depistat pozitiv.

În România, în continuare, nu ne vom putea întâlni în grupuri mai mari de 3 persoane, nu vom putea merge la mall sau la restaurant și nu vom putea pleca din localitate fără un motiv întemeiat. De asemenea, marile festivaluri nu vor avea loc în acest an.

"Pericolul nu a trecut și e nevoie de maximă atenție. Faptul că e posibilă relaxarea unor măsuri din 15 mai nu înseamnă în niciun caz revenirea la viața pe care am avut-o înaintea pandemiei. Deci 15 mai, dragii mei, nu înseamnă o revenire bruscă la normalitatea pe care am cunoscut-o. În realitate, experţii ne spun că nici nu ştim când vom reveni la o viaţă normală aşa cum o ştim noi de dinainte de pandemie", a declarat Iohannis, în prima sa conferință de presă de la debutul pandemiei de COVID-19.

El a insistat că măsurile vor fi ridicate gradual - din 15 mai va fi ceva, apoi din 15 iunie, altceva, în funcție de evoluție, pentru că "este nevoie de atenție și echlibru". După 15 mai vom avea obligația să purtăm măști, deci lucrurile vor evolua gradual, a mai arătat Iohannis.

"Săptămâna viitoare decidem dacă vom continua cu starea de urgenţă sau o variantă administrativă alternativă", a spus președintele.

Totodată, știm că Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării, a declarat, luni seară, că Evaluarea Natională va începe pe 15 iunie, iar Bacalureatul va începe pe 22 iunie cu probele scrise și va continua cu probele de competență. Cursurile rămân suspendate, însă continua învățarea asistată de tehnologie. Elevii din anii terminali vor reveni la cursuri pe data de 2 iunie doar pentru două săptămâni de pregătire. Toate situațiile școlare vor fi încheiate cu două note, iar tezele nu se vor mai susține.